Premierul Victor Ponta a declarat, luni in cadrul unei conferinte de presa de la Bruxelles, ca a avut o intalnire „extrem, extrem de buna, de pozitiva” cu presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso despre bugetul multianual al UE, ultimul raport MCV, fondurile europene, Schengen.
Premierul a declarat că a asigurat autorităţile de la Bruxelles că va aprofunda toate eforturile pentru ca România să devină un membru mai dinamic şi mai respectat pe plan european.


Declaratiile Prim-ministrului Victor Ponta:

 • Am avut o discutie buna si utila cu comisarul Hahn. Am avut apoi o intalnire extrem, extrem de buna, de pozitiva cu presedintele Barroso
 • Patru puncte principale: bugetul multianual al UE, ultimul raport MCV, fondurile europene, Schengen
 • Voi avea o intalnire cu dl Herman van Rompuy, presedintele UE, in care subiectele principale sint Schengen si bugetul UE. Si Barroso si van Rompuy au sprijinit constant ideea ca o decizie pozitiva, chiar si in trepte, in luna martie ar fi o decizie corecta, pe care o merita Romania
 • Am transmis in aceste prime intilniri oficiale faptul ca Romania a incheiat 2012 – an electoral, cu crize politice – avem stabilitate si predictibilitate.
 • In ce ma priveste, ca sef al guvernului, voi continua toate eforturile ca Romania sa devina un membru mai dinamic, mai implicat si mai respectat pe plan european
 • Dl. Costoiu e responsabil in special de proiectul laserului, cel mai important proiect de cercetare finantat din fonduri europene. A fost salutata initiativa de a avea un ministru al fondurilor europene, care va primi noi atributii de coordonare a autoritailor de management si care va deveni punctul de referinta pentru Comisia Europeana in privinta programelor de coeziune

Intrebari:

Presedintele Basescu a trimis Parlamentului, spre reexemainare, statutul parlamentarilor…

Eu nu comentez relatia presedinte – Parlament. Si nu stiu la ce recomandari MCV se refera presedintele.

Nu s-a ridicat nici un fel de problema legata de statutul parlamentarilor in intilnirea cu Barroso. Sincer, nu pot comenta pentru ca nu stiu exact ce observatii a trimis presedintele. Ce ma afecteaza e modul in care se reflecta acest fapt asupra adoptarii bugetului de stat.

Ceea ce trebuie sa examinez miine e daca putem sa adoptam bugetul in urma acestei decizii a presedintelui de retrimitere a statutului. Nu cred ca presedintele a intentionat sa lase Parlamentul cu bugetele mai mari. Daca considera ca Parlamentul trebuie sa aiba buget mai mare, s-o spuna, dar eu nu cred ca e mai bine.

Presedintele Barroso vorbea azi de ministrii acuzati de coruptie…

Cei patru ministri acuzati de ANI au plecat. Cei trei ministri acuzati de coruptie erau doi, si de fapt unul. Dl Fenechiu – imediat ce prima instanta considera ca e vinovat de orice fapta penala – va demisiona.

7 COMENTARII

 1. Nici eu nu-l cred. Totdeauna ponta a intors-o in stil comunist, cu perfidie.

  Banuiesc insa ca politetea liderilor UE se adreseaza tarii, nu abjectului personaj care o reprezinta.

 2. Nu il cred niici o litera!
  Ce spune dimineata ,seara anuleaza!Si nu este o intimplare ,ci o practica!

 3. Mai mediocru si mincinos absolut! Cine te mai crede? de ce nu te duci sa faci un p…su!

 4. cine este acest personaj numit PONTA..o creatie a coruptilor si penalior pe care ii perie …cum o sa cred eu ca romin ca un ministru care este trimis in judecata este credibil pe plan extern???iar cu statutul parlamentarilor iar o prosteala:ei au facut un pachet ,ca asa merge acum,totul la pachet,in care au bagat acele taieri din buget ,dar si pe ascuns asa si acea superimunitate ca sa scape alesii nostri de probleme cu legea…dar BASICA ,nu doarme….eu ii cer acestui personaj numit PONTA sa nu se mai comporte ca BULA si sa inteleaga ca este primul ministru al ROMANIEI,dar vad ca inca mai face pantofii coruptilor USL-isti si nu iese din limitele trasate de ei .pt asta prin ce face nu il cosider decit un „PAPAGAL”

Comentariile sunt închise.