În 2004, era înființată Asociația pentru Implementarea Democrației (AID). În 2008, AID era declarată de utilitate publică. În 2012, asociația menționată are sediu închiriat de la RAAPPS pe care nu îl ține la vedere și obține finanțări europene de milioane de lei. Directorul Asociației, Alexandru Cumpănașu, este un personaj care apare mai mereu la diverse televiziuni și care are un răspuns la orice întebare.

Asociația pentru Implementarea Democrației a fost înființată de Mihaela Călin, președintele asociației, de Alexandru Cumpănașu, directorul executiv și de Daniela Gheorghe care se ocupă de relații publice. Din 2004 pînă în 2008 cînd a fost declarată de utilitate publică, nu vă putem spune prea multe despre activitatea desfășurată. Pentru că nu a fost.

Și atunci vă întrebați de ce a fost declarată de utilitate publică? Pentru că așa a considerat fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu că trebuie. În plus, presa a relatat că Alexandru Cumpănașu a fost șeful organizației de tineret PNL Olt. Printre proiectele pe care le avea AID la înființare se număra și un program de dezvoltare a liderilor, fapt ce e posibil să îl fi atras pe fostul premier.

Trecînd la partea serioasă, respectiv la bani, în momentul în care o organizație neguvernamentală este declarată de utilitate publică ea primește bani de la stat. De fapt, aici este miza. Pe ultimii ani fiscali afișați pe site-ul Ministerului Finanțelor,  AID a declarat aproape 1 milion RON pentru 2008, și 2,5 milioane pentru 2009. În plus, fiind de utilitate publică și cu o activitate prolifică pe accesarea de fonduri europene, AID avea nevoie de un sediu serios. Și unde putea găsi o locuință mai bună dacă nu la RAAPPS (Regia Autonomă Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat)? Drept urmare, Asociația lui Cumpănașu are punct de lucru pe strada Mihai Eminescu 102-104. Spațiul închiriat de la Regie are suprafața de 222,53 metri pătrați, iar cuantumul chiriei este de 4.016 RON. Deh, ca pentru ong-urile de utilitate publică! Numai că adresa oficială pe care a făcut-o publică AID este cea de pe strada Dimitrie Onciu nr. 29. Adresa de pe Eminescu este doar pentru cunoscători.

Ultimul proiect derulat de AID se numește “Bună Guvernare prin Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănătate Românesc”. Banii necesari proiectului vin din fonduri europene – 5,9 milioane RON – prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative – program gestionat de ministerul Administrației și Internelor, iar restul pînă la 7 milioane din bugetul propriu. La momentul lansării proiectului inițiat de AID, în data de 11 aprilie, a participat și ministrul Ladislau Ritli. Proiectul care va încerca să pună la punct o parte din problemele din sistemul de sănătate românesc a venit taman la fix pentru AID. Și aceasta deoarece Asociația pentru Implementarea Democrației este pe finalul unui alt proiect finanțat tot cu fonduri europene – “Dezvoltarea și consolidarea Centrului Național pentru Integritate” a cărui valoare a fost de 3,2 milioane RON.

 

 

 

 

13 COMENTARII

 1. O MINTE HANDICAPATA , TREBUIE SA FII BOLNAV DE CEVA CA SA AI UN COMPORTAMENT DE ACEST GEN
  OAMENI FĂRĂ OGLINDA .PENTRU CA UNEORI LE ESTE LOR RUȘINE DE ÎNSĂȘI SA FII SCLAVUL MINCIUNII
  ESTE O RUȘINE NU ÎNȚELEG ANUMITE TV DE CE
  ÎL MAI INVITA PENTRU CA ESTE UN FACTOR POLUANT

 2. Chiar in momentul in care citesc articolul Cumpanasu e la B1 si vorbeste despre retrocedari.

 3. Doamne,
  Oare nu poti tu prin forta ta devina sa ne scapi de aceste specimene(alias IUDA) ca eu personal sint peste cit poate indura un supus al tau.Doamne fa-i sa dispara din spatiu public pe acesti tradatori ai neamului,care nu are nimic cu acest oropsit popor.Cine este acest tip care vorbeste in numele idialurilor poporului roman,cine la acreditat sa vorbeasca in numele poporului. Domnilor ziaristi formatori de opinii ,nu va arogati mai multe drepturi de cit va confera pozitia data de popor.Oricum cei care sint lucizi va vor sactiona.Iar puterea de penetratie in multime nu o pute-ti controla asa ca fiti mai prudenti.

 4. Nu este singurul exemplu privind asigurarea unor voci PRO pentru un guvern sau altul.Oare Adrian Nastase nu a autorizat masoneria lui Chirovici?Nu cunosc care ONG-uri sunt finantate de la buget,dar ar fi de rezonantă să stim acest lucru PUBLIC!Sunt foarte multe create pentru ostilitate, impotriva adversarilor celor care le-au creat!In nici un caz pentru utilitate publică!

  Nu stiu cine il finanteaza pe Mircea Toma!Faptul că se dedică Ungariei,că doreste AUTONOMIA Transilvaniei,pe acelasi model cu cel decretat de Victor Ponta,după intoarcerea din SUA imi ridică mari semne de intrebare privind scopul si activitatea acestui individ!

 5. Ciordeală să fie, dar să luăm şi noi – acesta este codul secret al eticii şi echităţii din România capitalistă.
  citat din Cristian Tudor Popescu

  Într-o societate bolnavă de corupţie, omul cinstit este obligat să se adapteze la boală.

  • Omul cinstit este imun la orice virusi si microbi ai coruptiei, imun la orice boala incurabila a coruptiei. Deci omul cinstit ramane cinstit. In rest omul necinstit: unii sunt doar usor virusati,altii sunt in mod acut,iar altii sunt cronici. Nu pot fi vaccinati.

 6. Vai si cat mai apare acest cumpanasu pe la toate televiziunile si critica actuala putere .Nici usturoi n-a mancat dar gura-i pute rau.

Comentariile sunt închise.