US-EDUCATION-CHOMSKYStatele Unite sunt principalul stat terorist, iar Europa i se supune fiind prea laşă pentru a adopta o poziţie independentă, a declarat intelectualul american Noam Chomsky, în vârstă de 86 de ani, într-un interviu acordat postului de televiziune Euronews pe tema terorismului şi a viitorului Europei.

„Sunt două state care se comportă agresiv în Orientul Mijlociu desfăşurând violenţe, acte teroriste, acte ilegale în mod constant. Amândouă sunt puteri nucleare”, a declarat Noam Chomsky, adăugând că se referă la Statele Unite şi Israel. „Există un motiv pentru care, în sondajele de opinie internaţionale, desfăşurate de agenţii americane de sondare a opiniei publice, Statele Unite sunt văzute de departe ca fiind cea mai mare ameninţare la adresa păcii mondiale. Alte ţări nici măcar nu se apropie. Este interesant că presa americană a refuzat să publice acest lucru”, a adăugat el.

El consideră, de asemenea, că inţierea de către preşedintele american Barack Obama a unui program de modernizare a sistemului de arme nucleare în valoare de miliarde de dolari nu face decât să extindă arsenalul atomic american. „Acesta este unul dintre motivele pentru care faimosul ceas al apocalipsei, administrat de Buletinul Oamenilor de Ştiinţă din Domeniul Atomic, a fost împins la două minute distanţă de miezul nopţii în urmă cu câteva săptămâni. Miezul nopţii este sfârşitul. Acum este la trei minute de miezul nopţii. Este cel mai aproape în ultimii 30 de ani”, a explicat el.

Chomsky afirmă, de asemenea, că Iranul are cheltuieli militare foarte scăzute chiar şi pentru standardele regiunii, iar doctrina strategică a Iranului este defensivă, concepută pentru a face faţă unui atac suficient de mult cât să intre în funcţiune diplomaţia. „Niciun analist de strategie cu capul pe umeri nu crede că Iranul ar putea folosi vreodată arma nucleară. Chiar dacă ar fi pregătit să facă acest lucru, ţara pur şi simplu ar fi spulberată şi nu există indicii că clericii care o conduc, indiferent ce credeţi despre ei, vor să vadă cum este distrus tot ceea ce au”, a adăugat el.

Întrebat cât de mult sunt răspunzătoare Statele Unite şi aliaţii lor de extinderea atacurilor teroriste în lume, Chomsky a afirmat că „cea mai gravă campanie teroristă din lume de până acum a fost orchestrată la Washington”. „Este campania globală de asasinate. Nu a existat niciodată o campanie teroristă la o astfel de scară”, a declarat el, adăugând că se referă la programul de atacuri cu drone.

Descriind Statele Unite drept principalul stat terorist, Chomsky plasează Europa în poziţia de servitor al acestora. „Sunt prea laşi pentru a adopta o poziţie independentă”, afirmă el, exemplificând cu participarea Europei la programul de extrădări extraordinare iniţiat de Statele Unite.

Chomsky consideră, de asemenea, că politicile preşedintelui rus, Vladimir Putin, sunt de înţeles. „Ideea că Ucraina ar putea adera la o alianţă militară occidentală ar fi inacceptabilă pentru orice lider rus. Aceasta datează din anii 1990, când s-a destrămat Uniunea Sovietică. S-a pus problema ce se va întâmpla cu NATO. Atunci (Mihail) Gorbaciov a fost de acord să permită reunificarea Germaniei şi aderarea la NATO. A fost o concesie remarcabilă dar cu un quid pro quo: ca NATO să nu se extindă niciun centimetru în est. Aceasta a fost fraza folosită”, a declarat el.

Referitor la criza din Grecia, Noam Chomsky susţine că datoria acestei ţări ar trebui ştearsă, la fel cum s-a întâmplat cu cea a Germaniei după război.

