Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca marti ii va prezenta Presedintelui Traian Basescu un draft al scrisorii comune pe care liderii Romaniei o vor adresa fiecarui sef de stat membru UE privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Prim-ministrul a precizat ca, cel mai probabil, varianta finala a scrisorii semnate de Traian Basescu, Victor Ponta, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea va fi dusa joi la Consiliul European de catre Presedintele Romaniei.

„Maine voi prezenta presedintelui un draft al scrisorii, ca sa o semneze. In acest moment, in Schengen chiar trebuie sa intram si decizia este pur politica, iar atunci efortul nostru este un efort politic. Deci, decizia nu se mai ia decat politic in acest moment, pentru ca tehnic, procedural, toate lucrurile sunt facute. Chiar suntem pregatiti. Este pana la urma un apel al nostru, un subiect in jurul caruia suntem uniti. Poate chiar o aduce, joi, presedintele la Consiliul European si o da fiecarui sef de guvern (scrisoarea-n.r.)”, a anuntat Ponta.

In conferinta comuna organizata luni la Bruxelles, Victor Ponta l-a anuntat pe Jose Manuel Barroso ca intentioneaza sa trimita o scrisoare, co-semnata de Traian Basescu, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea, prin care va solicita liderilor fiecarui stat membru UE un raspuns pozitiv, in luna martie, privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

„Mi-am exprimat recunostinta pentru pozitia constanta a presedintelui Barroso si a Comisiei Europene ca Romania este pe deplin pregatita pentru a adera la Spatiul Schengen. L-am informat pe presedintele Barroso ca intentionam sa trimitem o scrisoare comuna, semnata de presedintele tarii, de premier si de catre presedintii celor doua camere ale Parlamentului, catre toti sefii de stat si de guvern din Uniunea Europeana, cu solicitarea unui raspuns pozitiv in martie (la Consiliul Justitie si Afaceri Interne- n.r.). Apreciez sprijinul Comisiei Europene pentru aceasta aderare a Romaniei si Bulgariei”, a precizat Premierul, citat de Agerpres.

In cadrul aceleiasi conferinte de presa Jose Manuel Barroso si-a exprimat sprijinul pentru aderarea tarii noastre la spatiul Schengen.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica in cadrul unei conferinte de presa la Cotroceni, ca sustine „fara rezerve” mentinerea pe lista prioritatilor a aderararii Romaniei in spatiul Schengen, motivat de progresele inregistrate in raportul MCV, insa a subliniat ca pentru un raspuns pozitiv in primavara trebuie rezolvate probleme semnalate de Comisia Europeana.

„As transmite guvernelor statelor membre o scrisoare in care as spune ‘Asa a fost, dar vom rezolva problema aici, asa a fost, dar pana la data nu stiu care vom face urmatorul lucru’, in asa fel incat dezbaterea din Consiliul JAI din martie sa nu se faca fara sa fie aceasta scrisoare. Este o parere a mea. (…) nimeni nu ar gandi ca scrii ceva si apoi nu indeplinesti”, a precizat Presedintele.

 

4 COMENTARII

  1. ….acest “smecher “merge degeaba la Bruxelles,ori e prost sau dus cu pluta ori a ramas acelasi putoi fara caracter ….rugam pe PM sa aibe decenta cel puti fata de cetatenii acestei tari ,sa respecte institutia prezidentiala chiar daca acolo este chiar si oierul becali …..fratilor ,prostilor ,incercati sa fiti si voi politicieni europeni ,nu ca cei de la usa cortului ….aveti putina decenta si respect !….daca nu ,duceti-va drakului cu totii, de jmecheri nesimtiti ….ne-am cam saturat sa va mai suportam jigodiiilor!….nu meritati respectul nostru !atata timp cat voi nu respectati institutiile statului …..infintati o scoala ca sa v-a educe cum sa v-a purtati ca politicienii !

  2. Bravo,@val,am vazut si eu ,dar citind comentariul tau nu mai are rost sa spun si eu acelasi lucru.Imi place ce-ai scris!!!sint in asentimentul tau.

  3. Cui apartine mârlania “marti ii dau lui Basescu … ” : ziaristului sau plagiatorului ? Care dintre cei doi sugereaza ca s-ae trage de sireturi cu Presedintele Romaniei intr-atat incat sa-si permite sa vorbeasca astfel, nerespectand macar institutia prezidentiala ?

    Din citatul declaratiei PM referirea la Presedinte este corecta : „Maine voi prezenta presedintelui un draft al scrisorii …”. Atunci sa fie jurnalistul ? Care jurnalist din moment ce aceasta stire circula cu acelas titlu in mai multe publicatii ?!
    Un pic de tinuta si de respect, Nasul TV ! Nu-i nevoie sa facem ca ceilalti, sa ne balacim in stil antenistic. Si daca reproduceti un articol, faceti-o respectand institutiile statului si pe Presedintele tarii.

    In alta ordine de idei : modul cum se exprima dictatotul ponta este obraznicut, pervers, de jmeker de cartier. Adica EL cu cei trei FAC scrisoarea si o trimit Presedintelui la semnat . Nerusinare uslamista.

Comments are closed.