Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel barroso, a declarat ca e nevoie de intrumente mai bune pentru combaterea situatiilor de incalcare a statului de drept, „constatate in ultimele luni in anumite state UE”.

„In ultimele luni am asistat la amenintari impotriva cadrului legal si democratic in anumite state europene. PE si Comisia Europeana au fost primele care s-au sesizat si au tras alarma si au jucat un rol decisiv pentru ca aceste evolutii ingrijoratoare sa fie aduse sub control. Dar aceste situatii au dezvaluit si unele limite pentru cadrul nostru institutional. Trebuie sa dezvoltam un set mai bun de instrumente pentru aceste situatii, nu doar alternativa dintre «puterea soft» a persuasiunii politice si optiunea nucleara de la Articolul 7 al Tratatului nostru”, a declarat Barroso, in discursul sustinut in plenul Parlamentului European, fara a face referire clara la o anumita tara membra.

Articolul 7 al Tratatului Uniunii Europene ofera Consiliului European, la propunerea Comisiei si cu consultarea Parlamentului European, posibilitatea de a suspenda anumite drepturi ale unui stat membru, printre care si dreptul de vot in cadrul Consiliului.

7 COMENTARII

 1. Oau!Le ai cu cataratul. Stiu de ce zici ca ai avut totsui un sentiment de teama, din cauza crucii pe care ai vazut-o la baza, nu? Chestia cu picioarele in apa rece …brrrrr! la ce frig este afara acum, mi s-a facut si mai frig! Frumoase locuri, insa satul ala parasit cred ca mi-ar fi dat ceva adrenalina la pompat, nu urcusul neaparat! 🙂

 2. Dragii nostri politicieni pot sa ia exemplu dlui Barroso, pt o mai buna functionare a tarii noastre !

 3. Ingrijorarea domnului Barosso este ingrijorarea Europei transmisa prin voce autorizata.De ce oare USL nu realizeaza ca NU SE POATE ca un membru al UE sa incalce principiile si regulile stabilite intre tarile membre?De ce oare USL sfideaza democratia ,sfideaza legalitatea atunci cind se adreseaza ireverentios capilor UE?
  Ce vrea ,de fapt USL?Sa strice relatiile cu UE?
  Sa o intinda cate EST?
  Sau este doar vorba de o ingustare a neuronilor?Inadmisibila adresarea lui Ivan(ce coincidenta de nume),mitocana,grobiana,de cea mai joasta speta intr-o asemenea reuniune de nivel inalt:purtati portocaliu pentru ca sustineti PDL.Ordinarie mai mare nu se putea!Dar,in acelasi timp ,atacul in haita al USL a determinat constientizarea asupra unui pericol contagios si iresponsabil impotriva institutiilor si organismelor functionale ale UE!
  In acel moment al lui Ivan sau a liberalei Weber,cred ca democratia UE a tremurat,a constientizat ce inseamna USL,si politica sa distructiva impotriva unor valente democratice europene!

  • Parlamentarii uslamistti au confindat PE cu antenelele lui felix. Nu pot fi scuzati. S-au descalificat si, zau ca ma bucur. Si-au aratat adevarata fata. Este penibil, dar pe undeva este bine. Lucrurile devin din ce in ce mai clare si pentru occidentalii neobisnuiti cu balcanismul bolsevic.
   Imi pastrez optimismul „tot raul spre bine”. Da ! E bine ca se deconspira neobolsevici mafioti.
   Da ! E bine ca partenerii europeni sa realizeze pericolul estic si metodele prin care acesta se infiltreaza si opereaza in teren strain. Odata avizati, vor pregati, cum spune si dl Barroso, un mecanism de prevenire sau/si de stopare „din fasa” a unor astfel de tentative. „Un om avizat valoreaza cat doi” spune un proverb frantuzesc. Occidentalii vad, inteleg, si asta e bine.

   Cred ca alegerile parlamentare au sansa sa se desfasoare mai curat tocmai din vigilenta procurorilor si din privirea scrutatoare a UE.

   Bâlciul oribil de astazi e poate o sansa pentru cele ce vor urma. Imi place sa cred, Mark, si am motive sa sper. Sa urmarim cu atentie cum se vor inlantui lucrurile.
   O seara buna !

  • Si eu sunt de acord cu Brasovul :)Da, e si orasul meu parferet, dar pe langa asta e cel mai curat oras din tara, parerea mea. Sincer asta m-a impresionat, pe langa arhitectura (da, imi plac si constructiile medievale si se poate sa fiu iar subiectiva :)) ) si, in plus, are aproape un „munte” in mijlocul lui.So… de acord cu Alexandra. Cum sa nu-ti placa Brasovul ?

 4. Nu este vorba de instrumente mai bune IMPOTRIVA unor tari ci de crearea unor mecanisme care sa PREVINA asemenea derapaje.
  Este timpul sa se faca urmatorul pas, acela cu suveranitatea…

Comments are closed.