Regimul nord-coreean a lansat un proiectil neidentificat din apropiere de Pukchang, in vestul tarii, relateaza stirileprotv.ro

Un oficial de la Casa Alba a declarat pentru CNN ca este vorba de o racheta cu raza medie de actiune.

Armata sud-coreeana a anuntat duminica dimineata lansarea unui proiectul neidentificat de catre regimul de la Phenian. Potrivit primelor informatii, lansarea acestui proiectil a avut loc in apropiere de localitatea Pukchang, situata in partea central-vestica a Coreei de Nord, transmite Reuters.

Reprezentantii Statului Major de la Seul au anuntat doar localitatea de unde s-a lansat proiectul, fara sa dea mai multe informatii despre directia de zbor sau altitudinea sa.

Ultimul tir cu racheta balistica al regimului nord-coreean a avut loc in urma cu exact o saptamana, atunci cand racheta a reusit sa parcurga pana la 700 de kilometri, inainte de a se prabusi in Marea Japoniei.

Tensiunile sunt puternice in prezent in jurul peninsulei coreene, in contextul unei retorici tot mai ferme a mai multor parti in acest dosar, dar mai ales din partea Statelor Unite si regimului lui Kim Jong-un.

Washingtonul a sugerat ca toate optiunile sunt pe masa in acest dosar, inclusiv optiunea militara.

Presedintele Donald Trump a parut insa sa-si imblanzeasca tonul recent, declarand ca ar fi ”onorat” sa se intalneasca cu liderul nord-coreean Kim Jong-un.