118711_1

Continuăm prezentarea baronilor moderni de România, personificaţi cel mai bine de preşedinţii consiliilor judeţene.

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Ţuţuianu

118711_2Florin Ţuţuianu este fost avocat, suspendat din Baroul Dâmboviţa cât timp face politică. Soţia sa este inspector la Prefectură. Prefectura ar trebui să verifice activitatea Consiliului Judeţean. Trecem peste acest amănunt „nesemnificativ”. Deşi amândoi soţii sunt obligaţi să depună declaraţii de avere actualizate, în cazul doamnei Carmen Ţuţuianu pe site-ul Prefecturii Dâmboviţa apare un link la declaraţia sa de avere, dar accesarea acestui link spune că resursa nu există, în timp ce pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate ultima sa declaraţie de avere este din anul 2014.

Familia Ţuţuianu are 4.800 mp de teren agricol în Malu cu Flori, două terenuri intravilane în Răzvad, 10 ha de pădure în comuna Odobeşti, un teren intravilan în Târgovişte şi două în Bucureşti. De asemenea, familia mai are patru apartamente în Târgovişte, unul în Bucureşti, şi o casă la Răzvad în Dâmboviţa. Ţuţuianu a mai şi donat două apartamente în valoare de peste 300.000 de lei celor două fiice ale sale. Declară un autoturism VW Polo, are 11 conturi în bancă, din care unul cu 3.000 de euro, iar restul cumulează aproximativ 75.000 de lei. Ţuţuianu mai spune că joacă pe bursă şi are acţiuni de 2.000 de euro la firme cotate pe bursă, însă nu le nominalizează nici în declaraţia de avere, nici în cea de interese. Mai are şi două firme, SC Vertrom SRL şi SC Administrator Consulting SRL. Florin Ţuţuianu declară venituri şi de pe urma unui contract de închiriere cu fosta sa casă de avocatură, SCA Stan şi Asociaţii, societate la care este angajată şi fiica sa, ca „funcţionar economic”, dar şi chirii către SC Urbis Geoproiect SRL. Soţia sa mai declară şi un împrumut de la Anton Rădulescu, un important om de afaceri din Dâmboviţa, în valoare de 12.500 de euro, împrumut care nu apare în declaraţia de avere a preşedintelui CJ Dâmboviţa. Ţuţuianu este şi profesor la Universitatea „Valahia” din Târgovişte, de unde mai încasează 32.000 de lei salariu, alţi 90.000 de lei din chirii, aproape jumătate de miliard a încasat din retragerea din SCA Stan şi Asociaţii, iar 7.400 de lei ia rentă viageră de la ING.

118711_3Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa

Ion Prioteasa are o pasiune pentru afaceri, având acţiuni la patru societăţi comerciale. Dar nu prea ştie să facă bani. Omul declară o sărăcie contrastantă cu restul preşedinţilor de consilii judeţene, spune că nu are nici un teren, are o casă moştenită, nu are maşină, mai puţin de 10.000 de euro în conturi. Declară decontări de 8.000 de euro la Bruxelles, 60.000 de lei din dividende şi dobânzi şi… multă experienţă în administraţia publică!

Conform cotidianului „Adevărul“, Ion Prioteasa a fost, între baronii PSD, un apropiat al fostului preşedinte al partidului, Mircea Geoană. Prioteasa a fost  pus sub urmărire penală pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Anchetatorii au precizat că şeful CJ Dolj, dar  şi şapte funcţionari publici au aprobat şi avizat plăţi nejustificate solicitate de firmele cărora le-au fost acordate lucrări în valoare de mai multe milioane de euro, cu încălcarea cadrului legal. „Având în vedere că lucrările respective erau finanţate din fonduri publice şi din fonduri europene, în această modalitate a fost creat un prejudiciu în bugetul Consiliului Judeţean Dolj, precum şi în bugetele Uniunii Europene. În schimbul încălcării atribuţiilor de serviciu, funcţionarii publici din cadrul Consiliului Judeţean Dolj au pretins cotă procentuală din valoarea unora dintre contracte“, se arată într-un comunicat al DNA.

