Presedintele PDL, Vasile Blaga a comentat, luni, intentia lui Eugen Nicolaescu in ceea ce priveste taierea fondurilor de la stat, spunand ca este o mare lovitura pentru sistemul medical privat.

„Am observat in ultimele zile derapaje de la o reforma din sanatate, ministrul Eugen Nicolaescu da o lovitura mortala sistemului de sanatate privat sau intentioneaza sa o faca, sper sa se razgandeasca”, a declarat Blaga.

Blaga a sustinut ca PDL ii va cere lui Nicolaescu sa afirme daca procentul decontului catre unitatile de sanatate private, din totalul cheltuielilor, este de 10%.
In opinia lui Blaga, prin acest procent, unitatile medicale private si-au castigat un renume si au facut ca oamenii sa apeleze cu incredere .Presedintele PDL a precizat ca acesta este principiul „fondurile urmeaza pacientul”.

In ceea ce priveste sistemul medical si finantarea spitalelor, Premierul Victor Ponta a declarat ca se va lua o decizie in aceasta privinta spunand ca „toata lumea are drept la asistenta medicala in sistemul public”.

„Asigurarile private merg si catre sistemul privat, deci trebuie sa gasim o solutie. Discutam si cu FMI pe ceea ce inseamna reforma sanatatii, cum folosim banii, care nu sunt foarte multi in sanatate”, a declarant Ponta.