Înaltpreasfințitul Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, apare pe un pliant al unui candidat USL. Mai exact prelatul apare într-o fotografie alături de liberalul George Scarlat și își îndeamnă enoriașii să-l voteze pe acesta: „Învingem împreună! Votăm George SCARLAT – deputat”.

Peste 20.000 de astfel de materiale de promovare politică au fost împărțite în colegiul din Galați. Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române susțin însă că USL ar fi folosit imaginea arhiepiscopului fără aprobarea sa.

Casian Crăciun a fost implicat și într-un dosar de colaborare cu fosta Securitate și este cunoscut ca fiind un apropiat al fostului primar PSD, Dumitru Nicolae.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române (BOR) au declarat pentru evz.ro că astfel de apariții în cadrul unor campanii electorale sunt total interzise. “Sunt recomandări ale BOR prin care niciun preot nu poate lua parte la manifestări electorale ale vreounui partid și nu poate candida în alegeri electorale”, ne-a declarat Constantin Stoica, purtorul de cuvânt al Bisericii.

În cazul lui Casian Crăciun, reprezentantul BOR a subliniat că din datele cunoscute de el “candidatul USL a folosit imaginea arhiepiscopului fără aprobarea sa. S-a folosit de o imagiune publică pe care a introdus-o într-un material electoral. Nu cred că arhiepiscopul Casian Crăciun are vreo vină”, ne-a mai spus Constantin Stoica.

13 COMENTARII

  1. incetul cu incetul descoperim adevarata fata a bisericii.-
    ba hai sa ne gindim oleaca cum munceste popa prin sat :pai in orice casa intra(cu treburi bisericesti)el vrea bani .bani si iar bani .de nu sint bani pe la anumiti batrani el accepta si altceva (oua ..etc)
    . adevarata fata a bisericii nu ca o descoperim acum .am gresit spunind asta . am stiut demult ce si cum arata cei pre sfintiti,insa acum ne deam seama ca acestia sint mult mai murdari decit credeam.
    -adevarul e ca eu cite odata i-mi pun intrebarea :de ce-i lasi doamne sa vb in numele tau? pai domnul spune :tu taica ii lasi nu eu .tu tre sa lupti ptr dreptate de ti se-ngradeste ,tu tre sa lupti ptr adevar si sa-l demasti pe cel mincinos .sintem pre lasatori aici e buba.
    – la noi romanii,am oobservat ca sa format o mentalitate in toti acesti ani .dar e si ceva de gena,mostenita,ca acest lucru l-am vazut si la cei de 18 -19 20.aceasta mentalitate e : pai si eu daca as fi fost in locul lui as fi facut la fel si inaccelasi timp intrebindu-ma:ce tu nu ai fi facut la fel.hai ma ,ma lasi toti ar fi facut la fel.sintem incurabili fratilor

Comentariile sunt închise.