superluna

Cea mai mare Super Luna din ultimele sapte decenii va fi vizibila pe 14 noiembrie, iar anul 2016 se va incheia cu trei Luni pline uriase, consecutive, informeaza NASA, conform news.ro, citata de stirileprotv.ro

Luna se va afla in aceasta perioada la cea mai mica distanta fata de Terra de dupa anul 1948 si nu se va mai apropia de Pamant la o astfel de distanta decat abia in 2034.

Anul 2016 se va incheia cu cea mai mare Luna plina pe care majoritatea oamenilor au vazut-o vreodata, arata NASA pe site-ul oficial.

Satelitul natural al Terrei se va apropia cel mai mult – devenind pe bolta mai stralucitoare si mai mare – fata de Terra decat a facut-o in ultimii 70 de ani, pe 14 noiembrie.

Fenomenul de Super Luna se produce relativ des. Insa se intampla foarte rar ca Luna sa para atat de mare ca aceea care va aparea pe bolta in noiembrie 2016. Luna va mai fi la fel de aproape abia in 2034. Ultima oara cand s-a aflat la o distanta atat de mica fata de Terra s-a intamplat in 1948.

Pe 14 noiembrie se va produce a doua dintre Super Lunile de la sfarsitul anului 2016. Una a fost deja vizibila pe 16 octombrie, iar cea de-a treia va aparea pe bolta pe 14 decembrie.