pontaAcum cîteva săptămîni, Opoziția, președinția, presa cotrocenistă șamd au explodat, la unison, de indignare, aflînd incredibila gafă – dar ce-i zicem noi gafă: sfidare pe față – a premierului Victor Ponta, care a făcut o vizită la jocurile sportive de la Baku, în Azerbaijanul dictatorului Ilham Aliev. Un dictator pe care, am aflat cu acel prilej, îl boicotau toți liderii responsabili ai Europei, scîrbiți și îngroziți de politica acestuia.

”Toți liderii europeni im­por­tanți au refuzat să ia parte la festivitatea de des­chi­de­re. Nu a lipsit în schimb Vla­dimir Putin, alături de o pleiadă de dictatori care controlează sta­te desprinse din fosta Uniune Sovietică. În rest, singura altă figură notabilă a fost pre­ședintele turc Recep Tayyip Erdoğan” scria, bunăoară,prestigioasa Revistă 22, la acea vreme.

Vestea proastă e că Victor Ponta a făcut ce a făcut și a virusat UE la vîrf cu iresponsabilitate. Asta, pentru că tocmai aflăm că, zilele trecute, dictatorul odios Aliev a fost vizitat oficial la Baku de către Donald Tusk, președintele Consiliului Europei.
Care, culmea tupeului, a afirmat într-o conferință de presă, umăr la umăr cu Aliev, că Azerbaijan este un partener strategic de maximă importanță pentru UE, și se vrea chiar împingerea mai departe a respectivului parteneriat. Tusk a explicat că evenimentele din Ucraina au dovedit că petrolul și gazele naturale pot fi folosite drept arme de șantaj la adresa Europei, de aceea e bine să se identifice și alți furnizori pe lîngă Rusia, iar Azerbaijanul e un partener de luat în seamă. Unul creditat cu șansa de a deveni, în fapt, unul dintre principalii parteneri comerciali ai UE, deja investitor major în țara lui Aliev.

Desigur, dacă nu se vor opune Iohannis și România, țară în care încă nu s-au stins ecoruile indignării produse de gafa iresponsabilului Ponta.

 

sursa: inpolitics.ro