armata rosieIstoricul britanic Antony James Beevor nu este surprins de faptul că lucrarea sa a fost retrasa din bibliotecile ruse. Omul de știință chiar s-a aratat contrariat că Ministerul Educației din Federația Rusă nu a dispus interzicerea cartii mai devreme, istoricul primind critici directe de la oficiali rusi privind „conținutul inadecvat” al lucrarii sale înca la începutul anilor 2000, potrivit The Guardian.

Ministerul Educației regiunii Sverdlovsk a trimis directorilor de școli și licee un ordin privind retragerea din biblioteci a cartii semnate de istoricii britanici Antony Beevor și John Keegan. Ministerul crede că aceasta carte „promoveaza stereotipuri formate în timpul celui de-al Treilea Reich” și „dezvolta mitul propagandistic al lui Joseph Goebbels” că soldații Armatei Roșii au comis violuri în masă a femeilor germane.”

„Treisprezece ani in urma, atunci cand a aparut cartea mea „Berlin: Căderea”, publicata în 2002, ambasadorul rus la Londra, Grigori Karasin (astăzi adjunctul ministrului Serghei Lavrov) m-a acuzat de propagarea unor „insinuări false, defăimătoare și hulitoare despre Armata Roșie” și apoi …m-a invitat la cină”- a spus istoricul, citat de The Gurdian.

Spre surprinderea britanicului, diplomatul rus l-a invitat apoi pe Beevor sa ia masa la o vodca. „Am acceptat cu bucurie și am discutat despre atitudinea față de istorie. El a făcut remarci rezonabile ca ororile și greutățile experimentate de cel puțin trei generații de oameni sovietici – Primul Război Mondial, revoluția și război civil, foametea, represiunile și coșmarul inimaginabil al ocupatiei naziste – inseamna ca pana si pentru cei care condamna stalinismul, victoria din 1945 este ceva sacru. Vorbind despre violurile în masă, eu as fi insultat profund pe toti acesti oameni”, – a relatat Beevor discutia cu diplomatul rus.

Omul de știință a subliniat că este de acord cu Karasin. Dar cercetatorul crede ca respectul pentru victoria în al Doilea război mondial nu este un motiv de a ascunde faptele istorice.

„Ascunzand existenta violurilor, – înseamnă sa acceptam mitologia propagandei sovietice”, – a spus Beevor.

Faptele de violență sunt confirmat de un număr de surse istorice

Istoricul a menționat că miturile propagandiștilor sovietici sunt demascate inclusiv de cercetatorii arhivelor rusești. „Mai multe surse din arhivele rusești fac praf acest mit. Generalul Ţîgankov, șeful Departamentului Politic al Primului Front Ucrainean, aflat sub comanda mareșalului Konev, a raportat la Moscova că soldații și ofițerii Armatei Roșii au comis violuri în masă a tinerilor femei sovietice, deportate la muncă forțată în Germania. Ţîgankov sfătuieşte autoritățile să interzică femeilor, victimele violurilor, sa vorbeasca după repatriere despre aceste fapte, pentru a nu arunca o umbra asupra soldaților Armatei Roșii „- a spus Beevor.

Cercetatorul citeaza si alte surse. „Rapoartele direcțiilor NKVD din Prusia de Est (azi regiunea Kaliningrad) au menționat sinuciderile in masa ale femelilor germane, care nu mai suportau violența. Aceste rapoarte ajungeau pe masa lui Lavrenti Beria, șeful NKVD, si personal lui Stalin.

În jurnalele corespondenților de război sovietici și a ofițerilor pot fi găsite deseori marturii ale grozaviilor văzute” – a spus istoricul.

 

 

Articolul integral îl puteți citi pe paginaderusia.ro

6 COMENTARII

 1. @bunica . Bravo bunico ! .Nu cautionez violurile dar ce spun ciracii de mai sus ,ma umple de nervi . Nemtii se purtau ca gentelmanii la noi ? Normal ,eram aliati . Numa ´ ca zabaucii care comenteaza ,uita sa spuna ca noi si „prietenii nemti ” am atacat Rusia in ’40 . Nimeni nu ne spune cat de „induiosati ” erau nemtii si romanii fata de un popor victima a nebuiniei lor . Ce cautam noi peste rusi . Romanii ,se purtau si ei ca gentelmanii cu rusoaicele ? M’as mira ca Ionica cu opinca , trata rusoaicele cu bomboane . Ce ignoranti !

 2. GUNOAIE DE RUSNACI!
  IN ARAD pe o strada laturlanica este un fost cinema! primul in aza zisa ROMANIE! acolo a fost primul cinema din ROMANIA? acolo bunica mea a fost plasatoare……………si adorra cand veneau ofitzri ss. cu manusi albe………cu fularuri albe pana la pamant! cu ciocolata STOLVERK! de o civilizitzie iesita din comun! de o buna crstere…..ce nu ne imaginam!
  acolo veneu in fiecare marti ofiteri SS~.NICI MACAR NU TREBUIA FACUT CURAT DUPA EI!
  DAR AU venit rusnacii care violau tot ….furau tot!
  au intins pasta de dinti pe paine dobitocii!

  • Din ce povesteau strabunicii si bunicii mei, care au trait pe pielea lor contactul cu „glorioasa” armata rosie, nu doar femeile erau violate, ci absolut TOT ce misca in ograda, vite, scroafe, caini, gaini etc., bineinteles, inainte de a sacrifica animalele ce puteau fi consumate.
   Multi dintre ei, dupa ce sacrificau animalele cu o cruzime monstruoasa, consumau carnea cruda !
   Numai de pisici si de soareci cred ca nu s-au atins „gloriosii” soldati, fi-le-ar numele de ocara !

 3. Iata ce au reusit sa faca din rusi MAFIA jhidano-sionista-masonica-satanista care a stapanit Rusia prin intermediul bolsevismului. Acum fac acelasi lucru cu zombii americani cu ajutorul organizatiei teroriste NATO.

Comments are closed.