pistol

La Odorheiu Secuiesc mai mulţi tineri cunoscuţi în oraş pentru scandaluri şi afaceri cu maşini au bătut un reporter care scria despre activităţile lor. Nimeni nu a îndrăznit să îi sară în ajutor. Jurnalistul se ştia însă urmărit şi avea la el un pistol cu care a tras în agresori, scrie Digi24.

Scandalul a plecat pe fondul unor conflicte mai vechi dintre şeful unei publicaţii locale de limba maghiară şi un grup de tineri din oraş. Pe imagini se vede cum aflaţi la aceaşi masă, un tânăr masiv îl loveşte pe jurnalist de mai multe ori cu pumnul. Acesta se ridică, scoate un pistol cu bile şi când era lovit din nou, trage în cei care îl atacau. Bărbatul a fost lovit şi după ce a folosit pistolul.

Poliţia a deschis dosare penale atât pentru agresorul jurnalistului, cercetat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovirea sau alte violenţe, dar şi pe numele ziaristului, acuzat de uz de armă neletală fără drept şi tentativă la infracţiunea de omor.

Patru persoane, din care una nu participase la conflict, au fost rănite de bilele de cauciuc. O victimă a fost internată în spital şi operată. Poliţia din Odorheiu Secuiesc a luat măsuri de protecţie în oraş, ca susţinătorii jurnalistului şi cei ai tinerilor care l-au lovit să nu creeze noi conflicte, mai informeaza digi24.ro