RUSSIA-WWII-VICTORY-DAY

Când va ataca Rusia Republica Moldova? Când va reîncepe războiul în Transnistria? Când vom vedea tancuri rusești brăzdând drumurile pline de gropi din Republica Moldova? Când? Această întrebare plutește cumva în aer la Chișinău, la București, în cancelariile Europene. Mai ales după războiul din Ucraina, conflictul din Siria, iar acum reizbucnirea ostilităților armate dintre Armenia și Azerbaidjan. De nenumărate ori am auzit întrebarea chiar tranșant, uneori răstit. La Chișinău o întreagă guvernare a ajuns la putere manipulând cu această întrebare. Întrebarea este atât de dură și zgârâie atât de rău urechile occidentalilor, mai ales ale occidentalilor, încât cvasi-ilegalul și complet imoralul guvern Filip a reușit să obțină binecuvântarea SUA, UE și României doar punând-o. Auziți cum sună? Când va ataca Rusia Republica Moldova? Brrr, ți se face instant rece pe șira spinării.

Frica este bună, păzește bostănăria. Numai că, din păcate, frica oarbă și aproape animalică, ajunge să estompeze simțul rațiunii. Rusia are multe probleme și nu poate ataca peste tot. Rusia a atacat în Ucraina. A înghețat conflictul. A mers în Siria. Apoi a lăsat conflictul baltă și acolo. Așteptăm acum să vedem dacă s-a implicat în Nagorno-Karabah să se răzbune pe azeri, lovind indirect în Turcia. Mă rog, sper să nu fi venit rândul Moldovei… Adevărul este că Rusia nu are de ce să atace Moldova. Rusia nu are nevoie să trimită nici măcar un omuleț verde la Chișinău. Rusia are tot ce-i trebuie în micuțul stat de numai 3,5 milioane de suflete. Rusia are nu unul, ci tocmai două partide proruse: partidul domnului Dodon și partidul domnului Usatîi. Rusia are 80 la sută din piața media de la Chișinău. Rusia are o populație rusofonă, dar și o mulțime de moldoveni nostalgici după perioada în care fratele mare, fratele rus, avea grijă de ei.

Cel mai important, Rusia are la dispoziție o guvernare profund coruptă, chipurile proeuropeană, dar, de fapt, pro buzunarul său oligarhic. Așadar, Rusia nu trebuie să trimită nicio armată la Chișinău. Guvernul Filip, fostele guverne așa-zise proeuropene fac totul ca să-i dezamăgească pe puținii moldoveni rămași cu gândul la Europa. În loc să fi ales noi partide proeuropene, că există, vestul a decis să continuie integrarea europeană cu corupții care au furat din băncile moldovenești un miliard de dolari. Dezamăgirea uriașă în rândul cetățenilor vine ca o mănușă pe intențiile Rusiei.

La Chișinău, ”mâna Moscovei” nu mai sperie pe nimeni. La Chișinău poate să vină și ”mâna Chinei”. Ocupată cu războaie și bombardamente, Rusia a lăsat-o mai moale, cum zic moldovenii, cu geopolitica la Chișinău. Astăzi s-a trezit că munca sa dificilă a fost făcută chiar de guvernările proeuropene, care au furat până când oamenii au zis, ne-am săturat de tot și de toate. Așadar, de ce să atace? Când Moldova se duce singură în gura ursului…

 

Sursa: cojocari.ro