Premierul Victor Ponta a declarat luni ca Executivul va aloca bani din Fondul de rezerva pentru organizarea unei „parade de austeritate” de Ziua Nationala a Romaniei. Premierul a mai spus ca fosta guvernare nu a prevazut bani in buget pentru acest eveniment, relateaza Agerpres.

„Am avut o discutie cu domnul ministru al Apararii, ca nu avea niciun leu prevazut in buget. Probabil ca cei care au facut bugetul anul trecut in decembrie nu stiau ca mai vine si Ziua Nationala. S-au gandit ca anul acesta nu mai avem zi nationala. Stiti ca anul trecut nu am avut niciun leu prevazut pentru alegeri, de exemplu. Probabil ca domnul Emil Boc nu stia anul trecut ca o sa avem alegeri. Referendumul este ceva exceptional, care se plateste din fondul de rezerva, dar alegeri locale si generale cred ca stia domnul Boc, asa cum stia ca avem si 1 Decembrie. Nu a afectat niciun leu. Pot sa va asigur ca am discutat cu domnul ministru Dobritoiu si din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului vom afecta acele sume necesare pentru a avea totusi defilarea, parada de 1 Decembrie, insa, intr-adevar, va fi o parada de austeritate. Adica avioane, elicoptere si alte lucruri costisitoare – anul viitor, nu anul acesta”, a spus Ponta.

Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, a declarat pe 12 octombrie, la B1TV, ca va solicita Guvernului si CSAT-ului sa limiteze cheltuielile pentru parada militara de 1 Decembrie precizand ca „la masa Guvernului, si la masa CSAT-ului, voi solicita sa nu zburdam cu cheltuielille”. Ministrul a aratat ca decizia nu ii apartine: „daca vrem sa avem o instiutie bugetata e bine sa facem economii daca nu o sa ajungem sa apelam la populatie cum am apelat pentru Ateneu: ‘Dati un leu pentru Ateneu’, aici chestiunea e mai scumpa: ‘Dati 100 de euro de persoana pentru Armata'” a declarat Dobritoiu.

9 COMENTARII

 1. …ha!ha!ha! iar ‘capra vecinului este de vina’…si asa o vor tzine tot pana dupa si inainte de alegeri 😉 😆

 2. Acestia sunteti d-nilor guvernanti in favoarea domniilor voastre ati cautat bani dar, de ziua nationala pt tot poporul roman plasati vina unde va convine , nu-i asa ?
  Intrebare , oare se bucura vreun roman de cand ati venit la guvernare ?
  Fiind cel mai curat si competent guvern ,era de la sine sa simtim si noi ca este asa .
  Nimic, nimic dezastru si haos total ! RUSINE !!!

 3. da megalomanule ,pentru tara austeritate ,dar pentru lansarile mafiotilor tai gasesti bani ….un cacarau numarul 2…..trebuie sa fi prea inteligent ca sa pricepi ca oamenii de buna credinta nu te mai vrea ….binenteles doar mafiotii carora tu le asiguri imunitate bagandu-i in parlament ….acolo sunt toti borfasii in frunte cu tine !

 4. Copy-Paste-Xerox-Tonta, de ziua nationala, nu vrem sa te mai gasim in vreo functie in statul roman! DEMISIA PLAGIATORULE!!!!

 5. da, luxul si risipa incepute cu umflarea guvernului cu 40 %, continuat cu referendumul inutil se sfarseste cu National Arena…
  Pentru sarbatoarea nationala care nu aduce nici voturi nici bani in buzunarele cui trebuie, iata ca guvernoiul devene auster, nu in ceea ce-l priveste pe el, ci … pentru sentimentele nationale ale romanilor .

 6. Exact.De ce a uitat de austeritate primul plagiator al tarii cand a etalat”moda USL” pe Arena? Invoca austeritatea cand este ziua nationala a romanilor pentru ca el si sleahta lui NU SUNT ROMANI.Sunt IMPOTRIVA ROMANIEI SI A ROMANILOR.Niciun moment,in nicio decizie,NU SE GANDESC la tara si cetatenii ei. SUNT DUSMANII acestei tari.Au teama ca daca apar in multime de 1 decembrie,vor fi alungati put si simplu.

Comentariile sunt închise.