Transmisă în direct pe internet, conferința susținută vineri la Casa Albă de președinții român și american a fost urmărită cu mult interes. De români, pentru că a fost o premieră ca liderul statului să vorbească la Washington. De americani – pentru că Donald Trump nu mai suținuse o conferință de presă de 22 de zile și pentru că era prima după audierea fostului șef al FBI, conform b1.ro

Așadar, pe Facebook (preferatul românilor) și Twitter (preferatul americanilor) au curs comentariile. Trecând peste postacii de serviciu, previzibili și de o parte și de cealaltă a Oceanului, reacțiile au fost favorabile lui Klaus Iohannis și statului român.

„Vorbește ca Dracula. Îl ador!”, a fost reacția unei internaute din SUA imediat ce Iohhanis a luat cuvântul.

Asemenea ei, americanii au apreciat că liderul român vorbea în limba lor și vorbea bine. Nu numai gramatical, dar și din punct de vedere al consistenței și coerenței discursului.

Apreciată a fost și prestanța – la propriu – a președintelui Iohannis: „În sfârșit, cineva mai înalt ca Trump!” – a opinat un alt internaut pe Facebook.

Cele câteva zeci de twitter-uri, urmărite pe parcursul a 100 de minute, în care s-a pomenit numele lui Klaus Iohannis și/sau al României reprezintă cam 6% din numărul total, estima jurnalistul Călin Hera într-o analiză făcută pe blogul personal.

Nu au lipsit nici glumițele de genul „Cineva să-l întrebe pe Trump unde este România pe hartă”, făcându-se aluzie la faptul că suntem o „țară mică cu un președinte mare”.

Una peste alta, Iohannis a punctat, România a mai urcat în clasamente și chiar jurnaliștii români prezenți la Casa Albă au făcut impresie bună. Iar social media este plină de savoare, ca de obicei.