cimitire-capace-frigorifice

Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU) a cumpărat 15 capace de sicriu frigorifice, la un preț umflat de aproape trei ori față de prețul pieții. Corpul de control al Primăriei nu a descoperit afacerea, deși s-a aflat în control la ACCU timp de două săptămâni.

Afacerea a avut loc la sfârșitul lunii august, iar toată operațiunea are „acoperirea legală” a unei licitații organizate potrivit OUG 34/2006, privind achizițiile publice. Licitația, care a avut drept rezultat cumpărarea la preț triplu a capacelor frigorifice, a fost organizată de directorul de achiziții al ACCU, Alin Florescu, cel care va fi  judecat pentru corupție la Tribunalul București, joi, 16 septembrie.

Cetățeanul.net solicită Parchetului să pornească o investigație a afacerii, care, spun surse din Primăria Capitalei, are un puternic iz de para-ndărăt.

Jaful banului public – ACCU putea cumpăra de trei ori mai ieftin

Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU) București a confirmat, pentru Cetățeanul.net, că a cumpărat capacele de sicriu cu 18.900 de lei bucata (TVA inclus) și că a făcut achiziția după lansarea, pe Sistemul Electronic de Achiziții publice (SEAP), a unei invitații de participare. Rezultatul a fost că ACCU a cumpărat capacele frigorifice (în fond, niște frigidere adaptate servicilor funerare) de trei ori mai scump decât prețul pieții.

Prețul este cu atât mai exagerat cu cât o simplă căutare pe Internet ne-a ajutat să găsim o ofertă de capace frigorifice la 1500 de euro bucata, ofertă făcută chiar de Helrold Trade Oradea, taman producătorul capacelor cumpărate de ACCU la preț triplu!

Am contactat producătorul la numărul de telefon din anunțul publicitar de mai sus. Din motive lesne de înțeles, am susținut că suntem reprezentanții unei firme de servicii funerare nou înființată, care dorește să cumpere același tip de capace funerare cu acelea livrate la ACCU. Reprezentantul producătorului ne-a oferit un preț de 1400 de euro/bucată, dacă cumpărăm zece bucăți. ACCU a cumpărat 15 capace cu 4000 de euro/bucata! Ascultați, mai jos, convorbuirea cu reprezentantul Herold Trade.

 

Citiți mai mult pe: cetateanul.net