”Industria și Economia României. Ce am fost și unde suntem!”

0
271

În emisiunea ”Să vorbim despre tine”, din 27 octombrie, Gabriela Calițescu și invitații săi, domnul prof. univ. dr. SORIN CHELMU, fost secretar de stat și domnul prof. dr. FLORIN ȘANDRU, doctor în istorie, au vorbit despre istoria industriei și agriculturii românești. Dezbaterea s-a făcut în jurul unei mari întrebari, care rămâne o enigmă pentru români: de ce produsele românești, cu renume, brandurile românești importante au dispărut și de ce statul român nu ajută intreprinzătorii români să reziste pe o piață extrem de nedreaptă, cu tot ce este românesc?

Cum “stăteam” la capitolul apartamente și nu numai…
Un material dinainte de 1989, imediat după cutremurul din 1977

”Agricultura socialistă” – să ne amintim cum și cât se producea atunci în România… Era anul 1972…

Își mai aduce cineva aminte de cuvântul “IRIGAȚII”? – scurt moment, din 1949, când Nicolae Ceaușescu era ministru adjunct al agriculturii.

Acestea sunt doar o parte din realizările de excepţie, în condiţiile societăţii de până în 1989 ale poporului român care, în ultimii 33 de ani, sub acţiunea asasinilor economici şi trădătorilor de ţară, au fost distruse şi aruncate la fier vechi peste 5300 de complexe industriale, fabrici, uzine, întreprinderi mici şi mari, ferme şi sisteme agroindustriale, unităţi şi instituţii de cultură, educaţie, cercetare ştiinţifică etc. şi aruncată peste frontiere o mare masă de inteligenţă şi vitalitate umană, aruncând în haos țara, aşa cum reiese din diagnoza socioeconomică a României 1938 – 2018, îndatorând ţara cu peste 160 miliarde de euro, practic desfiinţând-o ca naţiune şi suveranitate.

Emil Cîrjan
producător general

Pe lângă platforma www.radu.tv puteți să vă înscrieți, să susțineți și să vă implicați cu ajutorul unei adeziuni. O găsiti pe pagina noastră de Facebook SA VORBIM DESPRE TINE, dar puteți să veniți și fizic la Sediul Asociației R.A.D.U, CALEA VICTORIEI, nr 21, etaj 1, de luni pana vineri după ora 18.00.