Ioan Niculae

Omul de afaceri Ioan Niculae i-a cucerit pe ofiterii de la Penitenciarul Gaesti cu talentul sau scriitoricesc.

Pentru ca s-a implicat activ in redactarea unor reviste, dar mai ales a scris de zor patru lucrari stiintifice in tot atatea luni, omul de afaceri cu o avere estimata anul trecut la 1,2 miliarde de euro a primit unda verde pentru eliberarea conditionata. Cererea trebuie insa aprobata de judecator, iar procurorii DNA s-au opus.

In patru luni si trei saptamani petrecute in spatele gratiilor, Ioan Niculae a castigat 166 de zile de libertate. Cele mai multe zile sunt o recompensa pentru cele patru lucrari stiintifice scrise de patronul echipei de fotbal Astra Giurgiu: „Tehnologii moderne de producere si utilizare a alcolului metilic”, „Orientari moderne in productia vegetala”, „Valorificarea energetica a biomasei” si „Biodieselul – motorina ecologica”. Sunt opere din domeniile chimie si agricultura, care i-au adus lui Niculae zeci de milioane de euro in conturi.

La prima analiza – noteaza sefii Penitenciarului Gaesti – comisia constata ca detinutul Ioan Niculae poate fi eliberat conditionat. Este fara antecedente penale, nu a fost sanctionat, recompensat o data, a participat la programe educative si activitati lucrative”, conform Comisiei Penitenciarului Gaesti.

Ofiterii din inchisoare vorbesc numai de bine despre miliardarul care a fost cel mai bogat roman si in 2014 avea averea estimata la 1,2 miliarde de euro. Il lauda pentru cele doua finale ale concursurilor tematice la care a luat parte in puscarie, dar mai ales pentru ca a participat la redactarea unor reviste, lansari de carte si programe moral-religioase.

„Evaluarea psihilogica a detinutului releva un bun potential intelectual (…) A fost preocupat de aprofundarea abilitatilor prosociale si preocupat pentru activitatile lucrative”. Asa incat concluzia Penitenciarului este fara echivoc: locul lui Ioan Niculae nu mai e in spatele gratiilor.

Ioan Niculae si-a mai incercat norocoul fara succes, in urma cu exact doua saptamani. Judecatorii de la Gaesti au apreciat insa ca cererea lui este prematur formulata si ca o asemenea procedura nu poate fi discutata inainte de 19 august.

Dar la acest termen, Niculae nu a putut sa pledeze pentru libertate pentru ca procurorii DNA au cerut explicatii legate de motivele eliberarii conditionate. Iar judecatorii au stabilit un nou termen pentru saptamana viitoare.

Ioan Niculae a fost condamnat pe 2 aprilie la doi ani si jumatate de inchisoare pentru finantarea ilegala a campaniei prezidentiale a lui Mircea Geoană din 2009. Are 61 de ani si poate fi eliberat conditionat daca ispaseste minimum zece luni din pedeapsa. Iar talentul de scriitor, dar si harnicia de care a dat dovada in inchisoarea de la Gaesti il pot ajuta sa obtina eliberarea mai devreme, anunță PRO TV, citat de stiripesurse.ro

4 COMENTARII

  1. …..pai nu avea nici timp sa copie PATRU carti!
    Asta ne arata cum „evreii semiti” se pedepsesc unii pe altii cind NU respecta legea! „Legea” lor!

  2. parca era vorba de o Comisie care sa certifice ca asa zisele carti sau lucrari stiintifice nu sunt plagiate sau ca au un continut corespunzator subiectului expus in paginile lor,astfel incat tov puscariasi sa poata fi evaluati pt. a putea fi pusi in libertate cu toate ca ,cred cu tarie ca aceste cotcarii se petrec numai in tara asta .

  3. Puscariasii din ziua de astazi,cei care au o contributie importanta la distrugerea economiei romanesti,dupa ce ca primesc pedepse modice,si raman cu averile intacte,mai apeleaza si la asemenea tertipuri,ca si la biserica unde atunci cand pacatuiesti faci 100 de matanii si esti absolvit,numai ca in acest caz este vorba de un „pacat”fata de legea din Romania,si cred ca este gresit interpretat actul de clementa.

  4. Pe vremea lui Ceausescu nu puteai sa ai functie de conducere daca nu erai membru de partid.Obisnuinta si practica s-a transferat dupa „89 in relatiile dintre partide si mediul economic sub forma unui santaj din partea politicienilor.Nu ai contracte cu statul daca nu finantezi campanii in alegeri sa daca nu finantezi partidul atunci cand nu erau campanii.
    Asa s-au format diferite,, simbioze ” de tip mafiot dintre economic si politic.In mod normal trebuia acuzat si cel ce a primit(beneficiat) de sponsorizare pentru ca este la fel ca atunci cand se ia mita. Ba ar trebui penalizat politicul mai aspru pentru ca el forteaza aceasta intelegere de cele mai multe ori.

Comentariile sunt închise.