Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au reținut sâmbătă seară, în flagrant, pe deputatul Alin Trășculescu, președintele PDL Vrancea, pentru mită și trafic de influență. În acest moment parlamentarul se află în arestul Poliției Capitalei.

Potrivit acelorași surse judiciare este poate primul caz de parlamentar prins în flagrant de procurorii DNA și reținut, în această situație anchetatorii neavând nevoie de avizul de la Parlament.

Trășculescu era monitorizat de ceva timp de DNA pentru că ar fi cerut mită în schimbul atribuirii unor contracte de lucrări publice în Vrancea.

Sâmbătă seara denunțătorul DNA s-a întâlni cu Alin Trășculescu și cu un intermediar de-al deputatului care a primit banii destinați parlamentarului. Suma cu care a fost prins în flagrant se ridică la câteva sute de milioane de lei vechi. După ce intermediarul a numărat banii destinați deputatului au intervenit procurorii DNA care au blocat operațiunea. Conform primelor informații, Trășculescu ar fi primit o mită de 50.000 de euro.

La București a mai fost dus în calitate de martor și un apropiat al liderului PDL Vrancea, Corneliu Puiu, care a asistat la primirea banilor.

La sediul DNA Alin Trășculescu a primit ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

„Procurorii DNA urmează să informeze Ministerul Justiției, instituție care la rândul ei trebuie să sesizeze Camera Deputaților pentru a da aviz pentru arestare. Deputatul poate fi reținut 24 de ore dacă este prins în flagrant cum a fost acest caz dar nu poate fi arestat fără aviz de la Parlament”, au declarat surse judiciare.

Practic, în lipsa unui aviz favorabil din partea Camerei Deputaților, Alin Trășculescu va putea pleca acasă după expirarea ordonanței de reținere, care își încetează efectul aproape de miezul nopții.

UPDATE: Primele reacții politice nu au întârziat să apară.

„PDL nu ia apărarea membrilor săi în fața justiției. Aceasta este specialitatea USL. (…) PDL și ARD nu sunt USL. Noi nu ne facem scut împotriva justiției”, a declarat purtătorul de cuvânt al ARD, Traian Ungureanu. Acesta a precizat că PDL va fi prezent în plenul Camerei Deputaților dacă va fi convocată o ședință extraordinară pentru ridicarea imunității lui Alin Trășculescu și avizarea măsurii de arestare preventivă.

32 COMENTARII

  1. Curios, nimeni nu l-a prins in „flagrant” pe fostul turnator la securitate Oprisan, la cate potlogarii a facut el si borfasii lui din judet si de la centru. Nu mai vorbesc de dosarele lui pe care „justitia” noastra, scumpa si draga, are grija sa le amane cu anii. (a mai fost un caz de „flagrant” la ordinele lui Opi, cand unui incomod local i s-a inscenat o trecere pe rosu cu fotografiere din masina lui Opi, urmare – invitarea individului la politia locala aservita total talharului de „baron local” pentru a preda permisul). Ca Trasculescu s-ar putea sa nu fie usa de biserica, e posibil. Dar mi se pare suspect faptul ca el nu e unul din „barosani”. Atunci pe cine supravegheau? Plevusca? Sa inteleg ca pe marii borfasi(in special din usl) nu-i supravegheaza nimeni? Niciun flagrant? Oricat de mic… Cred ca e mai mult o lovitura in imaginea Pdl decat urmarirea „marelui criminal de razboi”. Mai ales ca treaba pare, in stil securistic, menita sa sifoneze imaginea Pdl, in prag de alegeri, si sa dea un imbold votarii usl „cu amandoua mainile”, in special pe plan local. E posibil sa fi fost aranjata treaba mai demult.

  2. @Viorica,cica l-a prins in flagrant pe cel care ar fi luat banii in contul lui Trasculescu,nu pe el,aici este ceva cusut cu ata alba 🙄 :shock

  3. cum va explicati ca duminica la cam. deputatilor era solicitarea M.J dearestate ?,,,,,,oare nu este inscenare a la Oprisan?

