eduard-hellvig

„O lună de la întrebarea SECUNDA: SRI i-a informat pe Iohannis și Cioloș despre implicarea lui Achimaș Cadariu în afacerea HEXI Pharma înainte de numire în funcția de ministru al Sănătății?”, scrie Mihai Pâlșu, în revista SECUNDA, care de la începutul lunii iunie apare și pe print.

Ca jurnalist sau ca simplu plătitor de taxe, în virtutea Legii 544, am dreptul să-i adresez SRI întrebări și să primesc răspunsuri care nu vizează secrete de stat. De ce? Pentru că sunt contribuabil la bugetul de stat, din care este plătit Serviciul Român de Informaţii (SRI). Și, evident că aștept RESPECT din partea celui care pleacă acasă cu un salariu achitat și de mine. Ei bine, Eduard Hellvig, actualul director al SRI, nu dă doi bani pe RESPECT. Așa cum am satirizat într-o caricatură – click aici pentru a vedea desenul “SRI își face treaba”, la o întrebare simplă am primit un răspuns ce se vrea “jmecher” dar, în esență, ne arată cum Eduard Hellvig fuge de răspundere. Precum Zdreanță prins de gospodină cu boticul în cuibarul cu ouă!

O întrebare simplă către SRI

Așa cum se știe, în plin scandal HEXI Pharma s-a aflat că ministrul Sănătății în exercițiu atunci, Achimaș-Cadariu, a fost implicat direct în achiziționarea de dezinfectanți diluați, pe vremea când era manager al Institutului Oncologic din Cluj-Napoca.

La câteva zile de la izbucnirea scandalului HEXI Pharma, în 9 mai, când în presă se înmulțiseră suspiciunile privind protecția acordată acestei firme, Eduard Hellvig a dat un comunicat prin care arăta că „În ultimii 5 ani, SRI a trimis circa 100 de informări, inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infecțiilor nosocomiale intraspitalicești. În documentele de informare adresate beneficiarilor legali, cu privire la problema infecţiilor nosocomiale, au fost prezentate inclusiv aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanţii utilizaţi la nivelul unităţilor spitaliceşti din ţară. Printre beneficiarii legali ai informărilor noastre pe această problematică sunt preşedinţii de Consilii Judeţene, prefecţii, miniştrii, primul-ministru, Preşedintele României. Toți acești beneficiari legali au primit informări constante, fiecare, potrivit atribuțiilor lor, despre disfuncționalitățile din sistemul public de sănătate din România”.

 

Citiți mai mult pe secundatv.ro