Întrebat cum va evolua Europa pe fondul provocărilor cu care se confruntă în prezent, precum criza economică sau ascensiunea naţionalismului, el a afirmat că aceasta „are probleme grave”. „Unele sunt rezultatul politicilor economice concepute de birocraţii de la Bruxelles, Comisia Europeană şi aşa mai departe, altele la presiunea NATO şi a băncilor mari, în mare parte germane. Aceste politici au sens din punctul de vedere al celor care le-au conceput”, afirmă el. „Dar statul bunăstării este una dintre contribuţiile majore ale Europei la societatea modernă, cei puternici şi bogaţi nu l-au plăcut niciodată şi faptul că aceste politici îl erodează este bine din punctul lor de vedere. Şi mai este o problemă în Europa, aceasta este extrem de rasistă. Am simţit întotdeauna că Europa este probabil mai rasistă decât Statele Unite. Nu este vizibil în Europa pentru că populaţia europeană a tins în trecut să fie destul de omogenă. Aşa că dacă toată lumea este blondă şi cu ochi albaştri nu pari rasist, dar imediat ce populaţia a început să se schimbe, rasismul a ieşit la iveală. Foarte repede. Iar aceasta este o problemă culturală în Europa”, a conchis el.

sursa: gandul.info

19 COMENTARII

 1. Asa e ! Este tara care constituie cel mai mare pericol la adresa pacii mondiale ! America minte mult si fara rusine, sustinand ca ea controleaza pacea mondiala ! Nu e asa ! America mentine o stare incordata pe mapamond datorita arsenalelor ei nucleare si a actiunilor ei de cotropire a teritoriilor straine ! Caci, ce-ar putea insemna razboaiele din Vietnam,Iraq,Afganistan etc., precum si interventiile asupra statelor din Estul european dupa caderea comunismului !? Ce inseamna, de fapt, NATO! O armata de ocupatie, clar !

  • Mda… Una dintre acestea este chiar ma-ta. Altii (altele) sunt stapanii care te trimit la postat, trollule rusnac! Tu nu esti decat un idiot.

   • Toate javrele jhidanesti bolsevice sunt acum mari latratori la Rusia si la Putin. Nu-i asa bai „Tismeniski”? Intai rade-ti perciunii si dupa aceea posteaza aici.

   • Iara m-au „dilit” DILII! Am verificat insa si puteti ajunge la adresele „dilite” de DILII si scriind pe YouTube:
    Cine conduce lumea ? Caracatita mafiei mondiale
    si
    Adevarul despre Masoni si Noua Ordine Mondiala

    ….numai sa nu se voteze prea repede „Legea Big
    Brother” ca apoi s-a terminat cu informatiile! Nu mai apuca tugulanul
    roman sa se destepte. Filmele de mai sus sunt mai mut decit edificatoare.
    Vizionati-le si copiati-le pentru a le arata si urmasilor! Nu cred ca vor mai
    sta mult timp pe YouTube! Felicitari patriotilor romani care le-au tradus in
    romaneste. Dati-le va rog mai departe! Daca mai vreti, anuntati-ma!
    Sansa ar putea veni tot de la americanii de rind! Problema este ca
    „Congresul” – format din „askenazi” simte ca masa critica
    creste explosiv – vrea sa voteze Legea Martiala (va fi votata si la noi! nu va faceti iluzii!) infiintarea „Garzilor Federale”; adica un fel de
    politie politica sau gestapo sau securitate…nu pentru constringere ci pentru „protectia drepturilor omului”! Tare!, nu?

 2. Ce mai vreti sa moderati, ba? Daca vorbesc frumos despre Chomsky e bine? Nu va e rusine sa promovati un astfel de individ?

 3. Si asta e o conserva comunista! Numele Chomsky ii arata originea slava… Ce tampenii mai poate sa zica de Putin si Grecia!… Esti senil mosule!

  • Toate javrele jhidanesti bolsevice sunt acum mari latratori la Rusia si la Putin. Nu-i asa bai „Tismeniski”?

