Politistii au venit miercuri seara la domiciliul lui Puiu Popoviciu, pentru a-l prelua ca urmare a condamnarii sale la 7 ani de inchisoare cu executare, insa omul de afaceri nu e de gasit. Surse judiciare au declarat ca politia va cere mandat de arestare internationala, potrivit ziare.com

Oamenii legii au stat la domiciliul din Capitala al lui Popoviciu aproape un sfert de ora, insa au plecat cu masina goala, informeaza Realitatea TV.

Potrivit legii, un condamnat definitiv la inchisoare trebuie sa fie preluat sau sa se predea de buna voie in decurs de 24 de ore de la pronuntarea sentintei.

Conform Realitatea TV, omul de afaceri mai are domiciliu si la Monaco, el neavand nicio interdictie pana in acest moment cu privire la libertatea de miscare.

UPDATE 21:00 – Puiu Popoviciu a fost dat in urmarire nationala, urmand ca politistii sa ceara instantei mandat de arestare internationala, relateaza surse judiciare citate de Mediafax.

Conform sursei citate, Puiu Popoviciu nu se mai afla in Romania din luna iunie, cand era la Londra.

Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, miercuri, de judecatori de la Inalta Curte, la 7 ani de inchisoare cu executare, fiind acuzat de instigare la abuz in serviciu si dare de mita.

El a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in decembrie 2012, alaturi de alti 11 inculpati.

Potrivit procurorilor, in anul 2000, Popoviciu a luat prin asociere un teren de 230 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB) la un pret mult subevaluat. El a platit 82.000 de euro, prejudiciul creat fiind de 619.472.218 lei.

„Terenul a fost evaluat la valoarea de 1 dolar/mp, in timp ce valoarea de piata de la acea data era de aproximativ 150 euro/mp”, se afirma in rechizitoriul DNA.