jeremy-clarkson-the-grand-tour

Jeremy Clarkson are din nou emisiune, însă nu a renunţat la vechile obiceiuri. În noua sa emisiune, The Grand Tour, fostul angajat BBC îi ironizează din nou pe românii din Marea Britanie, scrie prosport.ro

Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May au o nouă emisiune, după ce au plecat de la Top Gear în urma unui scandal provocat de primul dintre ei. Aceasta se numeşte The Grand Tour şi este găzduită de Amazon Prime. Jeremy Clarkson nu a renunţat însă şi la atitudinea rasistă şi discriminatorie, în ciuda faptului că a avut de suferit după scandalul provocat la BBC, când l-a bătut pe producătorul emisiunii.

the-grand-tour-season-1-episode-3
În episodul 3 al emisiunii The Grand Tour, Jeremy Clarkson îi ironizează din nou pe români. În cadrul emisiunii, Clarkson se laudă că a construit un vehicul pe care-l poate controla prin telefon. Maşina era de fapt o fosă septică, la care a adaugat roţi şi un scaun. Rugat de colegii săi să explice cum funcţionează, prezentatorul TV a deschis o uşiţă şi în interior era un bărbat care pedala, punând astfel în mişcare ”invenţia” lui Clarkson:

jeremy-clarkson

jeremy-clarkson-roman
„Nu e doar un om, e un român. Le dau de muncă celor noi veniţi la noi în ţară. Google foloseşte electronice că să le ia locurile de muncă oamenilor. Această maşinuţă le dă un loc de muncă, le dă demnitate. E genial”, le-a explicat Jeremy Clarkson colegilor săi.

CLICK mai jos PENTRU VIDEO. Scena este după minutul 59.20!

Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie, a taxat gestul lui Clarkson: ”Un nou caz al unui individ care recurge la stereotipuri fascistoide, din dorinta de a obtine audienta. Se pare că Jeremy Clarkson nu a învăţat nimic din anul pe care l-a petrecut pe tuşă şi revine în forţă cu acelaşi comportament. Pentru unii experienţa nu echivalează cu acumularea de înţelepciune. Dar, dacă putem să înţelegem frustrările personale ale unora, nu mai putem înţelege când astfel de comportamente sunt tolerate de redactori şi de public. Este regretabil că astfel de derapaje continuă să apară în spaţiul mediatic din Marea Britanie, cu atât mai mult cu cât relaţia reală dintre cele două state este de bună cooperare, inclusiv pentru prevenirea şi combaterea sclaviei moderne. Ambasada României la Londra va trimite o scrisoare de protest postului de televiziune”, a scris Mihalache pe contul său de Facebook.