    • @spineanuemilia si eu am zis la fel ca tine cind am vazut stirea,ca este facatura,mai ales cind am vazut cit de „socat”era baronul de Vrancea,ba l-a prins in flagrant,ba nu l-a prins,ce spune asta?
      Trebuia sa fie si cineva de la PDL,ca 4 ministrii din cel „mai cinstit guvern”au fost gasiti incompatibili de ANI,si-au facut tamtam,ca ar fi facatura politica,astia sint uslasii,isi acopera penalii.

  4. ARD, PDL, nu-l vor apara si bine fac, nu-s USL-isti. Ceva totusi n-am inteles,l-au prins in flagrant pe el, sau pe cel care spune ca a luat banii pentru el????

  5. diferenta este de „FLAGRANT” :)) De ce nu au facut unul cand primea toasu blejar prajiturica saptamanala de la constata ???:)))) .Poate pentru ca era deranj mare in multe „servicii” si multi consumatori de „dulce ” erau deranjati ??? :))))))))Ti-ai dreaqu cu melcii vostri !!!!!!

  6. Ca iei mita 5000 sau 50 tot mita este deci nu vad de ce sa marsaluim.Ah ca hotii striga hotul asta este cu adevarat altceva.

  7. cum sa-l ajute ?…ma insel oare sau pdl este la conducere ?…. poate da contracte pe bani ?…tind sa cred ca este o facatura !…..si mai cred ca suntem o tara bolnava ,plina de corupti in frunte cu parlamentul si guvernul acestei tari ……cum sa-i mai votam oare !?

  8. PDL a procedat corect. A gresit deputatul lor, sa plateasca. Simplu. De fapt nu este asa simplu. Fiind in opozitie partidul sau, deci fara putere, deputatul n-ar fi avut ce sa-i ofere omului de afaceri si nu ar fi luat mita. Numai relatiile sale cu cei de la putere sau din justitie ar justifica luarea de mita. In ambele situatii PDL are de pierdut.

    • dupa ce d-na udrea nu mai era pe „acolo”el si-a continuat cooperarea cu cei din filiera ramasa in picioare ,transpartinic.s-a incheiat afacerea cu udrea,afacerea continua…!
      pai,unde ne trezim?
      in rest,desigur ca se va da nup.
      ce naiba,chiar vrem sa se ajunga la „regina”?

  9. Ok a gresit sa plateasca . Nu doar de la Pdl si de la celelalte partide .Ne meritam soarta avem un parlament plin de infractori ,99% sunt corupti.

  10. Marshhhhh cu DNA -ul tau :))) cand o sa vedem nume sonore si real manjite DA :)) Pana atunci marshhhhh cu acadeaua asta :))) Auzi :)) mita si trafic de influenta :)) Dar dosare de frauda de milioae si surt de zeci de milioane trec la NUP :))))))

    • te gandesti ca dragnea,ar fi trebuit sa intre mai de mult in moara dna?
      si mie mi se pare ca ar fi fost cazul…

  11. De ce sa nu merg la vot?DNA nu actioneaza la comenzile politice PDL.Nu stiu daca acest parlamentar mai csndideaza si a trecut de filtrul Macovei ca atunci avem de asteptat explicatii despre criteriile de integritate, filtrul partidelor daca exista etc.

    • cum puteau stii cei din Comisia de integritate ce va face acest candidat. Faptele sunt ulterioare analizei comisiei.

      • S-a spus ca partidele sunt primul filtru, iar comisia al doilea.In rest putea fi descoperit din timp chiar de partid trebuie sa vrei sa descoperi.Toata situatia asta putea fi evitata.Oricum atitudinea ARD a fost exact aia care trebuie sa fie, nu a sustinut si nici nu a scuzat.

