Presedintele Traian Basescu a sustinut, miercuri, o conferinta de presa dupa intalnirea cu omologul sau lituanian, ca accesul in spatiul Schengen este suspendat din cauza evolutiile interne care au avut loc vara aceasta.

„De asemenea, un subiect discutat a fost legat de sprijinul pe care Lituania l-a dat constant Romaniei in ceea ce priveste accesul in Schengen – acces care, pentru moment, este oarecum suspendat datorita evolutiilor interne din Romania – urmand ca in perioada viitoare sa vedem care este drumul de urmat pentru scurtarea perioadei pana cand Romania va deveni membra a Spatiului Schengen”, a spus Basescu.

Consiliul JAI, progrmat pentru data de 19-20 septembrie a fost anulat ieri de presedintia cipriota a Consiliului Uniunii Europene din lipsa de “subiecte substantiale”, insa aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen va fi pe agenda reuniunii JAI din 25-26 octombrie.

„Deoarece nu am avut subiecte care sa duca discutii substantiale, am decis, ca Presedintie in exercitiu, sa anulam reuniunea din septembrie a Consiliului JAI. Nu e normal sa tinem o reuniune de Consiliu doar pentru ca era in calendarul nostru”, a declarat marti Nikos Christodoulides, purtator de cuvant al Presedintiei cipriote a UE.

El a adaugat ca subiectul aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen se va afla pe agenda Consiliului JAI programat pentru luna octombrie, iar pana la urmatoarea reuniune „mai multe dosare importante vor fi pregatite pentru discutii substantiale si luarea de decizii”.

4 COMENTARII

 1. Cred ca, suntem mult mai multi care dorim sa aderam la spatiul Shenghen ,decat cei care ne-au creat probleme.
  Sper ca UE sa fie mai aproape de noi, in a ne acorda mai multa importanta si implicare atat cat se poate !

 2. Domnule Presedinte,ne asteptam la asta…
  Credeti ca pe cei care striga „jos Basescu!…ne-a taiat pensia,ne-a inchis spitalele,nu ne-a sters praful,nu ne-a spalat masina,nu ne-a reparat gardul,nu ne-a maturat zapada!” ii intereseaza spatiul Schengen??
  Am incredere ca domnia voastra va rezolva si aceasta problema.

 3. Cum sa dai drumul in Schengen, fara rezerve, unei tari cu guvernul si parlamentul formate majoritar din babuini usl? Mai ales dupa ce au facut vara asta…

 4. Nu avea cum sa nu ne coste derapajul sever…
  Acesti carlani nu stiu decat de bici, cu vorba si cuvantul nu prea. Sa speram ca revenirea D_vs va contrabalansa intr-o oarecare masura.
  Ce a fost a fost.
  Putem promite ca nu mai facem ???

Comments are closed.