Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, susţine că prin noua Lege a salarizării unitare vor scădea doar salariile ‘bugetarilor de lux’, care au avut până în prezent ‘un salariu uriaş’, în timp ce toate sporurile din sistem vor fi plafonate la 30%, scrie economica.net

‘Mai sunt salarii care vor scădea. Sunt acei bugetari de lux pe care nu i-a mai controlat nimeni. Nu mai poate nimeni să treacă peste conducătorul de instituţie. Nu mai poate nimeni să mai treacă, de asemenea, peste ceea ce se s-a plafonat de un auditor de exemplu dintr-un minister faţa de un auditor al Curţii de Conturi sau faţa de un auditor dintr-o altă instituţie. Am încercat să nu scădem niciun salariu în plată în România. Repet, sunt excepţii la acei bugetari de lux, dar nu cred că va plânge cineva, pentru că până acum au avut un salariu uriaş’, a declarat, marţi, la Realitatea TV, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu.

Aceasta a precizat că în noua Lege a salarizării toate sporurile vor fi plafonate la 30% pentru a termina cu ‘sarabanda asta a sporurilor’.

‘Până acum a fost un salariu generalizat al sporurilor. De exemplu, aveam un salariu de 1.000 de lei, dar sporurile puteau să fie la 2.000, la 3.000 de lei şi veniturile erau de 4.000 de lei. Un venit mincinos până la urmă sau un salariu mincinos. Le-am plafonat pe toate la 30%, ca să terminam cu sarabanda asta a sporurilor şi să ştii foarte clar ce ai în plată’, a explicat ministrul Muncii.

Citiţi mai mult pe economica.net