liviu andreiLiviu Andrei a fost exclus astazi din Uniunea Scriitorilor, unde era membru stagiar la propunerea lui Paul Aretzu, anunta criterii.ro

„Vestea mi-a parvenit telefonic de la Gabriel Cosoveanu, seful filialei Craiova a Uniunii”, scrie pe Facebook scriitorul și criticul de artă Petre Tănăsoaica. Au votat toti din comisia de disciplină, am retinut numele lui Nicolea Prelipceanu si al lui Mircea Mihaes!

În aceste condiții, Liviu Andrei devine un simplu particular care are o problemă psihiatrică, așadar nu mai trebuie băgat în seamă.

5 COMENTARII

  • Da. Văzusem filmul. Io mi’ s ardelean, dragă, da’ n’ am ochelari de cal. Cineva, nu e greu de ghicit cine, are de câștigat din astă falsă zâzanie. O sară bună!

 1. Ziua bună!

  Ha! Faceți ‘l și martir! Io cred că ‘l doare la banană exclusu’ din usr-u’ lu’ manole. Hi! Hi! Hi! Iaca, două mostre din scriitura omului. E viu, chiar dacă nu e pe gustul meu. Și nu e prost deloc.
  „Vineri, de Sfânta Venerică, la o lansare a lui Gabriel Marchizu’ (nu-i trec numele că e procesoman și i-a îndemnat Meșteru Manole, în 2012, când s-au plimbat în Grecia cu bețivii și poponarii talentați și s-au rugat și râgâit pe dos și pe din dos, pidosnic poate, ca să se judece cu toți care mârâie oficial, că e foame de bani în USR și la căși − dar știți voi cine e n.r. că estem dăștepți; era să scriu USL), l-am întrebat pe unul din gloată dom’le care e Icsu că nu fusei atent?Nimic. Pe altul. Nada florilor. Nu știau, dar sufereau acolo în picioare pentru regele stufului călăfătuit. Eu îl știam pe Marchiz de la Craiova, și doar de prin auzite nu de pe la băute că îl înregimentase Manole la București ca să-i fete poezie și știu că trebuia să îi marci cincizeci de lei, dacă voiai sigla editurii Crengi pe maculatura-ți. Așa era pe vremea mea și așa e ș-acum. Poate e un milion că e inflație. Nu e nimic rău în asta, toate costă și nu despre om e vorba ci despre publicul coimărunt și sistemul literar golănesc în care risc să putrezesc și eu. Poate că e cel mai bun scriitor pe care l-a adus Dunărea. Nu știu. Nu mă pricep la poezie. Nu l-am citit și doar bătut de soartă o voi face, sau doar dacă publicul urecheat de microfon la lansarea domniei sale (căci domnește la USR, tati!) îl va recunoaște vreodată.”

  Și alta, tot despre Bookfest:

  „La Institutul polonez n-am avut loc de Geoană, dragostea mea, de Cristian Diaconescu care cred că îl arde-n aripă și-n poponeț pe Luca Niculescu (un securistoi de la RFI), că prea erau bot în bot, pe MRU, jidănoiul securist via SIE și de omologii săi din țara leșească. Se bucurau. Sclipeau. Eu fierbeam la tejghea că mama m-a făcut doar oltean și nu securiștean. Deh! E timp… Așa… Institutul leșesc a adus poeții lor securișteni, de duzină, cu nume grele de redat în scris. Mi-e lene. I-am pozat. Adică un fel de Martha Petrew, Adameszweanu, Pleszu, Joan Eszpop, și pe ceilalți îi știți voi, că doar nu erau să vină și să-i promoveze ce cei tineri sau pe cei nebăgați cu puța în sistem, nu? A luat plângăcioșii de casă, epavele cu ghiveche, afectații, educătorii curățați cu lechșie, arpagicii. Culmea, mă mai rugase Doru Dăncuș să fac un interviu cu un vechi camarad de-al lui și al lui Marius Mitea, un disident de la Cluuuuj, și când m-am dus acolo m-am izbit de curve de pe Realitatea TV, de Florian Bichir, de Viorel Hrebenciuc, de D.C. Enache pus la regim de slăbit și de fosila comunistă Evgheni Simion. Erau la o scenă mare, ca disidenții, săracii, Am fugit imediat și m-am lecuit de disidenți. Lecuială cu scârbă. Știam că totul e o mare vrăjeală că văzusem cu ochii mei un disident de teapa și țeapa lui Gabriel Andreescu la Craiova, dar l-am ascultat pe Doru, căci el încă mai crede în oameni, și consideră pritenia ceva sfânț în loc de sfanț, și am fost să mai văd unu. Și nu mai vreau d-ăștia bătuți de Securitate, dar cu vilă cu trei etaje la poale de munte crescută repede, ca un neg. Nu mai pot. Vreau disedenți mai săraci și mai buni scriitori. Vreau disidenți neomologați. Cer prea mult? Să-i pupe cine vrea în cur că eu nu pot! No li me tangere, bă! Mie-mi place pâinea cu ceapă.”
  Restul, aici, dacă aveți stomacul tare: https://literaturadecutit.wordpress.com/tag/liviu-andrei/

Comments are closed.