china-carne

Guvernul Chinei a fost nevoit sa dea o dezmintire oficiala, dupa ce mai multe publicatii au preluat informatia cum ca Beijingul ar fi exportat carne de om in Africa, scrie ziare.com

Chinezii au infirmat ca ar fi trimis conserve cu carne de om spre vanzare in magazinele din Africa, dupa ce o postare pe Facebook care continea fotografii false a devenit virala.

Guvernul chinez a fost nevoit sa raspunda mai multor publicatii care au preluat ceea ce a postat pe Facebook Barbara Akosua Aboagye, care solicita oamenilor sa isi anunte cunoscutii sa nu mai manance conserve chinezesti, deoarece ar contine carne de om, arata The Independent.

carne om - china

Site-urile Msanzi Live si Daily Post au mers atat de departe, incat au speculat ca aceste exporturi de carne de om ar fi o solutie pentru suprapopularea Chinei si au sugerat ca chinezii s-ar afla in imposibilitatea de a gasi spatiu pentru a-si ingropa toti mortii.

Ambasadorul chinez in Zambia, Yang Youmin, a acuzat de calomnie un ziar local, care a raspandit zvonul cum ca chinezii pun carne de om in conservele de vita pe care le vand in Africa. Ambasadorul a punctat ca autoritatile chineze condamna acest lucru, considerat inacceptabil.

Adjunctul ministrului Apararii din Zambia, unde China a investit foarte mult, mai ales in industria miniera, a anuntat ca guvernul va lansa o investigatie asupra acestor zvonuri. „Guvernul din Zambia regreta incidentul avand in vedere relatiile bune dintre Zambia si China”, a spus acesta.

Fotografiile distribuite pe Internet fac parte, de fapt, din campania de marketing facuta in 2012 pentru filmul Resident Evil 6, arata Washington Post.