Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire naţională de Poliţia Română miercuri după ce nu a fost găsit la domiciliu în vederea executării deciziei definitive de condamnare a sa în dosarul ‘Băneasa’. Joi, acesta ar urma să fie dat în urmărire internaţională, dacă se constată că nu se află în ţară, potrivit stiripesurse.ro

Toate indiciile curg spre această din urmă concluzie: Popoviciu s-ar afla de mai mult timp în afara ţării. Dincolo de informaţiile existente în această direcţie, iubita lui Popoviciu a oferit cel mai important indiciu. Dorothy Constantin a postat pe o reţea de socializare, la începutul lunii iulie, o imagine prin care anunţa că a născut o fetiţă într-un spital din Portland, SUA. Fiica lui Popoviciu ar fi primit chiar numele mamei afaceristului, potrivit Antena 3.

Dincolo de acest indiciu, faptul că Popoviciu s-ar afla în SUA este afirmat şi de deputatul Robert Turcescu. „Popoviciu e in SUA. Americanii nu-l vor trimite la Bucuresti. Case closed! P.S: Popoviciu are si cetatenie americana”, scrie deputatul PMP pe Facebook.

Un alt aspect interesant care îl leagă pe Puiu Popoviciu de SUA este cazul Ambasadei americane de la Bucureşti. Clădirea ambasadei a fost construită tocmai pe un teren aflat sub sechestru, aparţinând lui Popoviciu. Terenul face obiectul infracţiunii pentru care a fost condamnat omul de afaceri la 7 ani de închisoare. Ambasada trebuia să-i plătească lui Puiu Popoviciu 15 milioane de dolari pentru acel teren, timp de 99 de ani. Nu este clar în acest moment ce se va întâmpla cu terenul pe care e construită ambasada.