enescu_brancusi

Campaniile tot mai dese din ultima vreme care-şi propun să reinjecteze în noi mândria de a fi român devin tot mai caraghioase în contextul în care, de la vlădică până la opincă, nu trece zi în care să nu ni se facă ruşine cu noi înşine ori cu conaţionalii noştri.

Nevestele politicienilor care mint că sunt mândri că-s români nasc toate în maternităţi din Occident, iar când se întorc în ţară, asortează la Vuitton o ie autentică din colecţia lui Gaultier sau, dacă sunt în toane fashioniste mai populiste, îşi cumpără una de la H&M. Apoi pleacă la un detox în Elveţia şi la o rinoplastie în Italia, îşi trimit copiii la studii în Anglia, iar bărbaţii lor îşi repară rotulele scrântite la meci prin clinici din străinătate, fiindcă atunci când e vorba de propria lor sănătate uită de gargara electorală şi se pun la adăpost.

Doar nu o să rişte de dragul unui slogan să moară nevinovaţi, cum au murit părinţii noştri iubiţi, ucişi prin spitalele groazei şi ale nepăsării româneşti. Iar pentru că s-au pus la adăpost de morţile timpurii, au grijă şi să-şi voteze o pensie babană, ca să aibă senectuţi îmbelşugate, cu excursii multe peste graniţă, că doar n-au furat, asta… muncit degeaba o viaţă întreagă. Am văzut de curând că avem până şi o creatoare de modă care se împăunează că duce tradiţia noastră în întreaga lume, dar şi aceea e tot o ambasadoare a prefăcătoriei.

Lana, duduia hlizită care locuieşte la Londra şi vine din când în când pe la noi să-şi mai facă un pic de reclamă, se laudă că a creat o colecţie de haine cu motive inspirate din desenele de pe crucile cimitirului de la Săpânţa, dar a recunoscut televizat că n-a ajuns niciodată în Maramureş, s-a inspirat doar aşa, din poze, că drumul e lung şi-un ochi pe internet e de ajuns ca să poţi să te prefaci, de la distanţă, că-ţi pasă…

Presa internaţională vuieşte. Infracţiunile sunt atribuite românilor romi emigraţi ilegal, iar ţara noastră stă să intre şi în Cartea recordurilor pentru cei mai mulţi politicieni, demnitari, candidaţi la preşedinţie şi foşti preşedinţi sau miniştri anchetaţi penal…

Noi, urmaşii celor mai viteji şi mai drepţi dintre traci, am ajuns să fim consideraţi şi, adesea, pe bună dreptate, cei mai corupţi şi mai hoţi dintre draci.

Dar, din când în când, se mai lansează pe piaţă câte o campanie prin care suntem îndemnaţi să ne prefacem mai cu foc că suntem bucuroşi că ne-am născut în România: ţara lui Constantin Brâncuşi şi-a lui Ion Iliescu, a lui Constantin Noica şi-a lui Victor Ponta, a lui George Enescu şi-a lui Nicolae Guţă.

 

Sursa: libertatea.ro

6 COMENTARII

 1. Mintea
  voastră este atât de puternică, încât trebuie să o controlaţi cu mare
  fermitate, pentru ca ea să vă conducă în direcţia dorită. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea
  ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige
  bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de
  comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de
  email [email protected]

 2. Aici castigi sigur bani! Vrei o oferta serioasa, nu-i asa? Exact, acum vei vedea un video clar care te va convinge ca ai gasit cea mai serioasa oportunitate! Contacteaza-ne si sigur vei descoperi ca ai facut cea mai buna alegere! Castigi garantat bani, cu o activitate super-simpla si complet revolutionara! Solicita acum mai multe informatii la adresa de email: [email protected]

 3. Eu nu as pune semnul egal intre cei numiti aici, PENTRU CA JIGNITI RAU, DAR RAU ISTORIA. Unii dintre ei SUNT SI VOR RAMANE IN ISTORIE, IAR ALTII IN COSUL DE GUNOI AL ISTORIEI. ISTORIA STIE SA FACA SELECTIE!

  • Golanoiul national, cel cu rotula-n Istanbul, este deja istorie, desi gunoi si jeg mitoman, doctor master DNA, nu va ajunge in cosul de gunoi al istoriei, va fi chiar luat ca referinta in domeniu.

   • „Va fi luat ca referinta” in sensul de ASA NU ! Vom vede cu totii cate „adevaruri” vor iesi la suprafata despre ponta-putin, se apropie timpul! 🙂

Comentariile sunt închise.