Alianta pentru o Romanie Curata (ARC) continua sa completeze listele cu baronii locali, imbogatiti din afaceri cu statul, care cauta sa obtina un loc eligibil pe listele electorale, in cautarea mult-ravnitei imunitati parlamentare. La fel procedeaza si cu lista beizadelelor, copiii politicienilor si afaceristilor – sponsori de partid, abonati la afaceri cu statul , care se viseaza parlamentari dupa alegerile din 9 decembrie.

Pe site-ul ARC puteti sa verificati candidatii pe care intentionati sa-i votati, pentru a va asigura daca au sau nu probleme de integritate.

Va prezentam doua articole postate pe site-ul ARC – “Lista baronilor necunoscuti. Fara functii publice, dar cu afaceri de zeci de milioane de euro” si ” Lista copiilor candidati creste. Fiu si fiica de baroni locali cu contracte de milioane de euro cu statul” :

 

Lista baronilor necunoscuti

Fara functii publice, dar cu afaceri de zeci de milioane de euro

 

Cand spunem „baron local” avem de regula in minte niste nume si niste fete. Baronii locali consacrati detin functii publice la nivel local de ani de zile, au avut acces direct la resursele publice si sunt prezenti in politica partidelor lor. „Baronii necunoscuti” nu au avut functii publice, dar au incheiat contracte cu statul in valoare de zeci de milioane de euro. Trei dintre cei monitorizati de echipa Romania Curata au facut afaceri de 58 de milioane de euro.

Pana astazi, echipa ARC a monitorizat 583 de candidati. Monitorizarea va continua pana in ziua alegerilor.

Maine la ora 12.00 puteti afla cati dintre candidatii la alegerile parlamentare au incitat la ura impotriva unor minoritati, au facut declaratii rasiste sau discriminatorii.

1.    Iulian Dumitrescu, candidat USL-PNL pentru Senat Colegiul 2 Calarasi. Nu a detinut nicio functie publica.

Avere

Desi  Iulian Dumitrescu pare mai putin instarit, cine se uita peste conturile din declaratia de avere si ii numera proprietatile trecute in aceasta, constata ca a facut contracte de sute de milioane de lei cu statul printr-o firma a carei poveste va fi relatata in randurile urmatoare.

 

Dumitrescu detine trei apartamente in Bucuresti si un autoturism Mercedes ML 280 lei. In 2012 a vandut un bun nespecificat lui Ene Cristian cu 46 900 de euro. Are in conturi 11 546 dolari si 31 245 lei. Are un credit in valoare de 206 650 euro si a primit sponsorizare 61 490 de dolari de la firma Zalex Copnstruction SRL pentru studii. Isi asuma un venit de 10 792 lei.

Dumitrescu declara ca este actionar la o singura firma SC Antinori SRL cu sediul in Bucuresti, inregistrata in luna octombrie  a acestui an. Potrivit Registrului Comertului el a fost asociat la urmatoarele firme, toate radiate: DELTA CONTCONSULT SRL, DGM AGREGATE SRL, LAUCRIST SRL, LONE SRL, OMEGA PRODUCTION SRL si EURO GRUP DG TRANSPORT SRL.

Povestea EURO GRUP DG TRANSPORT SRL

Firma EURO GRUP DG TRANSPORT SRL a luat fiinta in 2005 la cateva luni dupa ce Alianta DA formata din PD si PNL a format guvernul. Iulian Dumitrescu era asociat in aceasta firma cu un anume Grigore Vasile Viorel, potrivit Monitorului Oficial din 2006. In 2008, firma cu sediul in Sediu Comuna Frumușani Judetul Călărași isi schimba sediul in judetul Ilfov, actionarul majoritar si mnumarul de intregistrare la Recom.  Iulian Dumitrescu ii cesioneaza partenerului sau Grigore Vasile Viorel partile sale sociale, cum a mai facut de altfel, potrivit Monitorului Oficial, si in cazul unei alte firme, DELTA CONT CONSULT – S.R.L

