Presedintele Traian Basescu a dezvaluit ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit SIE in perioada 1997-2001, fapt pentru care a si fost promovat in guvernul Nastase.

UPDATE:
“Am constatat o campanie a unor ziariști de dreapta, pe care eu îi etichetez ca fiind la fel de mincinoși ca echipa lui Ponta de la Antena 3, ziariști de dreapta care au ajuns la concluzia că eu am o înțelegere cu Ponta. O minciună ordinară. Oameni care m-au susținut. Mai puțin Alina Mungiu-Pippidi pe care am dat-o afară de pe lista de la europarlamentare în 2009. Ce mi-a produs Cristi Preda cu declarația lui: Am folosit Pmp ca să ajung în Parlamentul European”, m-a dezgustat profund. A fost o eroare pe care o recunosc. Nu întotdeauna unde este carte, este și caracter. Luați colecția revistei 22, luați articole, bloguri și veți vedea că sunt mulți, le-am dedicat mandatul și atunci când am vorbit de statul de drept, și atunci când am condamnat comunismul, iar astăzi vorbesc de înțelegerea mea cu Ponta. Astăzi li se pare că li se îndreaptă fericirea lor spre Iohannis, am adunat și eu, pe toate televizoarele, toți politicienii, toți ziariștiii, cei mai mulți niște nulități, se exprimă doar despre Băsescu.

Ar fi foarte mulți mai potriviți decât Elena Udrea, dar nu candidează. Dintre cei care candidează, îndeplinește un criteriu important: are un ușor naționalism. Trebuie puțin mai mult decât patriotism. Ce-mi place cel mai mult la ea.

Este timpul să venim la capitalismul popular, dacă avem certitudinea că vom consolida instituțiile statului, statul de drept. Capitalismul de tip nordic.

Ne-am obișnuit să spunem că nu mai avem economie: vă dau două cifre, au trecut 20 de ani, Ceaușescu exporta și aerul pe care îl respiram. A reușit să exporte la finalul lui 1989, 10 miliarde de dolari. Anul trecut, România a exportat 53 de miliarde de euro. România este una din țările din UE care are cea mai mare pondere a PIB provenind din industrie: 30%.

Cel care a spus că Ucraina s-a prăbușit din cauza corupției, primul în Europa, am fost eu. Acolo Ianukovici a făcut o greșeală uriașă: s-a adresat Consiliului European și le-a spus: ori îmi dați 16 miliarde, ori rămân în Uniunea Euro-asiatică. Toți știam că bugetul Ucrainei era drenat de oligarhi. Niciun șef de stat nu a susținut această idee. I s-a urat drum bun! Nu putea funcționa în Consiliul European.

Cu SUA nu avem nicio comisie rogatorie: a fost cu Austria, cu Cipru, cu Elveția. Probabil se va face și cu SUA. Nu s-a primit niciun dosar de la FBI. Cea mai complexă informația am avut-o în 2009, iar acea informație a fost transmisă DNA. Iar informarea a venit de la serviciile noastre și ele au fost utilizate de procurori. Vor mai fi surprize. Inclusiv persoane.

Uitați-vă ce se întâmplă în teritoriu. DIICOT are niște bătălii cumplite cu evaziunea fiscală și crima organizată. Acolo nu sunt politicieni, dar este o bătălie care se duce la foc continuu. Avem o problemă. E foarte greu de anticipat când se va termina. Clasa politică e ea însăși un furnizor continuu de astfel de cazuri. Uitați-vă ce calitate au acești oameni.

Campania mea din 2009: 6,9 milioane de euro donații. La PSD, două milioane în condițiile în care Geoană a avut un afișaj mai scump decât mine. Uitați-vă acum: e țara plină cu panouri, cu afișaj, cu Victor Ponta. Va avea un buget de campanie de două milioane de dolari. Râdem de ne prăpădim.

Dacă eram candidat din partea PMP, îl băteam pe Victor Ponta. Aș fi vorbit despre țară. Puneți pe cineva din echipa dumneavoastră să ia înregistrările mele din 2009. Nu am făcut nicio clipă promisiuni populiste. Am vorbi despre moguli. A apărut generația Ghiță. E mult mai periculoasă. L-am întâlnit o dată. Mi s-a părut extrem de inteligent, discuția a fost scurtă, este evident că a avut o mare susținere: l-am găsit cu contracte la EADS, la STS. Vom vedea de unde a avut susținere. E un tip de lucru care nu trebuia să se întâmple. S-a extins enorm. El acum este convins că pune președintele României. Ăsta face poltică. Se duce prin instituții, se răstește. E mult mai periculos decât Vîntu. Vîntu furase bani de la populație, făcea politică în funcție de interesele lui financiare.

Sunt oameni care au făcut lucruri ilegale la Microsoft și se regăsesc și în afacerea EADS. Vorbesc de rapoarte ale serviciilor de informații. Am găsit nouă firme și oameni: cinci firme și patru oameni care este de presupus că au procedat la fel când a fost vorba de comisione.

