ambasadorul olandeiAmbasadorul Olandei la București, Matthijs van Bonzel, a anunțat că va părăsi România în această toamnă. El își va reprezenta țara ca ambasador în Spania, potrivit unui mesaj postat pe Facebook.

Am fost numit ambasador în Spania. Este o mare onoare. Vom pleca în septembrie. O să ne fie dor de România. Ambii noștri copii locuiesc aici, a scris van Bonzel.

Anunțul are loc la două spătămâni după ce premierul Victor Ponta a atacat-o pe soția ambasadorului, despre care a susținut că a ocupat un etaj întreg al Spitalului Universitar din București pentru a fi operată la picior.

Nicu Bănicioiu mi-a spus că pentru doamna ambasador a Olandei s-a blocat un etaj întreg de la Spitalul Universitar. Cred că dacă mă operau pe mine se blocau două etaje, a spus Ponta, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Spre deosebire de Ponta, soţia ambasadorului Olandei în România, Cristina Van Bonzel Gomez, a ales să se opereze în România, suferind în urmă cu aproximativ două săptămâni o intervenţie chirurgicală ortopedică, realizată de medicul Cătălin Cârstoiu.

Cristina a trecut astăzi printr-o operație ortopedică. Mulțumim frumos profesorului doctor Cîrstoiu și tuturor asistentelor devotate, scria la acel moment Matthijs van Bonzel pe pagina de socializare.

Ulterior, echipa de medici, condusă de managerul Spitalului, Cătălin Cârstoiu, s-a fotografiat cu pacienta, purtând cu toții tricouri cu mesajul “Medicii vor România în Schengen”.

În acelaşi timp, premierul Victor Ponta era în Turcia, unde a fost operat luni la genunchiul stâng. Într-o postare pe Facebook, Ponta scrie că are încredere în medicii români, însă acolo a găsit “ceva ce era imposibil acasă – LINIȘTE și ODIHNĂ)!”

Familia diplomatului olandez susţine că a găsit ceea ce îşi doreşte Ponta şi în România. Iar legătura cu sistemul de sănătate din România este una de durată. Cristina a aflat în ţara noastră că are probleme de piele. A mers în Olanda, iar diagnosticul a fost confirmat. A stat, a cântărit opţiunile şi a decis să se opereze la Bucureşti, la spitalul Militar.

Aici mă simt mai mult acasă. Nu ştiu de ce. Doctorii mă ascultă, mă iau în serios, îmi explică totul clar. Avem o problemă în Olanda cu sistemul medical care nu este făcut pentru pacienţi. Te simţi ca un număr. Aici nu am fost un număr, am fost Cristina, a declarat aceasta, într-un interviu acordat la sfârşitul anului trecut la Antena 3.

Iar experienţa sa cu medicii români a dat roade. Operaţia a fost un succes, iar Cristina a scăpat de afecţiunea care o chinuia. Spune, emoţionată, că medicii de aici i-au salvat viaţa.

Recomand tuturor să stea aici şi să fie trataţi. România mi-a salvat viaţa. Am gândit cu inima, dar nu a fost greşit. Aici aveţi doctori excelenţi, afirmă ea.

Soţul Cristinei, ambasadorul Olandei, a fost la rândul său pacientul medicilor de la Spitalul Militar Central, în 2013, în aceeaşi perioadă în care soţia sa era operată.

El posta la acea vreme pe Twitter o fotografie în care apărea într-unul ditre saloanele unităţii medicale, unde a suferit o intervenţie minoră.

Medicii români ne tratează foarte bine“, scria el la acea vreme.

Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel este ambasadorul Olandei la Bucureşti din anul 2011.  Anterior a fost ambasador al Olandei în Costa Rica, diplomat la Tokyo, Berlin, Bruxelles şi Haga.

 

sursa: reteauadestiri.ro

11 COMENTARII

  1. auziti, avea dreptate aia cand v-a amendat1 va admiram, credeam in voi, dar acum ca nu pot replica celui care m-a jignit, va spun sincer: ati pierdut un fan.sinu numai pe mine !

  2. Eu cunosc personal pe Matti si ii e scirba de romani ! Mai ales de mitici !

    • Torok( numele tau inseamna turcu; inseamna ca descinzi din salbaticile hoarde turcesti care au calcat pamantul nostru), n-ai inteles nimic! Lui Matti ii este f. scarba de NATIONALITATILE CONLOCUITOARE din Romania,mai ales de una, de origine mongolica, adica tu si neamu’ tau! Miticii ! Ce prost esti! Si tacuisses , philosophus mansisses! Dac-ai avea un pic de cultura , ai sti ca acest gen e simbolul geniului suficient sie insusi (autarhia, care vine din Grecia antica). Ii gasim pe acesti tipi la:Roma, Napoli, Paris, Germania, Anglia. Socrate , marele Socrate e produsul unui astfel de mediu. Taci dreac’ingramadit mongol !

Comments are closed.