Situatie ingrijoratoare pe caile ferate din Romania. Daca hotii de fier continua sa fure in acest ritm pana la sfarsitul anului, compania nu va mai avea bani sa inlocuiasca toate cablurile sau sinele.

Ca sa descurajeze fenomenul, Ministerul Transporturilor va introduce caile ferate in randul obiectivelor de siguranta nationala.

Angajatii unui dispecerat din Bucuresti se afla in fata unei situatii limita: un capat de statie nu mai raspunde la comenzi. Mecanicii de locomotiva conduc trenurile in orb si au nevoie sa fie dirijati.

Fata de anul trecut, numarul distrugerilor in sucursala CFR Bucuresti a crescut cu 30%, iar muncitorii abia mai reusesc sa schimbe piesele furate.

Furturile de la calea ferata au un efect dezastruos asupra calatorilor. De la inceputul anului, numai pe magistrala Bucuresti-Constanta intarzierile au fost de peste 340.000 de minute. Cumulate, acestea reprezinta o intarziere de 8 luni. Spre deosebire, toate trenurile din Japonia acumuleaza timp de un an o intarziere de 36 de secunde.

Pentru a stopa furturile, caile ferate vor fi declarate obiectiv de siguranta nationala. Asta inseamna ca de paza lor se va ocupa Jandarmeria. Numai de la inceputul anului statul Roman a pierdut mai bine de 6 milioane de euro din cauza vandalilor.

4 COMENTARII

  1. Daca am privi dintr-un anumit punct de vedere, este efectul de bumerang. Dar, cu totii stim ceea ce inseamna „regie” (de film). Cand apele sunt tulburi se pescuieste mai bine si mananca si „gura lor(nu a gainarilor ci, a hotilor cu diplome mai mult, sau mai putin false) ceva” ca doar e criza. Unde mai gasesti o afacere asa de buna pe criza asta, daca nu la CFR…!? Ma intreb cand vor incepe cu metroul…!!! Ce spui domnule Moraru (nu cred ca n-ai mirosit asta…)…!?

  2. Pai pana acum nu erau de siguranta nationala? Erau numai de sigurnata traficului si vietii persoanelor”? In tarile europene si in SUA, Japonia, China cum este reglementat regimul cailor ferate?

Comentariile sunt închise.