Un grup format din patru cetăţeni români, aflaţi pe o barcă în largul mării în Marea Britanie, a intrat în coliziune cu o altă ambarcaţiune în noaptea de sâmbătă spre duminică, unul dintre ei fiind decedat, a transmis, duminică, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), citând informaţii obţinute de la autorităţile britanice, scrie stiripesurse.ro

O altă persoană este internată la o unitate medicală din Worthing, fiind în prezent în afara oricărui pericol, iar alţi doi sunt dispăruţi, se precizează într-un comunicat de presă al MAE.

Paza de coastă desfăşoară ample căutări pentru găsirea celorlalţi doi cetăţeni români.

Consulul Ambasadei României la Londra s-a deplasat în regim de urgenţă la unitatea medicală unde se află internat cetăţeanul român rănit pentru a afla detalii suplimentare despre starea sa de sănătate. Misiunea diplomatică şi Oficiul consular menţin în atenţie, cu prioritate, cazul, precum şi stadiul căutărilor celor doi cetăţeni români dispăruţi şi sunt în contact cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde sprijin şi asistenţă consulară, se precizează în comunicat.

MAE transmite sincere condoleanţe familiei cetăţeanului român decedat în urma accidentului naval.

Duminică, publicaţia ‘Daily Mail’ a transmis că autorităţile britanice desfăşoară o operaţiune de salvare pe Canalul Mânecii, după ce doi români au fost daţi dispăruţi în urma scufundării unei ambarcaţiuni de mici dimensiuni în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Conform acestei surse, două ambarcaţiuni au intrat în coliziune la o distanţă de circa două mile de coasta oraşului Shoreham, una dintre ele scufundându-se. La bordul acesteia din urma s-ar fi aflat patru persoane.

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost salvat de pescari, care l-au găsit agăţat de o baliză. Un altul a fost şi el salvat iniţial de echipele specializate, dar a decedat ulterior, iar ceilalţi doi sunt în prezent căutaţi.

Potrivit poliţiei, ambarcaţiunea care s-a scufundat a plecat din portul Brighton Marina după miezul nopţii. Conform unui martor, condiţiile de navigaţie erau ‘teribile’ şi vizibilitatea foarte slabă.