Contracte cu statul: 29 de milioane de euro

EURO GRUP DG TRANSPORT SRL a facut afaceri cu statul si in perioada in care Iulian Dumitrescu era oficial asociat si dupa ce n-a mai fost asociat oficial. Firma de constructii a facut in perioada 2007-2012 contracte cu statul in domeniul constructiilor in valoare de 130 de milioane de lei, adica aproape 29 de milioane de euro. Cele mai multe sunt incheiate cu Consiliul Judetean Calarasi si cu primarii din acelasi judet, dar a mai avut contracte si cu primarii din judetele Prahova si Ilfov.

2.    Ion Dinita, candidat USL-PC pentru Camera Deputatilor in Colegiul 7 Brasov. Nu a detinut nicio functie publica. Este presedinte PC Brasov.

Avere

Ion Dinita (50 de ani) se remarca prin proprietatile dobandite in ultimii 12 ani. Fost membru PSD si constructor “de partid” Dinita este un mogul in devenire avand in vedere ca detine postul Antena 1 Brasov si alte cateva posturi de radio locale.

In 1996 a mostenit trei terenuri in Vulcan, Brasov si in Navodari. I-a mers prost pana in 2001 cand, brusc, cumpara cinci terenuri intravilane de mici dimensiuni in judetul Brasov. Lansarea in afaceri de anvergura se face in 2003-2005 cand achizitioneaza aproape 8 hectare, majoritatea situate intravilan in localitatile Sacele si Brasov.

In a  treia perioada, 2008 – 2011 Dinita si-a indreaptat atentia catre terenuri intravilane din Sighisoara, Marea Britanie, Bucuresti si chiar Faurei – Braila. In total, 42 la numar. Ioan Dinita detine astazi 15 imobile, in  conditiile in care, potrivit singurei declaratii de avere, pana in 1996 Dinita a locuit cu parintii sau cu chirie. Veniturile familiei se ridica la 184.000 de lei anual compuse din salariul de director, chirii si dobanzi bancare. La acesta suma se adauga 3.591.000 de lei dividende de la firma pe care o administreaza.

Contracte cu statul:21 de milioane de euro

Numai din 2007, de cand exista o evidenta publica a firmelor castigatoare a contractelor cu statul, societatea sa din domeniul constructiilor a obtinut 13 contracte de reabilitare drumuri si extindere canalizare cu primarii din judetul Brasov. Valoarea totala  a contractelor cu statul incheiat in perioada 2007-2012 este de 95 000 000 lei, adica 21 de milioane de euro.

3.    Sergiu Constantin Vizitiu candidat ARD-PDL pentru Camera Deputaților Colegiul 7 Vaslui. Nu a detinut nicio functie publica.

Avere

Detine 10 terenuri intravilane in judetul Iasi; 8 apartamente, 7 case si 1 spatiu comercial in judetul Iasi. In mai 2012 a vandut un teren si o constructie situate intr-o comuna din jud Iasi la pretul de 54.000 EUR. Datorii : 2 credite bancare in valoare de 5.000 EUR (scadent in 2013) si 210.000 CHF (scadent in  2032).

A acordat firmelor in care este actionar imprumuturi in nume personal in valoare totala de 3.431.732 RON. In plus, a acordat imprumuturi in nume personal si catre 5 persoane fizice, in valoare totala de 4.000.000 RON si 226.000 EUR.

Este asociat in urmatoarele societati comerciale AGRANA FOCURI SRL (99% – 1% pe numele tatalui), ALMA TRUST CONSTRUCT SRL (99% – 1% pe numele sotiei), HUGE CONSTRUCT SRL (99% – 1% pe numele tatalui),  URBIS DESIGN SRL (100%), SOCIETATEA DE GRADUL 1 NORD EST COOPERATIVĂ AGRICOLĂ (20%).

