Premierul Victor Ponta afirma ca a reusit sa „dejoace” o tentativa de inscenare orchestrata de Traian Basescu prin care un director din Ministerul Agriculturii a incercat sa anuleze prejudiciul din dosarul „ICA – Dan Voiculescu”, in care fostul senator PC este acuzat ca a cumparat 3,6 hectare de teren si un hectar de constructii in Baneasa la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real.

Victor Ponta sustine ca aceasta tentativa de „inscenare grosolana” a fost descoperita de ministrul Agriculturii Daniel Constantin, cel care a preluat conducerea PC de la Dan Voiculescu.

Potrivit primului ministru, Rela Stefanescu, director in Directia Juridica a Ministerului Agriculturii, „adusa de Flutur in 2005”, a trimis la tribunal o adresa in care a ridicat obiectiuni la raportul de expertiza judiciara si „a atasat ilegal o opinie separata a unui expert contabil care ar fi contrazis opinia initiala si expertiza depusa deja la dosar”.

In acest fel, a precizat Daniel Constantin, „prejudiciul initial se reduce sau dispare complet„. Astfel dosarul lui Dan Voiculescu aflat pe rol la Tribunalul Bucuresti nu mai are o cauza, Ministerul Agriculturii se va retrage ca parte civila din acest dosar, iar Dan Voiculescu v-a scapa de o eventuala condamnare in cazul in care ar fi fost gasit vinovat de prejudicierea statului roman.

Ministrul Agriculturii a adaugat ca  raportul a fost retras „si sper sa fie luat asa in considerare de tribunal„.

Intrebat de ziaristi pe ce isi bazeaza afirmatiile potrivit carora acest scandal ar fi fost orchestrat de Traian Basescu si PDL, Daniel Constantin a invocat lispa unui contract intre ministerul Agriculturii si expertul care intocmise acest raport si faptul ca se intampla in plina campanie pentru demiterea presedintelui suspendat.

Acest caz aduce aminte de scandalul declansat in a doua jumatate a lunii mai de fostul sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, Constantin Adrian  Balaban Grajdan, care a semnat, la patru zile dupa ce a fost numit in functie de Victor Ponta, o adresa prin care inspectoratul a renuntat la calitatea de parte civila in dosarul de coruptie Adrian Nastase-Trofeul Calitatii.

Prin aceasta adresa, ISC practic renunta la recuperarea sumei de 64.813.844.913 lei vechi prejudiciu constatat de procurorii DNA in rechizitoriu. Constantin Grajdan isi motiva decizia pe baza unui raport de expertiza contabila care stabilea ca in dosarul Trofeul Calitatii nu s-a constatat nici un prejudiciu.

28 COMENTARII

 1. Se „aude” prin anumite cercuri psd ca unii granzi isi pregatesc deja fuga, sa-si scape pielea. Curios, pana si unii care aparent n-ar avea treaba cu justitia. Am auzit accidental o discutie in provincie la ziua unui cunoscut cu babaci psd pro-iliescieni. De fapt am auzit chiar mai multi discutia de pe terasa de la etaj unde se fuma. Sa fie vreo soparla, asa, intre ei sau se intampla ceva si noi nu stim?

  • Am auzit atatea de la astia din usl, tind sa cred ca se mint si intre ei uneori. Sau sunt tensiuni mai mari decat vedem? Am rezerve sa iau ceva de bun pana nu se adevereste.

 2. am vazut ceva pe un post de tv.b1tv.e prosteala pe fata .doamne cu ce oameni are dea face poporul roman.cum am permis fratilor sa ajunga asemenea jeguri sus acolo?cine-i voteaza chiar nu vede pe cine pune stampila ?chiar nu a inteles cine-i psd?

 3. „Cel mai cinstit guvern” cu ghilimelele de rigoare si un prim ministru plagiator au dejucat un plan sinistru pus la cale ….de cine credeti?………..ati ghicit ..se numeste Basescu .Romanul are o zicala .”prostul nu e prost destul pana cand nu-i si fudul”Prostia doare si ei striga ,ca din gura de sarpe vinovat ,vinovat !Micul Tontulescu chiar se credea sosia marelui om politic N .TITULESCU . RATATILOR IRECUPERABILI VOI IMPINGETI TARA CATRE DEZASTRU.