Familia Prioteasa a cumpărat în urmă cu 14 ani prin intermediul societăţii Mondial SRL fosta fermă din localitatea Scăeşti, pentru suma de 70.000 de lei, pe care a vândut-o, ulterior, unei alte firme, deţinute de cumnatul lui Prioteasa. Care, la rândul său, a vândut ferma de la Scăeşti primăriei din localitate pentru suma de 70.000 de euro. Profit 300% din întorsături de condei! Fiul baronului de Dolj, Sebastian Prioteasa, deţine în Craiova clubul Krypton.

118711_4Preşedintele CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa

Şi doctorul Dobrovici Nicolae Bacalbaşa este un modest prin comparaţie cu alţi preşedinţi de consilii judeţene. El declară două apartamente cu garaj în Galaţi şi un apartament la Bucureşti, se deplasează cu o Toyota Corola, are 12.000 de lei anual pensie, la care se adaugă salariul de la Consiliul Judeţean, a luat un premiu de la Uniunea Scriitorilor din Iaşi, soţia este şi ea pensionară, dar mai are venituri de 4.100 de lei de la Cabinetul medical „Eco uro Med”. Nicolae Bacalbaşa încasează, anual, 100 de mii de lei de la Consiliul Judeţean Galaţi şi Universitatea „Dunărea de Jos”.

Conform cotidianului „România liberă“, Bacalbaşa şi-a turnat colegii la Securitate, în anul 1986. Bacalbaşa a confirmat nota informativă, susţinând însă că aceasta a reprezentat răspunsul său la un denunţ făcut de un alt medic împotriva lui şi a mai multor medici gălăţeni.

Preşedintele CJ Giurgiu, Vasile Mustăţea

Cu soţia casnică, Vasile Mustăţea aproape că poate aplica pentru un ajutor social. Declară un apartament în Giurgiu şi salariul de la Consiliul Judeţean, puţin peste 50.000 de lei anual. Şi declaraţia de interese este practic goală, Mustăţea având de completat doar apartenenţa politică şi funcţiile deţinute în partid.

118711_6Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu

Ion Călinoiu are două terenuri intravilane în Târgu-Jiu şi o casă în municipiu, un autoturism Opel Vectra. Soţia, Elena Călinoiu, lucrează tot la stat, la Direcţia Financiară, unde are un venit mai mare decât soţul său, 80.000 de lei anual. Călinoiu este preşedinte al AJF Gorj, membru în AGA al clubului Pandurii Târgu-Jiu, dar şi al clubului Energia Rovinari precum şi preşedinte al Consiliului Consultativ al Universităţii „C. Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Conform gorjexclusiv.ro, Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că Ion Călinoiu este incompatibil şi îl suspectează că ar fi comis fals în declaraţii în formă continuată. ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, arătând că „Ion Călinoiu  a deţinut, simultan cu funcţia de preşedinte, funcţia de expert pe termen scurt în cadrul Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (C.N.D.I.P.T.), în perioada 1 septembrie – 15 decembrie 2012 şi expert pe termen scurt – expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social/expert consorţiul regional Sud-Vest Oltenia în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, în perioada 1 iunie – 31 iulie 2013. De asemenea, întrucât Călinoiu nu a menţionat în declaraţiile de avere depuse la datele de 11 iunie 2013 şi 12 iunie 2014 veniturile obţinute în baza contractelor încheiate între acesta şi Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, respectiv Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, au rezultat indicii privind săvârşirea de către acesta a infracţiunii de fals în declaraţii”.

Ion Călinoiu s-a apărat pretinzând că nu a fost înştiinţat în mod oficial în momentul începerii cercetărilor şi nici nu i s-a solicitat punctul de vedere, conform procedurii. În plus, suma imputată ar fi de numai 800 de lei, datorându-se unei „omisiuni” din declaraţia de avere, justificată prin faptul că a fost vorba de un „venit pe termen scurt” cu plata pe card. În replică, ANI arată că Ion Călinoiu a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. „Persoana evaluată nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere”, s-a relevat într-un comunicat al instituţiei de integritate.

