12745449-339209039536694-2856716647679408700-nLactate Brădet, firma de prelucrare a laptelui din Argeş implicată în scandalul bebeluşilor infectaţi cu bacteria E. coli, a postat pe Facebook un nou mesaj, în care mulţumeşte tuturor românilor pentru sprijinul acordat şi în care propune înfiinţarea unei companii la care să participe toţi cetăţenii, scrie gandul.info.

Redăm în continuare mesajul integral postat de Lactate Brădet pe pagina de Facebook, care a strâns în doar o oră peste 3.000 de aprecieri:

”A spune că vă mulţumesc pentru ce aţi făcut este prea puţin, le sunt recunoscător tuturor, chiar şi celor ce ne-au criticat, ştim că nu suntem perfecţi. Am înţeles mai bine ca niciodată ce înseamnă să fim uniţi şi vă iubesc enorm de mult pentru acest lucru. Am înţeles încă o data, că lucrurile materiale sunt trecătoare şi nu trebuie să ne legăm de ele. Vreau să va propun ceva inedit. Nu ştiu dacă se poate, dar lansez o idee şi vă rog să o analizaţi. Dumneavoastră aţi făcut ,,lactatebradet” un brand cunoscut naţional. Eu cred că este normal că acest nume foarte drag mie să vi-l dau dvs pentru că nu este meritul meu şi el trebuie să se întoarcă la cei ce l-au creat cu adevărat. Haideţi să facem un brand al românilor, un produs românesc pentru noi, să ştim cu adevărat ce mâncăm, să ştim cu adevărat că produsul are un preţ corect şi o calitate deosebită, să fim siguri că putem să-l dăm copiilor noştri şi nimeni să nu-l mai poată contesta. Vrem din toată inimă să împărţim cu dvs tot ce am realizat în aceşti 15 ani. Rog persoanele care au studii în domeniu să ne spună dacă se poate face, total transparent, ceea ce va propun în rândurile de mai jos:

Crearea unei companii la care să participe toţi cetăţenii care doresc, fiecare cu cât doresc. Eu personal vreau să mă implic cu voia dvs să realizăm cea mai mare fabrică de lactate a Produsului Românesc. Vrem să folosim experienţa noastră pentru a realiza o companie care să urmărească cu prioritate maximă interesele cetăţeanului român. Eu pun la dispoziţie, toate activele firmei noastre cu bune şi rele, dvs celor care ne-aţi susţinut necondiţionat. România a fost sarăcită în toţi aceşti ani de tot ce a avut. Haideţi să ne unim forţele cu toţii şi chiar să facem o companie a românilor de care să fie mândru fiecare, de la mic la mare, orice copil sau cetăţean ce trăieşte în România. O companie românească care să investească în casa ei, o companie care să producă pentru comunitatea ei produse sigure şi sănătoase. Am să mă implic total pentru a realiza acest proiect dacă dvs doriţi, dacă aveţi încredere şi credeţi că este posibil. Dumnezeu să ne ajute!

Cu mult respect pentru toţi, Marius Badea în numele întregii familii.”

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a precizat pe Facebook că deocamdată nu există nicio dovadă privind legătura dintre bebeluşii morţi sau bolnavi din Argeş şi brânza contaminată cu E.coli de la firma Brădet, dar că a ales să facă public numele firmei pentru a preveni şi alte îmbolnăviri. Irimescu a anunţat luni că s-a depistat un E. coli într-un lot de brânză produsă de firma Brădet pe 22 februarie. Îmbolnăvirile copiilor din Argeş începuseră însă de la începutul lunii februarie, iar potrivit informaţiilor nu exista vreo dovadă că bebeluşii ar fi consumat brânză de la firma respectivă. Mai mult, ANSVSA a precizat că în urmă cu o săptămână nu erau probleme la firma producătoare.

Patronul firmei de prelucrare a laptelui Lactate  Brădet din Argeş, Marius Badea, declara marţi că închide producţia şi că nu mai crede în reabilitarea unităţii, deşi este posibil ca „ministrul să se fi grăbit să arate” spre firmă. Marius Badea a spus, cu lacrimi în ochi, că nu crede că fabrica va mai putea să îşi continue activitatea, deşi în mod oficial i s-a cerut doar sistarea activităţii în secţia de brânzeturi.

„Eu nu am făcut rău în viaţa mea la nimeni. Suntem printre singurele fabrici care am plătit până la ultimul leu fermierilor. Nu este vreun fermier în ţară care să se plângă de noi. Întotdeauna am plătit mai mult pe laptele materie primă decât era preţul pieţei, pentru a avea un lapte de calitate. Am mers să cumpărăm lapte şi la 400-500 kilometri distanţă numai să luăm de la nişte ferme sigure şi să oferim nişte produse de calitate. Ceea ce se întâmplă astăzi, probabil, că va fi ultima conferinţă. Eu unul nu cred că se poate reabilita fabrica. E ca un copil pe care l-ai crescut şi trebuie să te desparţi de el””, a spus Badea.