casatorie

Senatorii juriști au discutat marți inițiativa legislativă întocmită de Coaliția pentru Familie privind modificarea articolului din Constituția României care legiferează căsătoria. Comisia Juridică a Senatului a dat raport favorabil pentru schimbarea definiției din „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi” pentru a include sintagma „între un bărbat și un femeie”, conform b1.ro

Inițiativa cetățeanească a fost cordonată de Coaliția pentru Familie și a strâns aproximativ 3 milioane de semnături, dorința organizarea fiind aceia de a provoca un referendum național pentru modificarea articolului 48 din Constituția de definește familia.

În urma raportului favorabil, inițiativa va ajunge pentru dezbatere și vot în plenul reunit al Parlamentului și în caz de un vot favorabil măsura va fi trimisă mai departe spre președinție, iar Klaus Iohannis ar putea să invoce un referendum național pe această inițiativă legislativă.

Modificarea articolului din Constituției privind definirea noțiunii familiei ar face imposibilă recunoașterea în România a căsătoriilor gay, deoarece orice act în această privință ar veni în contradicție cu legea fundamentală.