EXCLUSIV ADEVĂRUL.RO Mărturia patronului firmei Lactate Brădet, după ce şapte angajaţi au fost descoperiţi cu E.coli | „90% din procesul tehnologic se face fără contact al omului cu produsul”


Publicat: 16 Mar 2016, 13:48 Actualizat: acum 2 ani comentarii

  

bradetMarius Badea, patronul firmei argeşene de lactate Brădet, a vorbit pentru ziarul „Adevărul“ despre focarul de E. coli descoperit printre angajaţii săi.

Şapte angajaţi ai firmei de lactate Brădet sunt bolnavi de E. coli, au revelat analizele efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Argeş. Trei dintre probele recoltate sunt purtătoare de gene care provoacă apariţia sindromului hemolitic uremic, care a dus la moartea bebeluşilor din judeţ. Încă doi angajaţi ai unui furnizor pentru Brădet au fost descoperiţi cu aceeaşi bacterie E. coli.

Patronul Brădet, Marius Badea, neagă implicarea acestor angajaţi în circuitul în care există contact direct al brânzeturilor. „În secţia de brânzeturi, una dintre cele două secţii pe care le avem, 90% din procesul tehnologic se face fără contact al omului cu produsul. Singurul moment în care există acest contact este la ambalare, când brânza se ia cu mâna şi se pune în ambalaj. Niciunul dintre aceşti angajaţi nu lucrează în acest sector, unde brânzeturile ar fi putut fi aşa-zis «contaminate»“, afirmă Badea.

El susţine că prezenţa acestei bacterii nu poate fi cauza îmbolnăvirii bebeluşilor internaţi la Spitalul „Marie Curie“ din Bucureşti. „Nu este grav! Orice om se poate îmbolnăvi de E-coli, de aceea nici nu figurează printre analizele cerute la locul de muncă. Aici este importantă igiena la locul de muncă, ca oamenii să aibă conştiinţă. Noi am solicitat, personal, această analiză, ca să închidem lanţul suspiciunilor. Iată că ni se întoarce medalia, pentru că am fost sinceri“, consideră Marius Badea.

Citiți articolul integral pe adevarul.ro.