Premierul Victor Ponta mizează pe alegerile legislative pentru a desemna adevăratul câștigător al scandalului politic din vară, după ce președintele Traian Băsescu nu a fost destituit în urma referendumului. Într-un interviu pentru publicația franceză Le Figaro, Victor Ponta vorbește de o posibilă coabitare cu șeful statului, pentru ca România să poată recupera capitolele la care a avut de pierdut din uma crizei politice.

„Ultimele luni arată că este posibilă coabitarea. Nu este o poveste de dragoste. Dar testul din vară ne-a schimbat pe amândoi, pentru că am pierdut și unul și celălalt. Președintele și-a pierdut majoritatea, nu am reușit să-l fac să plece. Legislativele din decembrie vor clarifica situația și îl vor desemna pe adevăratul câștigător”, a spus Victor Ponta.

Premierul afirmă că țara are nevoie de stabilitate și vrea să se îndrepte către viitor, nu doar să-și regleze conturile.

„Nimănui nu-i plac crizele politice, mai ales mediilor de afaceri. Criza a trecut, investitorii contează pe o echipă stabilă. Guvernul meu a menținut prezența internațională a țării, a redus deficitul bugetar la jumătate, creșterea așteptată pe 2013 ajunge la 2,2% și marii investitori străini se întorc. România are de recuperat din întârziere”, adaugă premierul.

Referitor la cine va reprezenta România la summitul Consiliului European de la Bruxelles, Victor Ponta precizează că nu se știe pentru moment cine va reprezenta țara, dar problema se va rezolva în câteva zile și „fără lacrimi”.

12 COMENTARII

  1. Azi se poate ,maine nu se poate,ne „jucam” ,pe banii, rabdarea si pe soarta poporului roman.
    Eu una l-asi trimite acasa si asa nu a fost ales de votanti ,eu nu l-as mai crede mai ales dupa cate intamplate ,mai sint si alti posibili candidati, URMATORII VA ROG!! 🙂

  2. Pentru mine e de neinteles cum e acceptat un om cu un asa caracter si cu un asa tupeu de copilandru in cautarea identitatii , cu o asa naivitate politica ,sa fie in fruntea unui guvern . Cine -l sustine in cadrul PSD cred ca sant putin rusinati de de cum actioneaza , dar in cadrul partidului conteaza puterea partidului si mai putin Poporul si problemele lui. Dezamagire si pentru prietenul lui, Crin.

  3. Domnule Ponta, cam tarziu bre! Asta, daca erai un om de stat, trebuia sa stii de la inceput ce este necesar pentru tara. Bunaoara, domnule Ponta, in Spania, Socialistii(in opozitie) si Popularii(la conducere), s-au pus de acord in privinta ajutorarii familiilor lae caror case se afla in ezecutare silita, punandu-se de acord asupra unui set de masuri. Asta este o viata politica decenta, responsabila. La noi e pe dos, de genul „obiectivul principal-demiterea persedintelui”, sau „nu ne lasam pana nu ducem PDL-ul la disparitie” (!). Aveti nevoie de mai multe iesiri in spatiul european domnule Ponta, incet, incet, o sa-ti dai seama cum e cu democratia si respectarea reguluilor. Pe Antonov lasa-l acasa, el oricum nu pricepe nimic…

  4. Cred ca dragnea si kkrau la auzul declaratiei au dat in icter negru.

Comentariile sunt închise.