    • Vai….Vai …ce socati sunt Albele ca Zapada de Oprisan si Sapunaru…
      of,of…mài,mài….a uitat Sapunaru cum cara la Guvernu’ Motocicleanu ,papornitele cu milioane de la vama ,cind era ministru….iar,albu Oprisan,uita de procesele pe care le are

      Fantastic ,ce-a facut pedelistu’,omu lor de fapt….sunt socati ,ca l-au prins numai cu 50.000 de euro ,fata de ce sunt ei in stare… ..ce Teatru ieftin ,de Bulandra …..Bài ,mafiotilor ..va astepta Hollywood-ul….sigur da-ti lovitura vietii voastre

      In Vrancea baronului pesedist Oprisan,mafiotii sunt transpartinici…mafiotii si-au impartit partidele …iar pdl nu face exceptie …aduceti-va aminte de madam Placinta si de plansul ei de dureri de burta …o presa pe burta Sapunaru,drept urmare s-a inscris in PNL..

      😆 😆

  12. Hmmm! „l-au retinut sambata seara…ptr 24 ore Si nu poate fi mentinut in arest peste acest termen DECAT cu avizul Cam. Deputatilor Pai asta seara- DUMINICA- se incheie cele 24 ore. cine va fi prezent la C.Deputatilor in cursul zilei de duminica 11.11.2012 ca sa dea aviz de prelungire a mandatului??? Daca nu se intrunesc conditiile cerute de lege, deputatul Trasculescu e liber sa plece. Si pana maine dimineata e plecat PA din tzara. Si atunci…”prinde orbu’ scote-i ochii!”- daca se mai poate

    • din cate stiu, retinere poate fi prelungita cu inca 24 de ore, iar apoi, in faza urmatoare se trece la 29 de zile.

  13. O dovada ca DNA inca nu actioneaza la comenzi politice asa cum sustin Cacarau si Pontacu.

  14. acest parlamentar face parte din A R D?, pt ca in aceasta situatie nu stiu daca mai merg la vot. S a speram ca nu .

    • Maria draga,
      nu cred ca exista undeva pe pamant o adunare de oameni in care toti, absolut toti sunt ingeri imaculati. Noi avem dreptul si obligatia morala de a judeca si de a alege. A cantari, nu inseamna a alege „raul cel mai mic” in sensul pe care l-a luat acum si cu toate conotatiile politice de rigoare si „in vigoare”.
      Da, domnul acesta a fost prins in flagrant delict si se pare ca ca nu-i vorba de vreo inscenare (posibila si ea la noi in tara mai mult decat in alte democratii. Domnul respectiv trebuie judecat si daca-i vinovat sa plateasca.
      Referitor la votul meu : eu dau fara ezitare votul meu celor care respecta independenta justitiei, celor care nu fac zid in jurul infractorului, nici corp comun cu acesta (recunoscand implicit ca si ei sunt, prin fapte nedescoperite inca, in afara legii). Ar fi o utopie sa-mi imaginez ca partidul X si alianta Y este 100 % curat iar cei partidul Z si alianta T sunt toti, chiar toti niste hoti.
      Cred ca rolul meu este acela de a alege ce-mi doresc pentru prezent si in perspectiva, in mod realist, din oferta electorala concreta. Eu sunt pentru justitie si dreptate. Partidul/alianta care in ansamblul sau lucreaza in aceasta directie mi se pare, fara nicio ezitare, corespunzand aspiratiilor mele de cetatean. Nu pot cere idealul unei lumi reale. Nu-mi fac iluzii in legatura cu ARD, dar imi pun sperante in el.

      • Si inca ceva, draga Maria : PDL-ul nu-i vinovat de faptele membrilor sai, oameni maturi si vaccinati. Ar fi vinovat daca s-ar identifica cu acestia.
        Din acest motiv si justitia judeca pe dl Trasculescu si nu PDL-ul, pe adrian nastase si nu PSD-ul.

    • ai fi vrut sa mergi la vot pentru un reprezentant al aceleeasi mizerii?
      in 9 dec ,ar fi bine sa vii.sa dai putin cu matura…
      avem mult de maturat.
      nu renunta!
      vino si tu!

    • Maria, Sa inteleg ca daca nu se intampla acest eveniment ai fi mers la vot pentru ARD?
      Si daca nu te duci absenta ta majoreaza USL . Matematic.
      Faptul ca un corupt se afla in PDL si sa stii ca mai sunt trebuie sa ne faca sa favorizam USL?

Comentariile sunt închise.