festiv ambCu siguranță v-ați dori să dansați pe ritmuri argentiniene, indiene, chinezești sau rusești. Nu este deloc ușor, însă atunci când ai niște experți lângă tine, picioarele parcă știu ce au de făcut.

Nu este deloc complicat. Trebuie doar să veniți astăzi în Parcul Lumea Copiilor din Capitală unde veți avea parte de surprize inedite în ultima zi dedicată Festivalului Ambasadelor.

Nu doar muzica și dansul vă vor capta atenția ci și expozițiile culinare, de artizanat, dar si atelierele si workshop-urile culturale pe care le-au pregatit ambasadele participante la eveniment.

fest amb 5

fest amb 6

fest amb 7

Este cunoscut faptul că argentienii sunt maeștrii tango-ului, dar cum ar fi să vedeți dans și teatru în același timp, ambele fiind acompaniate de muzică live?! Un adevărat cocktail al culturii, zicem noi. Rămâne ca fiecare dintre dumneavoastră, iubitori al frumosului, să trăiți aceste momente unice, de care doar o dată pe an puteți avea parte, în cadrul Festivalului Ambasadelor, aflat acum la prima Ediție.

tango argentinian

Pe cei cu adevărat patrioți îi invităm să asiste la un moment artistic deosebit interpretat de Ansamblul „Doina”. De asemenea, pe scena din Parcul Lumea Copiilor veți vedea și dansuri populare din Transilvania, veți putea asculta muzică din Dobrogea și Oltenia, iar spectacolul se va încheia cu o veritabilă horă romanească.

Mai multe detalii despre programul Fetivalului Ambasadelor și participanți găsiți pe pagina oficială, www.festivalulambasadelor.ro

fest amb 1

fest amb 2

 

Săptămâna culturii mondiale s-a mutat în aceste zile la kilometrul zero, în București. „Micul Paris” a căpătat aerul sofisticat de altădată, devenind o gazdă primitoare pentru toți pasionații artelor.

Organizatorii și partenerii festivalului au pus la dispoziție patru locații unde s-au desfășurat spectacole și evenimente inedite, unele dintre ele fiind încă în atenția dumneavoastră.

Astfel, la Biblioteca Națională a României, a avut loc între 1-4 septembrie, expoziția în care mai multe civilizații și-au unit culturile sub același acoperiș. Costume populare unicat, asemănătoare celor purtate de Regina Maria, vase ceramice pictate manual, dar și povești de viață ale faimoșilor inventatori români precum Victor Babes, Grigore Antipa, Emil Racovita, Aurel Vlaicu, Henri Coanda sau Traian Vuia, toate au fost prezentate la Biblioteca Națională.

Tot la Biblioteca Națională, țări precum Africa de Sud, Armenia, China, El Salvador, Emiratele Arabe Unite, India, Indonezia, Rusia, Siria sau Statele Unite ale Americii și-au prezentat arta, cultura națională și obiceiurile în cadrul unor expoziții care s-au dovedit a fi o reală „călătorie în jurul lumii”.

biblioteca nationala

biblioteca nationala 1

biblioteca nationala 2

De asemenea, cinefilii au avut ocazia de a urmări, la Cinema Studio, în perioada 1-4 septembrie, o suită de pelicule ale unor regizori români și străini. Au fost filme europene sau cu accente japoneze, americane și rusești, amintindu-l aici pe cunoscutul regizor Andrei Tarkovsky.

În Parcul Lumea Copiilor, pe 4 și 5 septembrie, oamenii au putut dansa și asculta muzica artiștilor preferați, din zone diferite și țări exotice. Aici, voia bună a fost și este la ea acasă. Indiferent că vorbim despre folclorul românesc sau reprezentațiile fierbinți ale artiștilor din Argentina, Japonia, Peru, Irlanda, Indonezia sau Africa de Sud, ritmurile muzicii au adunat popoarele într-un singur loc: în Capitala României, la București.

parcul lumea copiilor

parcul lumea copiilor 1

parcul lumea copiilor 2

parcul lumea copiilor 3

Nu în ultimul rând, în perioada 1-6 septembrie, la Galeria Galateca, are loc expozitia „Hands of Korea” unde reprezentanți de seamă ai Coreei de Sud prezintă trei meşteşuguri autentice, unice şi rafinate din cultura autohtonă: Bojaghi (o pânză coreeana tradițională, care se realizează cu scopul de a împacheta, a proteja, a acoperi și a decora), Joomchi (o tehnică coreeană veche de 1000 de ani de fabricare a hârtiei) şi Hanbok (ținuta tradiţională a poporului coreean, care este o traditie pretuita in societatea coreeana de peste 1.600 de ani).

Festivalul Ambasadelor „OPEN YOUR CULTURE” este organizat de Asociația ESCU, al cărei președinte este Sarmizia Fetcu, iar Andreea Dănescu și Alexandra Cârstea, vicepreședinții Asociației, sunt câteva dintre persoanele care au făcut ca Festivalul Ambasadelor să devină realitate.

organizatori

Aflat la prima Ediție, Festivalul Ambasadelor își propune să marcheze o tradiție în cultura românească prin crearea unui lanț multicultural care să aducă, an de an, în atenția publicului tot ce este mai frumos și mai interesant din arta popoarelor de pe diferite continente.

Festivalul a fost realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Culturii, Autorității Naționale pentru Turism, Primăriei Sectorului 4, Institutului Cultural Roman, Asociatiei Bucharest Tourism Board și Uniunii Cineaștilor din România.

sursa video: youtube.com

sursa foto: Facebook

 

1 COMENTARIU

  1. Castiguri
    rapide la domiciliu! Numai pentru cei care au nevoie urgent de bani,
    acum: castigati simplu, printr-un program deja verificat si care functioneaza
    excelent! Trebuie doar sa aveti calculator si conexiune la internet. Nu e
    necesara niciun fel de experienta! Va asiguram noi toata instruirea de
    specialitate, gratuit! Cereti acum mai multe informatii la adresa de email: [email protected]

Comentariile sunt închise.