Radu Moraru: 10 TV este in moarte clinica

 

„Nasul” rupe tacerea! Zeci de angajati ai postului care n-a implinit inca nici macar un an au fost dati afara, fara niciun criteriu, sustine Radu Moraru: 10 TV e in moarte clinica, a anuntat realizatorul TV aflat la Budapesta, cerand explicatii de la patronii RCS&RDS.

Radu Moraru: „10 TV este in moarte clinica, pentru ca, din luna aprilie, au decis sa scoata toate emisiuni de pe post, au lasat doar «Nasul» si au dat reluari din epoca de piatra. Nu s-au adus alte emisiuni in loc. Oamenii au fost tinuti pe margine cateva luni. Credeam ca e temporara povestea, am sperat ca in toamna, acum, sa pornim motoarele, dar am aflat ieri (marti, n.r.) ca foarte multi oameni au fost dati afara. A fost o campanie de dat afara”, a realizatorul emisiunii „Nasul”, precizand ca este la Budapesta, unde se va duce la cartierul general al RCS&RDS, pentru a-i cere o explicatie patronului Zoltan Teszari.

Potrivit lui Radu Moraru, oamenii de la 10 TV care lucreaza pentru „Nasul” nu au fost angajati ai RCS&RDS, „dar au fost dati afara de la celelalte emisiuni cameramani, realizatori, producatori”.

„Acum sunt la Budapesta, ma duc la cartierul general al RCS&RDS si sper sa am o discutie cu Zoltan Teszari (patronul RCS&RDS, n.r.), pentru ca, daca am tacut pana acum, am tacut pentru ca era vorba de soarta unor oameni. Este incredibil sa dai afara oameni, cu toate ca ei angajeaza alti oameni pe salarii uriase, in timp ce oameni care au muncit pentru ei sunt dati afara ca niste caini. Eu vreau ca domnul Teszari sa imi spuna ce este cu oamenii astia. Nu inteleg, pare asa o razbunare. Eu nu-mi fac griji pentru «Nasul», dar nu-mi place sa dai niste oameni afara intr-un mod cinic. Oameni buni cu experienta de 10-15 ani in televiziune, ii dai afara fara niciun criteriu. E aberant”, a spus Radu Moraru, project manager la 10 TV.

Totodata, Radu Moraru a spus ca 10 TV a difuzat in direct cea mai recenta emisiune „Nasul” in luna august. „Dar noi am filmat mai multe emisiuni in avans, pe care le-am dat apoi in premiera, in perioada in care pe 10 TV erau reluari ale altor emisiuni. Si noi, cu «Nasul» trebuia sa incepem, dar vad ca nu incepem. Ne asteptam sa fi inceput macar in 15 septembrie. Nu avem explicatii din partea proprietarului. Noi avem niste contracte si suntem niste oameni foarte seriosi. Am stat 10 ani pe un proiect convenit cu Bobby Paunescu, iar aici am stabilit sa stam cinci ani. Avem un contract”, a spus Radu Moraru.

„O sa-mi fac un blog, pe care cei interesati pot sa ne caute, pentru ca pare-se ca 10 TV este in moarte clinica. Banuiesc ca se doreste un final”, a mai spus Radu Moraru.

Televiziunea generalista 10 TV a fost lansata pe 10 decembrie 2010, de compania de comunicatii RCS&RDS. Atunci, Radu Moraru, realizatorul principalei emisiuni din grila B1, „Nasul”, s-a transferat impreuna cu propriul program la televiziunea 10 TV. De altfel, emisiunea lui Radu Moraru a fost principalul program din grila 10TV, realizatorul TV fiind si project manager al noii televiziuni.