 4. Sper ca pe 29 iulie vom scapa de handicapatii astia comunisti pentru ca antetaza la siguranta nationala si darama Romania ca stat. Auzi ca handiapatul mintal (LIPSIT TOTAL DE CREIER ) si tradator i-a taiat firul STS al presedintelui ales ceea ce reprezinta cea mai grava infractiune dupa lovitura de stat

 5. kgb-ul lucreaza!numai un idiot poate sa creada asa ceva!pai daca cucoana aia facea acest gest(sa admitem ca e asa),lasau lucrurile asa pana cand se ajungea la judecata,sau puneau o paiata sa dea informatia anonima,dupa care o depistau pe cea care a trimis hartia respectiva, dupa care se scuzau ca nu e vina cuiva din guvern ca respectiva a trimis hartia. sunt asa de disperati,am mai spus,incat in fiecare zi calca din ce in ce mai rau in strachini!

 6. DOAMNE CHIAR CREDE-TI CA AU DEMONTAT UN ASTFEL DE DEMERS, CIND VOICULESCU A RENUNTAT LA MANDATUL DE SENATOR CARE II CONFERA MULTIPLE AVANTAJE.NUMAI SA SCAPE DE CURTEA SUPREMA CARE LA CONDAMNAT PE NASTASE.DOAMNE ACESTI IMPOSTORI NE CRED COMPLET CA NOI NU SINTEM CAPABILI SA JUDECAM,NE MAI TRIMITE PE UN IMPOSTOR V.SOCACIU ,SA NE SPUNA CA NU POPORUL ESTE CEL CE TREBUIE SA JUDECE, CE REGIM PARLAMENTAR TREBUIE ADOPTAT , CI UN CONSILIUL AL ELITEI FORMAT DE ACTUALUL PARLAMENT.DOMNILOR EU SINT COMPLET (….)NU AM CUVINTE CIND UN ALES AL POPORULUI,usl VINE SI NE PREZINTA ASA CEVA OARE LA CE SA NE ASTEPTAM DUPA DEMITEREA PRESEDCINTELUI ALES.DICTATURA ESTE INEVITABILA .SA FITI IUBITI VORBA LUI „NASUL” SA NU FIU SUSPECTAT DE PLAGIAT.

 7. Decizia 161 din 18 august 2008 (Decizia 161/2008)

  privind promovarea temporara a doamnei Rela Nicoleta stefanescu in functia publica de secretar general adjunct al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

  Publicat in Monitorul Oficial 613 din 20 august 2008 (M. Of. 613/2008)

  Avand in vedere:
  -propunerea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, formulata prin Adresa nr. 198.522 din 29 iulie 2008;
  -Adresa nr. 9.379 din 28 iulie 2008, prin care Ministerul Internelor si Reformei Administrative comunica acordul sau privind detasarea doamnei Rela Nicoleta Stefanescu, director al Directiei pentru serviciile publice deconcentrate din Ministerul Internelor si Reformei Administrative, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pentru a exercita functia publica de secretar general adjunct;
  -Avizul favorabil nr. 1.445.050 din 24 iulie 2008 al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, pentru exercitarea de catre doamna Rela Nicoleta Stefanescu, cu caracter temporar, a functiei publice de secretar general adjunct din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale,
  in temeiul art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare, si al art. 92 alin. (1) si alin. (2) lit. a) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata,

  primul-ministru emite prezenta decizie.

  Articol unic. – Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei decizii, doamna Rela Nicoleta Stefanescu se promoveaza temporar in functia publica de secretar general adjunct al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