Contracte cu statul: 8 milioane de euro

Firmele lui au obtinut incepand cu 2009 contracte pentru infrastructura de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale precum si de la primarii din judetele Iasi, Vasluio si Botosani. Potrivit sistemului de achizitii publice valoarea acestora este de aproape 39 de milioane de lei, aproape 8 milioane de euro.

 

Lista copiilor candidati creste

Fiu si fiica de baroni locali cu contracte de milioane de euro cu statul

Echipa Romania curata a descoperit doi noi copii de baroni locali care candideaza pe pozitii eligibile. De pilda, familia lui Sorin Dan Moldovan, candidat ARD-PDL pentru in judetul Vaslui, incluzandu-l si pe candidat, a facut afaceri cu statul in perioada 2007-2012 in valoare de 88, 145 681 de euro. Iar candidata USL-PSD, Iulia Cristina Dumitrache a avut, alaturi de tatal sau, cateva chestiuni de explicat Agentiei Nationale de Integritate.

Sorin Dan Moldovan candidat ARD-PDL pentru Camera Deputatilor, Colegiul 5 Vaslui

Este fiul lui Ovidiu Petrica Moldovan, om de afaceri si membru PDL din Oradea, ale carui firme au derulat mai multe contracte cu statul in ultimii ani, in valoare de 88 145 681 de milioane de euro. Ovidiu Moldovan fiul este in acelasi timp finul fostului primar din Oradea si actual senator de Bihor, Petru Filip, ales pe listele PDL care a dezertat in aprilie 2012 la PSD.

Ascensiunea

Sorin Dan Moldovan a cunoscut o ascensiune rapida atat in organizatia de partid cat si in administratia publica. Astfel, in 2008 el a fost ales presedinte la nivel national al organizatiei studentesti a PDL. Un an mai tarziu, la varsta de 23 de ani, a fost angajat in cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului direct pe o functie de director general. In paralel, a lucrat ca economist la una dintre firmele tatalui sau, SC Construct Mod SRL, care derula la vremea respectiva un contract in valoare de 170,8 milioane de lei atribuit de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania pentru reabilitarea unui tronson cu o lungime de 33 de kilometri al Drumului National 76, in judetele Arad si Bihor.

Ulterior, in 2010 a devenit vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Tineret si Sport, cu rang de subsecretar de stat.

Totodata, a fost numit si in functia de presedinte al Comisiei Nationala de Actiune impotriva Violentei in Sport din cadrul ANTS.

Nu figureaza ca asociat sau actionar la nicio societate comerciala, in schimb exista mai multe societati comerciale controlate de tatal sau, Ovidiu Petrica Moldovan si alti doi membri ai familiei: Simion Moldovan (bunic) si Ana Corina Moldovan. Acestea sunt: CONSTRUCT MOD SRL, LABRACOM CONSTRUCT SRL (fosta LABRA SOFT SRL), CONTAMOD SRL, INVECON SRL , CLINICAL IMAGE SRL.

Afacerile si toleranta ANAF

Familia lui Sorin Dan Moldovan, candidat ARD-PDL in judetul Vaslui, incluzandu-l si pe candidat, a facut afaceri cu statul in perioada 2007-2012 in valoare de 88 145 681 de milioane de euro. 8,3 milioane EUR  reprezinta doar valoarea unui singur contract incheiat de Firma LABRA SOFT SRL (in 2011 denumirea a fost schimbata in LABRACOM CONSTRUCT SRL) a incheiat in 2003 cu Primaria Oradea un contract in valoare de 8,3 milioane EUR pentru inlocuirea a 9,9 km de linie de tramvai in Oradea.

Dintre toate aceste afaceri cu statul, declaratia de interese completata si depusa de candidatul Sorin Dan Moldovan in octombrie 2012 nu mentioneaza decat patru contracte. De asemenea, pentru datoriile a doua firme INVECON SRL  si LABRACOM CONSTRUCT SRL in valoare de aproape 500.000 lei  s-au acordat inlesniri la plata.

