Vasile Cepoi a demisionat din funcția de ministru al Sănătății, după ce a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese, infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Comunității Europene, precum și infracțiuni asimilate celor de corupție. Raed Arafat preluând prerogativele ministeriale pe perioada interimatului.

Cepoi a cerut premierului să fie eliberat din funcție, iar Victor Ponta a acceptat solicitarea ministrului.

„În această după-amiază, Vasile Cepoi, ministrul Sănătății i-a solicitat primului-ministru, Victor Ponta, eliberarea din funcția de ministru al Sănătății”, se precizează într-un comunicat remis Mediafax de Ministerul Sănătății.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese, infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Comunității Europene, precum și infracțiuni asimilate celor de corupție, în calitate de fost director al Direcției de Sănătate Publică Iași.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale Comunității Europene, precum și a celor asimilate infracțiunilor de corupție de către Vasile Cepoi, în perioada în care a fost director al Direcției de Sănătate Publică Iași.

„Guvernul a luat act de existența acțiunii ANI în ceea ce îl privește pe ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, în legătură cu indiciile referitoare la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese. Acuzațiile sunt grave și este absolută nevoie de clarificarea acestora în cel mai scurt timp. Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-și prezenta punctul de vedere în acest caz. Dacă se va ajunge la o decizie definitivă în acest caz, care să confirme acuzațiile care au fost aduse în acest moment, domnul Vasile Cepoi își va pierde poziția de ministru în Guvernul României”, transmite Executivul

4 COMENTARII

  1. Nu pot sa imi exlic, cum D-ne indraznesc sa se afiseze in fata intregului popor manjit cu aflifiile astea mizerabile . Umilitor si josnic !

  2. o tara de tot rasul lumii…nu mai sunt romani profesionisti an aceasta tara de a-ti pus un strain ?……se vede clar acum ce politicieni avem…ce patrioti ,ce iubitori de tara……! sa-i ia dracu pe toti, mai au putin si vand si ROMANIA…….daca nu o fi deja vanduta de ponta si sleatca lui de mafioti …..nu-mi anchipuiam ca o sa traim filmul „CARACATITA „

  3. Ma surprinde faptul ca dl Arafat a acceptat sa asigure interimatul. El insisi spunea ca nu face politica iar acum accepta o functie, chiar si trecatoare, in … guvernul uslas.

Comentariile sunt închise.