  PRIM-MINISTRU
  CALIN POPESCU-TARICEANU

  Contrasemneaza
  –––––
  p. Seful Cancelariei Primului-Ministru,
  Ion-Mircea

 8. BAI ROMANE,ESTI CHIAR ATIT DE TEMBEL SA CREZI, CEIA CE SPUNE UN HOT DOVEDIT, DE DOUA COMISII NE SUBJUGATE DE GUVERN.DRAGI ROMANI NU CREDETI CE SPUN ACESTI IMPOSTORI, SI TRADATORI DE TARA,SA VA AMINTESC MOMENTUL PUR INTIMPLATOR ,CU VIZITA LUI PONTA LA CHISINAU INFIINTAREA FORMATIUNI „MOLDOVA FEDERALA „,VEDETI CE SPUNE ACEASTA NOUA FORMATIUNE, SI JUDECA-TI CE CONSECINTE ARE ASUPRA ROMANIEI.ACESTI TRADATORI VOR COTINUA PROGRAMUL ,CA ALTA CALE NU AU DE INTORCERE, NOI SINTEM SINGURI SA NE OPUNEM ACESTUI PROGRAM SINISTRU, NU IESITI LA VOT IN DATA DE 29 IULIE SA NU ACCEPTAM JOCUL LOR MURDAR.IN REST NUMAI DE BINE.STIU PRESEDINTELE ALES ARE CREZUL SAU PE CARE EU IL RESPECT ,DAR MAI MULT MA INTERESEAZA REZULUTATUL FINAL ,IN CARE PUCISTI SA NU ISI PUNA IN APLICARE PROGRAMUL DE TRADARE.ROMANII DIN TARA SI DEPRETUTINDENI JUDECATI CUM ESTE MAI BINE PENTRU ROMANIA.CHIAR DACA REFERENDUMUL VA FI INVALIDAT CU UN SCOR NEGATIV, NOI CEI CE DORIM O ROMANIE DEMOCRATA VOM AVEA UN PRESEDINTE ,CARE NE VA ASIGURA UN MERS INAITE SPRE DEMOCRATIE ,VA ROG ANALIZATI UMILA MEA PARERE.VA MULTUMESC ANTICIPAT SAU IMI ASUM OPROBIUL PUBLIC.ASTA GINDESC EU, UN ROMAN DEVOTAT POPORULUI ROMAN.DOAMNE AJUTAI PE ROMANI DIN TARA SAU DE DE UNDE SINT.

  • Numărul de minciuni este direct proporțional cu de zece mii de ori numărul de pixeli pe metru pătrat la puterea 1000000000000…continuați cu numărul de zerouri până când vă plictisiți și tot nu veți avea răspunsul exact.

 9. Paiata de la palatul Cotroceni si cu paiata de la palatul Victoria vor platii scump asa cum va platii si colonelul de securitate Varanul Felix voiculescu

 10. N-as fi chiar atat de sigura ca poporul nu vrea acest gen de conducatori.Cand majoritatea romanilor,in cei 50+22 de ani a invatat sa se descurce si prin orice mijloace sa fenteze statul,incepand de la falsii invalizi si revolutionari,pana la sefi de trusturi,e foarte greu sa-i mai intorci pe calea dreptei judecati.Nu vedeti,plagiatori dovediti de adevaratii savanti ai acestei tari,sar ca arsi ca totul nu-i decat inscenare politica.In USL chiar nimeni nu mai indrazneste sa miste in front?Realitatea e ca oamenilor le e frica de fanatismul ce le-a fost inoculat cu perfidie,membrilor uslasi.Niciodata un om cu adevarat cinstit nu va vota cu USL,sub pulpana caruia s-au ascuns toti puscariabilii.

  • Romanului nu-i vine mintea la cap decit cind ii e foame,acu le-a dat Basescu sa manince…nu va speriati o sa vedeti ce violenti o sa fie romanii cind sunt flaminzi.Nu mai dureaza mult stai sa vina FMI sa vedem daca le mai da ceva.

 11. Mai, oamenii astia chiar ne cred prosti ? Sau sunt atat de handicapati incat nu-si mai dau seama ca noi suntem facuti din alt aluat ?

 12. MINTE!
  Ponta este MITOMAN,HOTZ,INCOMPETENT,IRESPONSABIL!
  Mai suntem cativa care ganim,MINCINOSULE!
  „Ponta minte,cum respira”!( ne-a doveddit-o).

 13. Nu cred o iota. Cand copy-paste va afirma ceva eu voi lua in considerare exact inversul.

 14. bai pontulica ,cine te mai crede …te scremi degeaba ….mai bine votam sa desfintam tot parlamentul ca sa scapam de voi……poporul nu mai vrea gen mafioti ca voi…

 15. Adica,s-a incercat introducerea unui nou „Grajdean”,dar ei,”vigilentii” s-au prins!Astia chiar ne cred idioti!

 16. Ce e tovarase ponta ati mai reusit sa furati niste banii de la ministerul agriculturi pentru tine si stapanul tau Dan Felix Varanul Voiculescu si acuma va e frica. Cate sute de milioane ? Bai infractorule sa dai banii inapoi ai inrteles hotule.

 17. adica ca sa intelegem , un director din minister a vrut sa faca o manevra sa diminueze paguba, papusa lui voiculescu cum e el ager la minte descopera treaba si o da in vileag primului ministru care o da la presa .oau asta fratilor e chiar cel mai cinstit guvern.oare sunt cretini care cred aceste jocuri pt retardati???

 18. Eu cred ca femeia aia e nevinovata,au profitat de ea …sunt curios ce declaratii face .

   • dupa bunul lor obicei, tot ei fac si tot ei acuza pe ceilalti de ce-au facut ei. Pai nu este aici un plagiat al metodei grajdan ?!

Comments are closed.