Cred că cazul Loteria a fost greu de înțeles. După ce am fost la dumneavoastră în emisiune. Nu am jucat niciodată la mașini, nici la Loto. Informații erau destule, nu uităm de Nicolae Cristea, de George Copos, au fost condamnați. De Copos chiar îmi pare rău. Aștept și eu să treacă luna octombrie, să văd dacă Novomatic plătește 75 de milioane de euro. Dincolo la 6/49, acolo e în neregulă, prelungirea contractului. Eu îmi pun altă întrebare: proiectul pentru păcănele este pentru 10.000 de mașini. O mașină de genul ăsta aduce 600 de dolari. Costul unei mașini este 10.000 de dolari. Dacă vei cumpăra 10.000 o vei cumpăra cu 5-6000 de dolari. Într-un an și jumătate, amortizezi mașina. De ce Loteria Româna trebuie să aducă pe cineva cu mașini, în loc să ia în leasing 10.000 de mașini. De ce ne trebuie cineva la 6/49? Mărturisesc că nu am avut în atenție Loteria, mă ocup de probleme de securitate națională.

Și domnul Rus, și doamna Mănescu au spus NU schimbării acționariatului la Portul Constanța. Ăsta nu e un port pe care să-l lași la mâna domnului Mazăre. Mă uitam acum că există tentația să facă aeroportul Kogălniceanu aeroport regional. Este una din marile erori care s-ar putea face. Kogălniceanu este aeroport bază NATO. Regimul său nu se poate schimba. 600 de super-militari americani s-au dus să strângă gunoiul lăsat de noi pe plajă.

Am făcut o promisiune să vorbesc despre ofițerul-acoperit și nu și-a pus asta în CV. Din păcate, a fost evenimentul cu domnul Turcescu, vă asigur că nu se va termina campania și voi vorbi public. Indiferent care vor fi costurile. Nu va exista un cost legal. Meleșcanu ce să spună? O voi spune, până în 2 noiembrie. Ce m-a șocat a fost minciuna publică, nu doar de oameni ai vechiului sistem, ci și de jurnaliști tineri.

Victor Ponta trebuie să recunoască că a fost ofițer-acoperit al SIE în perioada 1997-2001. Putem vedea niște acte. Este o hotărâre din 2007 a Guvernului Năstase. Eu nu intru în detalii și dacă aș ști că a avut misiuni, nu aș avea dreptul să vorbesc despre misiuni. Nu știu de ce a ascuns asta. E treaba lui ce face (dacă se retrage din cursă, n.red.). Nu am discutat niciodată cu Ponta pe această temă. Nu merita să o am. Ce ar fi putut să-mi spună? Teodor Meleșcanu e complice la asta. Total. La un moment dat a fost un senator PSD care a făcut o interpelare. Mi s-a părut cam exotic. De ce, nu am crezut? Pentru că dădea perioada, iar în acea perioadă, Victor Ponta era procuror. Iar conform Constituției României, activitatea de procuror este incompatibilă cu orice altă activitate. Aici a făcut o greșeală și serviciul că l-a recrutat. Un om pe care l-am numit politic, domnul Meleșcanu, a ajuns să facă un astfel de joc, târâind Serviciul într-un asemenea caz. Nu sunt atât de supărat pe Victor Ponta, cât pe Meleșcanu.

Sursa: REALITATEA.NET

3 COMENTARII

 1. De musiu pontanacu’ banuiam ca “a fost” ofiter acoperit.
  Daca nu cumva mai este inca, pentru ca “baetzii dashteptzi” din “agenturi” (ca nu le putem numi “servicii” !) nu l-ar lasa de izbeliste … Au nevoie de oamenii “formati” ca sa-i poata reactiva la nevoie si sa le “rezolve” interesele nu intotdeauna curate …
  Chiar nu s-a intrebat nimeni de ce pontanacu’ nu pateste nimic in perioada de dupa 2012, dupa toate porcariile pe care le-a facut la adresa tarii si a populatiei ?!
  Eu m-am intrebat foarte des. Ba chiar mai des decat ar fi fost necesar.
  Si am ajuns la concluzia ca, dintre toti politicienii, pontanacu’ poate fi ofiter acoperit.
  Bine, nu doar el, mai e si guitzaTV … si multi altii din parlament …
  Normal, intr-un stat cat de cat civilizat, ar trebui ca azi sa se prezinte-n parlament cu demisia. Si sa-si retraga candidatura la prezidentiale !
  DAR … putem pune pariu ca nu va face asa ceva si ca pontanacului NU I SE VA INTAMPLA ABSOLUT NIMIC !
  Si asta pentru simplul fapt ca E OMUL RUSILOR, implantat in viata noastra ca un ghimpe sub unghie !
  Sa nu ziceti ca nu v-am spus !
  P.S. – deja au inceput (iarasi !) jignirile la adresa Presedintelui, cum ca ar fi “tulburat”, “nervos”, “disperat” etc.
  Disperati sunt doar unii, se stiu ei care, in nici un caz Presedintele !

 2. Actual premier si candidat la Presedentie al unei tari estice dovedit ca a fost ofiter sub acoperire in perioada cand era procuror.

Comments are closed.