Iulia Cristina Dumitrache , candidat USL-PSD pentru camera Deputatilor, colegiul 3 Constanta

Ascensiunea

Este fiica lui Ion Dumitrache, consilier judetean Constanta din partea PSD si om de afaceri cu contracte cu statul. In 2008, timp de sase luni Ileana Dumitrache a fost consilier judetean din partea PSD. In acelasi an este ales deputat de Constanta.

Ileana Dumitrache este membru al Tineretului Social Democrat si al Organizatiei de Femei a PSD, inca din 2001.

Averea tatalui Ilenei Dumitrache, Ion Dumitrache, a fost estimata de revista Forbes in 2010 la 15 milioane de euro si la 55 milioane de euro de Top 300 Capital. Potrivit Forbes constănțeanul este acționar la nu mai puțin de 12 societăți comerciale.

Omul de afaceri deține aproximativ 370 de hectare de teren agricol și 30 de hectare de teren forestier în județul Dolj. În prezent, Ion Dumitrache și familia controlează, printre altele, Șantierul Naval Midia Năvodari, ziarul local Observator, un lanț de farmacii și mai multe spații comerciale. În paralel, este acționar la Marina&Santis, firmă care deține 54,02% din Muntenia Estival 2002 S.A. Hotelul Muntenia, de două stele, este situat la 50 de metri de plajă, în stațiunea Olimp.

Tata si fiica, probleme cu Agentia Nationala de Integritate

Ileana Dumitrache a fost reclamată in 2011 procurorilor instanței supreme, pentru un posibil fals în declarațiile de avere, de către reprezentanții Agenției Naționale de Integritate (ANI), care au constatat că aceasta nu și-a declarat mai multe venituri. În urma anchetei, inspectorii de integritate au descoperit că deputatul PSD nu a trecut în declarațiile de avere depuse în anii 2008, 2009 și 2010 mai multe venituri din salarii, atât de la Camera Deputaților cât și de la alte societăți pentru care a lucrat, înainte sau după ce a devenit parlamentar.

Agentia Nationala de integritate a constatat si ca tatal Ion Dumitrache  s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, pe durata exercitării mandatului de Consilier județean, respectiv 2008 – 2012, S.C. EUROSANTIS S.R.L. (societate comercială la care acesta deține, împreună cu soția, calitățile de asociat, respectiv funcțiile de administrator) a încheiat contracte cu institutia la care lucra, respectiv Consiliul Judetean.

Contracte cu statul: 7.191.209 doar de la Consiliul Judetean

ANI a descoperit un număr de 28 contracte de furnizare produse, în valoare totală de 7.191.209,64 Lei, incheiate cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, aflată în subordinea Consiliul Județean Constanța.

Numarul copiilor candidati creste astfel, in urma continuarii verificarilor, la zece. Daca mai stiti si alte odrasle, dati-ne de stire. Va invitam sa folositi sectiunea comentarii de mai jos.

 

3 COMENTARII

  1. fara cuvinte ….nu mai avem putere de a lupta cu aceasta caracatita ….speram ca cei din Europa sa nu ne abandoneze,am ramas tara condusa de toate scursurile societatii manevrati prin televiziuni ….la o asa prostime ,ne meritam soarta ….cei cu cap sa plece in afara tarii,pentru ca-n Romania nu mai este de trait …trist dar adevarat !

  2. Sa nu uitam amantele, cu tot neamul lor…(betivi, semianalfabeti, parasute etc.) Ca-s pline primariile…

  3. Ha, ha … Daca ar fi numai copiii, inca ar mai fi ceva.
    Dar ne-au invadat si cu toate neamurile lor proaste, cu nepotii, cu finii, cu cumetrii si cu verii de a n-spea spita !!!
    Ia politica de cumetrie, neamuleeeeeeeeeee !

Comentariile sunt închise.