Interpreta de muzică populară Ionela Prodan a murit luni, la ora 21:00, din cauza unui stop cardiorespirator iresuscitabil, precizează Spitalul Elias, unde aceasta era internată de o lună ca urmare a “acutizării unor afecţiuni cronice”, conform stirileprotv.ro

“Doamna Ionela Tănase (Prodan) în vârsta de 70 de ani s-a internat vineri, 16.03.2018, la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, în stare gravă în contextul acutizării unor afecţiuni cronice”, anunţă unitatea medicală.

Pe perioada internării a beneficiat de monitorizare strictă cu supravegherea şi controlul funcţiilor vitale, cât şi asigurarea confortului fizic şi psihic adecvat situaţiei date, precizează spitalul.

Conform aceleiaşi surse, decesul s-a produs, luni, 16 aprilie, la ora 21:00, iar cauza a fost stop cardiorespirator iresuscitabil.

Mesajul fiicei sale, Anamaria:

“Mama noastră, artistul preferat al dumneavoastră! Putem plânge, ştiind că a plecat, sau putem zâmbi, ştiind că a trăit cu adevărat!”, a scris fiica artistei.

“Om ireproşabil, om pur şi minunat, om bun şi simplu, om încărcat de daruri. Minune de la Dumnezeu! Ai fost un artist emerit, un om fără egal, de o bunătate şi o simplitate incredibilă. Ai sădit în inimile românilor clipe de neuitat şi i-ai bucurat ani de zile cu vocea ta inegalabilă. Ai avut un har nepereche şi ai reuşit, astfel, să faci o întreagă lume să te iubească şi să te respecte. Pentru noi ai fost cea mai bună mamă, pentru poporul român ai fost bun naţional! În inimile oamenilor, pe care i-ai iubit şi bucurat cu vocea ta, nu vei muri niciodată! Ai fost, eşti şi vei rămâne îngerul nostru păzitor! Te iubim şi te vom iubi mereu!”, spune Anamaria Prodan Reghecampf.

Ionela Prodan avea 70 de ani şi în ultima vreme a avut mari probleme de sănătate, fiind internată de mai multe ori în spital.

Ionela Prodan, născută pe 6 octombrie 1947, la Dăbuleni, a fost cântăreaţă de muzică populară cunoscută mai ales pentru colaborarea cu Ion Dolănescu. A urmat cursurile Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii din Craiova. S-a remarcat în 1970, la Festivalul „Maria Tănase” din Craiova, unde a primit marele premiu. În anii 1990 a renunţat la cariera muzicală. A fost realizator al emisiunii de folclor românesc „Din bucata mea de pâine“ de la Radio România, apoi la Tele 7 abc, al emisiunilor „Îţi mai aduci aminte, doamnă“ şi „Cântecul şi casa lui“. În perioada 2001 – 2004, a coordonat în cadrul Ministerului Culturii departamentul de promovare a culturii tradiţionale. În noiembrie 2002, preşedintele Ion Iliescu i-a conferit Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, iar în anul 2003, i-a fost decernat Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor de către preşedintele României.

În 2013, a fost numită reprezentant special pentru Românii de Pretutindeni şi coordonator al programului „Cunoaşte România prin cultura sa tradiţională”, iniţiat şi derulat de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. În 2016, a fost propusă să candideze la alegerile parlamentare pe listele PSD Covasna.