logo_steaua1Steaua a primit decizia UEFA prin fax. Echipa campioana a primit un an neeuropean, dar cu suspendare. Acesta se poate activa doar in cazul in care clubul din Ghencea va comite vreo abatere in urmatorii 5 ani, perioada in care va fi monitorizata de forul european.

Steaua urmeaza sa joace cu Vardar Skopje, campioana Macedoniei, in turul doi preliminar (16/17 iulie – 23/24 iulie).

Oficialii Stelei au facut publci dosarul pe care l-au prezentat in fata Comisiei de Disciplina a UEFA, care a judecat soarta campioanei Romaniei privind participarea in acest sezon al cupelor europene.

Steaua a prezentat un dosar de aproximativ 200 de pagini in fata forului european si spera ca va reusi sa evolueze in cupele europene in sezonul urmator, informeaza gsp.ro.

In concluziile aparute in dosar, Steaua a invocat sapte motive pentru un verdict favorabil. Avocatii platiti de Viorel Hrebenciuc au sustinut ca Becali si-a anuntat public intentia de a premia jucatorii, dar si ca fapta nu a influentat in niciun fel rezultatele sau integritatea competitiei.

In plus, avocatii au mizat si pe modificarile care vor avea loc in noul Cod Penal.

Argumentele invocate de Steaua:

1. Premiile erau oferite pe finalul campionatului, iar comunitatea sportiva a acceptat existenta „sindromului ultimelor etape”, conform caruia echipele retrogradate matematic sau salvate de la retrogradare nu mai dau totul pe teren.

2. Premiile au fost oferite public ca o rasplata pentru performanta, practica fiind obisnuita in sport.

3. Comportamentul finantatorului avea ca tinta rasplata unui comportament pozitiv si etic al echipei de fotbal – sa nu piarda meciul respectiv.

4. Spiritul jocului de fotbal nu a fost alterat, ba dimpotriva – a fost asigurata lipsa de anticipare a rezultatului.

5. Steaua nu a beneficiat de niciun avantaj – ambele echipe carora le-au fost promise in mod public premii au pierdut meciurile respective.

6. Instantele civile din Romania au avut decizii contradictorii, iar de la 1 februarie 2014 in noul Cod Penal faptele de acest gen sunt excluse din randul coruptiei

7. Comisiile sportive ale forurilor fotbalistice din Romania au exonerat Steaua de orice vina.

1 COMENTARIU

Comments are closed.