118711_7Preşedintele CJ Harghita, Csaba Borboly

Csaba Borboly declară 14 terenuri în proprietate, două case în Suseni şi Mirecurea Ciuc, un VW Touran, plasamente de 55.000 de lei şi 10.000 de euro, un împrumut către fratele său de 5.700 de euro restituit în 2014. Soţia este avocat şi a câştigat anul trecut 11.000 de lei şi peste 7.000 de lei din dividende de la SC T Pont Actual SRL şi 12.000 de lei de la asigurările de viaţă.

Tatăl lui Borboly Csaba a primit anul trecut peste 31.000 de lei din contracte cu Statul. În declaraţia de interese nu este menţionată firma la care soţia sa este acţionară, dar este consemnată la venituri în declaraţia de avere.

118711_8Preşedintele CJ Hunedoara, Adrian Nicolae David

La începutul anului 2015 înceta mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara Mircea Moloţ, după ce a fost declarat incompatibil de ANI şi anchetat de DNA pentru acte de corupţie. Noul preşedinte al CJ Hunedoara a fost ales Adrian Nicolae David, care a intrat în mandat în urmă cu nici două luni.

La ieşirea din mandat, Mircea Moloţ declara 5 terenuri, din care unul de 84.000 mp la Certeju de Sus unde are şi o casă, plus o casă în Deva, un autoturism Toyota Land Cruiser, un album de 6.000 de euro primit cadou, soţia este administrator la SC „Sigma Med” Deva, de la care ia şi dividende, iar Mircea Moloţ spune că mai încasa 100.000 de lei din comercializarea de animale şi produse. Noul preşedinte, Adrian David, are un teren agricol la Iscroni, o casă la Aninoasa, o casă de vacanţă la Petroşani şi un spaţiu comercial în Vulcan. Are 5.400 de lei la Banca Transilvania, 15.000 de euro dar de botez pentru fiul său şi un salariu anual de 13.600 de lei ca profesor universitar. Soţia sa este judecător la Tribunalul Hunedoara, potrivit declaraţiei de avere. În realitate, este judecător la Judecătoria Petroşani, iar pe site-ul CSM nu are declaraţie de avere depusă pentru anul 2015, şi nici pe pagina de internet a Judecătoriei Petroşani. Declaraţia sa de avere nu corespunde cu cea a soţului, fiind practic 2 ani diferenţă la data declarării. David are acţiuni la două firme şi este chiar administrator la SC Superstar 2005 IFN SRL.

118711_9Preşedintele CJ Ialomiţa, Silvian Ciupercă

Şi Silvian Ciupercă are probleme cu DNA, fiind audiat şi trimis în judecată de DNA. Deşi a fost trimis în judecată, acesta a fost suspendat pe perioada arestului preventiv, mandatul său fiind preluat de vicepreşedintele Ştefan Muşoiu. Odată trimis în judecată mandatul său ar fi trebuit să înceteze, lucru încă neîntâmplat.

Silvian Ciupercă nu are nici o locuinţă în Slobozia, în schimb are un apartament şi o casă în construcţie în Ţăndărei, pe care în declaraţia de avere din 2014 scria că şi-o construieşte singur. Potrivit declaraţiei de avere, şeful judeţului Ialomiţa are un autoturism vechi de nouă ani. La fel ca mulţi alţi funcţionari asemeni lui, Ciupercă face naveta Slobozia – Ţăndărei cu maşina de serviciu de la consiliul judeţean, ceea ce contravine şi legii, dar şi bunului-simţ. Acest fapt reiese din analiza foilor de parcurs completate pentru autoturismul cu care se deplasează preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, pe care apar de mai multe ori deplasări spre sau dinspre Ţăndărei. Silvian Ciupercă deţine un teren intravilan (800 mp) în Ţăndărei, dar şi 5 ha de teren agricol (de pe arendarea cărora susţine că a încasat 3.700 de lei), un apartament de 89 mp în Ţăndărei, dar şi o casă în construcţie (110 mp), un autoturism Opel Astra cumpărat în 2006 şi un depozit de 7.000 de euro la BRD şi unul de 35.000 de lei. Silvian Ciupercă este profesor de matematică, ascensiunea sa politică începând după 1990. În 1996 a fost ales primar la Ţăndărei, apoi deputat şi, din anul 2004, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa. Interesant că în CV-ul său nu a trecut şi actualul mandat, pe care l-a început în 2012.

