Mihai-Răzvan Ungureanu, care candidează din partea ARD pentru un mandat de senator în Colegiul nr. 1 din Arad, a avut sâmbătă seară o întâlnire neconvențională cu reprezentanții presei arădene, la o cafenea din centrul orașului.

În cursul discuțiilor purtate de-a lungul a mai bine de două ore au fost abordate o serie de subiecte legate de județul Arad, de Regiunea de Dezvoltare Vest, de economia și politica românească, de politică internațională.

Una dintre întrebările care i-au fost adresate cu această ocazie lui Ungureanu a fost legată de traseismul politic, copreședintele ARD condamnând atitudinea celor care au făcut și fac asta.

‘Schimbarea afilierii de partid este un gest de crasă indiferență față de cei care au votat parlamentarul respectiv. Nu mi se pare normal ca acest gen de traseism să fie prezent în Parlament. (…) Să uităm că am și cicatrici politice de pe urma acestei migrații. Deci, nu am cum să fiu partenerul unui comportament de acest gen’, a declarat Mihai-Răzvan Ungureanu.

Răspunzând la o altă întrebare ce i-a fost adresată, el a spus că, în opinia sa, campania electorală se bazează, în primul și în primul rând, pe contactul nemijlocit cu arădenii, potențial electoral și potențial votanți ai săi pentru poziția de senator.

‘Cred cel mai mult în contactul direct cu oamenii și mai ales cu categoriile profesionale reprezentate în Arad. Motiv pentru care urmează să mă văd cu medici, cu profesori, cu slujitori ai bisericii, ceea ce mi se pare corect și normal’, a precizat Ungureanu.

Întrebat de ziariști cum agreează familia sa faptul că va candida în Arad, el a răspuns că soția sa înțelege situația.

‘Eu sunt însă acela care regret faptul că și acum stau mult mai puțin decât mi-aș dori cu fetița mea și cu soția. De aceea, pe durata campaniei electorale intenționez să închiriez o locuință – doar nu voi sta tot la hotel -, iar dacă voi câștiga mandatul de senator, voi căuta o casă pe care să o cumpăr, pentru a-mi putea aduce familia la Arad’, a spus Ungureanu.

Nu în ultimul rând, el a prezentat câteva din ‘pretențiile’ pe care le-ar avea în calitate de alegător din partea candidatului său.

‘În primul rând i-aș cere să îmi fie loial – mie, alegătorului care l-a votat. I-aș cere să fie vizionar, nu să se substituie autorității locale, care își are rostul ei. Și i-aș cere, de asemenea, să fie vizionar și să înțeleagă că pentru probleme de interes național nu apartenența de partid contează. Și i-aș mai cere să fie etic, pentru că în momentul în care ești membru al Parlamentului, respecți democrația, respecți statul de drept și ești etic, adică te comporți la înălțimea funcției de reprezentare’, a afirmat Mihai-Răzvan Ungureanu.

La întâlnirea cu jurnaliștii, alături de Mihai-Răzvan Ungureanu s-a aflat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

8 COMENTARII

  1. Ce tupeu de borfas are unguentu`. 🙂 La el , in partiduletul lui , sunt o gramada de traseisti. Pe cine mai crede ca prosteste si asta ?

  2. hahahahahahaha, el vorbeste care are in Forta Civica pesedisti ? asta e chiar buna

    • Una e sa fi dat afara din partid si atunci te duci acolo unde ai afinitati. De obicei sunt marginalizati si scosi din partid cei care vor sa fie loiali electoratului. Alta e sa pleci tu din partid intr-un moment de oportunitate personala, cum facura multi PDL-isti. Nu uitati sunt in USL politicieni de valoare chiar si in PNL,care nu-si mai gasesc locul in partidele lor, din cauza lichelelor. Traseismul in scop personal si deliberat acuza Ungureanu. Nu toti sunt traseisti, cu alte cuvinte,uni sunt fortati de imprejurari pentru ca nu renunta la moralitate si cinste.

      • Fac pariu ca in Forta Civica sunt numai cei care nu si-au gasit loc in alte partide , cei cinstiti care nu au vrut sa fie la cheremul sefilor de partide , cei imaculati , cei …. 🙂

Comments are closed.