Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca nu are nici un fel de competenta in retragerea titlului de doctor in drept al premierului Victor Ponta, deoarece acesta este demnitar. “Vă invit să citiți Legea învățământului și o să vedeți că din acest punct de vedere pentru demnitari, ministrul Educației nu are nici o competență din acest punct de vedere. Avem o comisie națională de etică pe care a făcut-o domnul ministru Funeriu, legea pe care a făcut-o cu echipa domniei sale, n-am apucat să o schimbăm. Acest consiliu de etică a constituit o comisie de profesori cu experiență și expertiză în domeniul științelor juridice și a dat un verdict, ministrul nu are competențe” a spus ministrul.

Un grup de 44 de intelectuali, printre care scriitorii Andrei Pleșu și Horia Roman Patapievici, filozoful Gabriel Liiceanu, europarlamentarul Monica Macovei și rectorii mai multor universități, au semnat o scrisoare prin care i se solicita ministrului Educației Ecaterina Andronescu să-i retragă lui Victor Ponta titlul de doctor în drept. Potrivit semnatarilor scrisorii, plagiatul „contribuie într-o covârșitoare măsură la impostură, la confuzia valorilor și în final la scăderea continuă a nivelului de educație”. „Așteptăm, deci, din partea Dvs., o decizie curajoasă, înțeleaptă și justă,” se arată în documentul publicat în Revista 22. Ulterior, scrisoare a fost semnata de peste 1.600 de intelectuali de marca din toata tara.

9 COMENTARII

 1. Doamna stiti ce prejudiciu morale a adus si aduce ceia ce dv vreti impreuna cu altii sa ascundeti sub pres?.Chiar nu realizati imensa responsabilitate apasa pe umerii dv?.Daca nu faceti nimic vati fi acuzata toata viata si privita ca atare.Va incanta ideia?.Deoarece dati celele mai penibile explicatii se pare ca da.Va este teama ca de dracu cuvantul retragere titlu.Daca dv nu puteti atunci mandatati paznicul de la primaria din Vascautii de sus.

 2. Daca am ajuns in asemenea hal,cu acest guvern plin de penali,plagiatori,mitomani,sa multumim traseistilor(in mod special UNPR) care au completat numarul parlamentarilor necesari pentru destabilizarea tarii.Istoria ii va consemna alaturi de Dej,Ceausescu,Iliescu,Nastase,Antonescu,Ponta,Fenechiu,Ghise,Mazare,Dragnea,Oprisan,VOICULESCU,Rosca Stanescu,Tariceanu si toata sleahta celor care vor sa distruga aceasta tara.Uita ca toti cei care au incercat asa ceva sunt blestemati.

 3. din pacate Tov. Andronescu intelege sa lucreze pentru partid si pentru conducatorul ei si nu pentru tara care o plateste pentru ceea ce face (sau ar trebui sa faca).
  Ponta si-a ales bine oamenii, doar lingai si profitori, fara verticalitate si demnitate, iar cuvantul „moralitate” pentru ei este egal cu „capul plecat sabia nu-l taie” 🙁
  Unde esti tu Tepes, Doamne … ?

 4. SA-ti fie rusine paiata analfabeta,mananci banii oamenilor pentru postul de Ministru al Invatamantului ,iar tu esti bun de PORTAR la intrarea intr-o scoala.Ai dus invatamantul de rapa si ai pus o mare stigma pe fata acestei tari,LICHEA ce ESTI.

 5. Tov. Andronescu, iti doresc sa ajungi sa te opereze pe creier „doctorul” Ponta. Poate iti stimuleaza cei cativa neuroni de partid (in forma de secera si ciocan), cu electrozii de sudura, „plagiati”, cu o seara in urma, de pe santierul din spatele facultatii de drept…

 6. sa mori tu, chiar asa??? ministrul grupului infractional organizat sa-i retraga doctoratul sefului grupului infractional organizat???

 7. fratilor,sa ne intelegem!
  doamna andro,e garantata o data de mariean.
  acum,de jiji.
  face echipa cu dragnea ,oprisan,chioariu,ghise,adormitu,mitomanu,sa.
  a,,era sa-l uit pe martanul felix…
  pai,ce va mai doriti?

Comentariile sunt închise.