Ciupercă este cercetat în dosarul în care, în luna octombrie, procurorii anticorupţie au efectuat mai multe percheziţii, inclusiv la Consiliul Judeţean Ialomiţa şi la Spitalul Judeţean. În cauză, potrivit unor surse judiciare, ar fi implicaţi şeful CJ Ialomiţa, directori executivi din consiliu şi directori de spital, dar şi firme privind achiziţii publice.

Procurorii DNA ar fi constatat în cazul lui Silvian Ciupercă, printre altele, existenţa unor suspiciuni privind complicitatea la abuz în serviciu şi folosirea influenţei pentru acordarea unor contracte de consultanţă. „Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene şi a unor infracţiuni de fals, comise în perioada 2007 – 2013”, transmit procurorii DNA.

118711_10Preşedintele CJ Iaşi, Victorel Lupu

Şi la Iaşi preşedintele Cristian Adomniţei a fost arestat de DNA fiind suspendat din funcţie. Victorel Lupu este preşedintele interimar al CJ Iaşi.

Trebuie spus că pe site-ul CJ Iaşi ultimele declaraţii de avere sunt postate din anul 2013, ceea ce încalcă grav prevederile Legii 544 privind transparenţa decizională şi legislaţia de integritate. Pe portalul ANI ultima declaraţie de avere a lui Cristian Adomniţei este din anul 2014, deşi trebuia să fie depusă şi cea din anul 2015!

Adomniţei declara în 2014 un teren intravilan în Iaşi şi un apartament cu garaj, o Honda şi un Land Rover, bijuterii de peste 20.000 de euro, active de 100.000 de lei, 20.000 de euro şi peste 5.000 de dolari americani. A împrumutat SC Centrul Medical Bucovina SRL cu aproape 400.000 de lei, bijuterii de aproape 5.000 de euro. Soţia sa este judecător. Adomniţei mai încasează anual 2.000 de lei din dobânzi. El este asociat în trei firme, iar cu Centrul Medical Bucovina a câştigat şase contracte cu Statul, diverse spitale şi chiar CAS. Soţia sa, judecătoarea Sabina Daniela Adomniţei, nu are nici ea depusă pe site-ul CSM declaraţia de avere pe anul 2015!

Victorel Lupu şi soţia sa au trei apartamente, o casă de vacanţă şi două terenuri, dintre care unul de 4.000 mp în intravilan, toate achiziţionate din anul 2001 încoace, o maşină Renault Clio din 2003 şi datorii la bănci cumulând aproape 150 de mii de euro. Victorel Lupu este asociat unic la societatea Grey Wolf Consultant (în traducere: Consultantul Lupul Cenuşiu).

sursa: puterea.ro

3 COMENTARII

  1. sa mori de ras ..uitati-va ce mutre de comunisti sadea ….mai bagatii la resapat .poate mai dau din burtihan jos, isi mai schimba fata,masina sa nu-i mai recunoastem ….. mult i-ati cautat pe zombi astia ca sa fure tara ?….am imbatranit si voi tot tampiti cu diploma ati ramas !……oare mai stiti tabla inmultirii sau stiti doar sa numarati spaga de sute de mii de euro !…oameni fara nici-un dumnezeu !

  2. vedeti fratilor,toti conducatorii nostri sunt putrezi de bogati iar salarul minim pe care il impart ei majoritatii oamenilor e de infometare si batjocura 750 ron,frumos,pentru atat au murit tinerii la revolutie pt 150 euro pe luna

Comentariile sunt închise.