  • Bolsevicule, citeste si baga la cap ca asta nu o sa-ti spuna TEMBELIZORUL (gurul sectei voastre):

   Cei care au creat comunismul si l-au implementat in Rusia si apoi in multe alte tari, care au facut mai multe victime decat nazismul sau orice altceva, sunt aceiasi care acum sunt marii dusmani ai rusilor si reprezinta asazisa „democratie occidentala” (MAFIA jhidano-sionista-masonica-satanista), stapanii SUA.
   Acum sunt mari adversari ai Rusiei deoarece nu si-au putut realiza planurile de dominatie mondiala cu ajutorul comunismului si a Rusiei deoarece Rusia si rusii le-au cam taiat macaroana la un momentdat.
   In concluzie vreau sa va spun ca cei care confunda comunismul cu Rusia si rusii sunt in eroare. Daca nu va place comunismul atunci ar trebui sa nu va placa MAFIA jhidano-sionista-masonica-satanista care la ora actuala isi face planurile cu ajutorul „democratiei occidentale” (o mare mizerie de minciuna, manipulare si indobitocire a oamenilor). Deci, atunci cand URSS facea ravagii in Europa sa stiti ca de fapt erau JHIDANII care ii conduceau si stapaneau. Daca veti studia bine istoria si nu va veti mai lasa spalati pe creier de PROPAGANDA, veti ajunge la concluzia ca aproape toate relele si nenorocirile de pe aceasta planeta au pornit de la JHIDANI (a nu se confunda cu poporul evreu). Este vorba de o parte din aceasta semintie (khazari) care s-au organizat si au format o MAFIE oculta care si-au pus in plan sa acapareze toate bogatiile, toata puterea pe aceasta planeta si sa ii faca sclavi pe toti ceilalti oameni.
   Cand spun JHIDANI ma refer la niste „oameni” care nu au niciun Dumnezeu si sunt in stare sa faca orice pt. bani, bogatii si putere. De fapt dumnezeul lor este Satan (chiar la propriu i se inchina capii acestei MAFII). Bineinteles ca au si o ura imensa fata de Crestinism si crestini si in general pt. orice religie (cale spirituala) care il recunoaste pe Dumnezeu (Iubire, Adevar, Viata).

   • Asa este! J-I-D-A-N-I-I sun de fapt khazari (neam turcic din Kaucaz care au trecut in secolul 8,…,9 la religia mozaica; a evreilor! Ei sunt cunoscuti si ca „evrei” askenazi si trebuie diferentiati de evreii adevarati – urmasii lui Cristos – care se numesc evrei sefarzi! Ceea ce sta scris mai sus este adevarul gol-golut! Veti vedea multi care vor scrie in batjocura despre aceste lucruri!

    Pai asta este rolul primordial al acoperitilor din presa: SA NU AJUNGA ASTFEL DE INFORMATII LA TUGULANUL ROMAN! PUNCT…restul cu ce fac ei e frectie! Nu uitati ca MEDIA in tara este controlata in proportie de 90% de acesti „ingeri ai intunericului” iar in USA aproape de 100%!

    Sa NU spuneti ca ati aflat prea tirziu!

    Cred ca imi vor „dili” mesajul, dar macar UN roman cu scaun la cap daca-l citeste inca NU e rau!; ca doar – cum zicea Tutea – „….o caruta de tarani a tinut in sah imperii…” (sau cam asa ceva). Nu va pierdeti speranta ca razboiul invizibil (care ne-a ingenuncheat din toate punctele de vedere) NU este si nici nu va fi cistigat de aceste LACUSTE MONDIALE!

   • Acum nu te pot contrazice total.. Totusi, poporul rus a fost indobitocit de comunism (ca o parte a estului Europei) si chiar daca nu se declara comunisti, ei de fapt asta sunt in subconstient. N-ai cum sa-l urmezi pe Putinica micul dictator si sa-l sprijini cand ocupa o alta tara sau cand isi elimina brutal dusmanii!

  • comunism, nazism, fascism experimente masono sioniste .capitalism forma lor finala asa ca mai laso dracu nu vrei doar sa fim liberi de lanturi

   • Din pacate nu prea ne lasa din lanturi, dar macar sa nu stam in forma cea mai urata cunoscuta la noi: comunismul!

   • Inteligentule, poate fi evreu sau nu. Evreii au luat nume de peste tot. Ca structura a numelui e nume din zona polona (deci slava). Poate fi insa si evreu… Dar de ce te-ai atacat slugoiule rusnac? Te-au biciuit stapanii sa sari in sus? :))

Comentariile sunt închise.