Fortele de ordine franceze au tras cu gaze lacrimogene asupra unor activisti de mediu care protestau duminica la Place de la Republique, in centrul Parisului. Acestia s-au desprins dintr-un grup de demonstranti care anterior formasera un lant uman, pentru o manifestare pasnica, informeaza ziare.com

protest clima

Aproximativ 200 de protestatari, unii dintre ei purtand masti pe fata, s-au batut cu politistii pe o strada care duce spre piata, devenita un loc de adunare al parizienilor in urma atentatelor din 13 noiembrie, in care au murit 130 de oameni, relateaza agentia Reuters, citata de Daily Mail.

violente - paris

Un mars al activistilor de mediu ar fi trebuit sa aiba loc, duminica, la Paris, inaintea Summit-ului ONU pe tema schimbarilor climatice, organizat in orasul Le Bourget, langa capitala franceza.

Mitingul a fost insa anulat, din cauza ca Parisul se afla inca sub amenintare terorista in urma atacurilor din 13 noiembrie comise de jihadisti ai Statului Islamic. Ca un gest simbolic, activistii au adus in piata mii de pantofi, apoi au format un lant uman.