olguta vasilescu

Dosarul penal al primarului Craiovei devine din ce în ce mai tenebros. După ce a fost discreditat public de către Lia Olguța Vasilescu, denunțătorul Petru Becheru a fost amenințat, voalat, cu moartea, de către un angajat al acesteia. România liberă deține, în exclusivitate, înregistrarea convorbirii telefonice prin care angajatul primăriței îl amenință pe Becheru. De altfel, denunțătorul a și depus, la sfârșitul săptămânii trecute, o plângere la DNA în care a menționat amenințările și presiunile subordonatului edilului Craiovei.

Marți, 2 august, după zece seara, denunțătorul Petru Becheru a fost contactat telefonic de către Tomiță Gavrilă, contabil al Regiei Autonome de Transport Craiova, instituție subordonată Primăriei Craiova. Anterior convorbirii telefonice, Gavrilă postase cel puțin un comentariu foarte dur, în online, la adresa lui Becheru. Pe tot parcursul convorbirii telefonice, contabilul regiei subordonate primarului Lia Olguța Vasilescu încearcă să-l determine pe Becheru să-și retragă denunțul împotriva acesteia. Iată câteva pasaje relevante.

„Și dacă v-ați retrage toate acuzațiile de acolo, de la proces?”

„Tomiță Gavrilă: Știți cum aș proceda, să fiu sincer?
Petru Becheru: Și după aia, serios, când sunt chemat, eu trebuie să declar ceea s-a întâmplat sau, mă rog, nu știu, eu o respect pe Olguța…
T.G.: Știți ce aș face, să fiu sincer?
P.B.: Ce ați face?
T.G.: La lumea asta nebună care este în jurul nostru, acuma să nu o luați ca pe o influențare sau altceva sau alte chestii…
P.B.:  Nu, că mă sfătuiți ca pe copilul dumneavoastră, bănuiesc!
T.G.:  Aș invoca niște motive de sănătate de undeva, aș pleca din Craiova undeva într-o excursie, într-o vacanță, cum ziceți dumneavoastră, și aș renunța la toate! Pentru că, «Ia, descurcați-vă, că până la urmă este și orașul vostru», locatarii ceilalți care sunt pe acolo, pentru că aceleași probleme le-am avut și eu în bloc.
P.B.: Eu degeaba plec, că va fi proces. Problema e ce declar eu acolo și ce mi se întâmplă după ce declar.
T.G.: Și dacă v-ați retrage toate acuzațiile de acolo, de la proces, de acolo, toate nebuniile? Auzi, domn’e, nu mai vreau să fiu parte în proces. Care e problema? Ce s-ar întâmpla?
P.B.: Da, se poate și ceva de genul ăsta.
T.G.: Da, ia zi-mi, și nu ar fi mai bine?
P.B.: Da, și atunci nu aș mai avea nicio problemă. Pentru că am și eu familie, am și eu…
T.G.: Familia dumneavoastră ar sta liniștită, ceilalți din bloc ar zice, ar mai comenta o zi, două, trei (…).”

„Doi ani de zile te tracasează! Eu aș renunța la tot”

„T.G.: Dacă vrei, te invit pe la mine, pe la cabană pe acolo («Cabana Tomiță» din stațiunea Rânca, Gorj – n.r.) și stăm împreună. (…) Stai, te relaxezi, îți faci grătare, bei un pahar de vin, de bere, iei apă de la izvor. Ce pot să zic altceva? Ca să fii liniștit. Și îți spun eu că e… deci nu o lua ca pe altceva de mituire sau așa…
P.B.: Mă mituiți să ce? Că nu aveți dvs nicio treabă, de ce să mă mituiți?
T.G.: Nu am nicio treabă. Adică eu îți dau un sfat ca să ieși din presiunea asta.
P.B.: Eu sunt sigur că dacă vin la cabană la dumneavoastră, mă convingeți să nu mai fac nimic cu Olguța.
T.G.: Nu, nu. Deci dacă o faci, o faci din convingerea, din… (…) Așa, dar pe partea cealaltă eu îți spun că așa aș proceda. (…) Deci nu are rost să te mai complici, te complici pentru lucruri… Astea sunt lucruri mărunte. Mărunte care îți consumă din energie și îți aduce energie negativă.
P.B.: Și poți să suferi!
T.G.: Exact! Și suferi și aiurea, suferi și aiurea! Mergi, retrageți și nu te-ar mai chema nimeni! Că acum să fii convins că, dacă mergi înainte, o să te cheme ăștia la DNA, la judecătorii, la tribunal, la curte de apel și o să vii, nu o lună-două, cred că te tracasează acuma doi ani de zile de voie!
P.B.: Doi ani…
T.G.: Doi ani de zile de voie te tracasează! Eu aș renunța la tot: <Ia, îmi scot dosarul și descurcați-vă voi cu ce aveți acolo la ce-a mai rămas la DNA și gata. Lăsați-mă în pace!> Așa aș proceda dacă aș fi în locul dvs.”

