HALUCINANT | Teodor Atanasiu vrea să MUTE centrala nucleară de la Cernavodă


Publicat: 1 Feb 2016, 16:44 Actualizat: acum 2 ani comentarii

  

646x404Invitat să țină un discurs cu ocazia lansării candidaților PNL la alegerile locale din iunie, 2016, Teodor Atanasiu, Prim-vicepreşedintele PNL național, a șocat cu un mesaj care, cu siguranță, va provoca o controversă fără precedent în rândul hunedorenilor, scrie HunedoaraLiberă.ro.

“Vreau să începem un parteneriat astăzi. Eu și cu dumneavoastră să începem de mâine discuțiile pentru modificarea strategiei energetice a României. Și vă spun de ce. Fiindcă nu mai avem nevoie să facem grupurile 3 și 4 de la Cernavodă și să dăm curentul 6-700 de kilometri, cu pierderile inerente de transport, din Dobrogea (…)Eu vă propun ca, pe infrastructura existentă aici, la Deva, unde vor scădea costurile cu 30% datorită faptului că avem această infrastructură, să facem acele grupuri energetice, să le mutăm de la Cernavodă la Deva.Să nu uităm că, și-așa, cu două grupuri energetice, ne tot rugăm la Dumnezeu să nu scadă vara Dunărea, să mai poată să funcționeze centrala. Avem un Mureș aici cu un debit suficient pentru a face răcirea pentru două grupuri energetice. Avem și-o infrastructură de la care putem pleca. Haideți să facem acest proiect împreună, să dăm o șansă celor care au lucrat în industria energetică în acest județ, să arătăm cetățenilor că facem politici publice alături de ei și pentru ei.”, a declarat Atanasiu.

La finalul discursului, audiența formată din liderii hunedoreni ai PNL a aplaudat, semn că “parteneriatul” de care vorbea Atanasiu are toate șansele să conducă la transformarea pentru totdeauna a județului Hunedoara.

Declarația de mai sus a fost făcută duminică, 31 ianuarie 2016, la Teatrul de Artă din Deva, cu ocazia evenimentului sus-amintit.