„T.G.: Știi care-i… Viața e scurtă! (…) am avut colegi la port care la cincize… la patruzeci și ceva de ani au făcut accident vascular, la cincizeci de ani au făcut ăsta, atac de inimă, ăsta… infarct și au murit la plajă… Pe plajă au murit (aluzie la faptul că Becheru abia se întorsese de la mare, de unde postase fotografii pe Facebook – n.r.) tot din cauza acestor probleme. Deci am avut colegi care au murit!
P.B.: Da… Vedeți, eu nu m-am gândit la chestiile acestea până acum…
T.G.: Și eu… Deci de-asta am și renunțat la un moment dat la niște funcții, pentru că mă afectau. (…) Pentru că, la urma urmei, suntem o căsuță, o căsuță într-o organigramă. Nu numai în organigrama lui Dumnezeu. Dar și la Ford, indiferent că te duci la Ford, că te duci la BMW sau în altă parte, ești o căsuță într-o organigramă. Așa și cu viața asta: ești o căsuță într-o organigrama, asta a vieții, știi? (…) Ia gândește-te tu, vezi… săptâmâna viitoare sunt pe la munte, dacă vrei să vii, vino pe acolo și lasă-i baltă pe toți!”

Angajatul Olguței: „Cred în nevinovăția dânsei”

Tomiță Gavrilă nu simte nici un fel de remușcare după ce a încercat să-l convingă pe denunțătorul Petru Becheru să renunțe la a o mai acuza pe lia Olguța Vasilescu. Acesta este contabil la Regia de Transport Craiova, deci direct subordonat primarului Craiova. A fost membru al Frontului Salvării Naționale (FSN) încă din anul 1992 iar în prezent este unul dintre susținătorii înfocați ai primarului Lia Olguța Vasilescu. Contactat pentru a-și spune punctul de vedere în legătură cu sugestiile pe care le-a făcut lui Petru Becheru, a declarat că nu a fost vorba nici o clipă să-i fie pusă viața în pericol. „Eu i-am spus ce aș face în locul lui. Dar, înainte, mi-aș da demisia din funcția de președinte al asociației și mi-aș retrage toate plângerile. Dânsul a înțeles eronat. Nu are de ce să îi fie frică. Dar a luat în serios ce i-am spus în legătură cu retragerea tuturor plângerilor.”, a declarat Tomiță Gavrilă pentru România liberă.

În plus, consideră că plângerile făcute la DNA împotriva primarului Lia Olguța Vasilescu sunt lucruri mărunte, pentru că se uită lucrurile importante. „Să gândim macroenomic pentru Craiova. Așa suntem noi, oltenii! Ne enervăm între noi, în loc să gândim macroeconomic. Nu numai că am fost membru FSN și voi fi susținătorul Liei Olguța Vasilescu. Cred în nevinovăția dânsei. Ceea ce a făcut pentru Craiova nu s-a făcut în ultimii 25 de ani.”, a mai precizat contabil la Regia de Transport Craiova.

Becheru: „Când citești și amenințări directe la viață și familie nu ai cum să nu te gîndești serios la ele”

 

Citiți mai mult pe: romanialibera.ro