„Rareori am văzut un meci la care să nu corespundă scorul la nivelul de tensiune de pe teren”, a spus Cristian Tudor Popescu despre partida dintre Simona Halep şi Viktoria Azarenka. Jurnalistul a apreciat că jucătoarea noastră a câştigat meciul din primul set când a rezistat presiunii, „asediului” la care a supus-o Azarenka, conform digi24.ro

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat în sferturile de finală turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o în două seturi pe Viktoria Azarenka.

Românca o va întâlni în sferturile de finală de la Wimbledon pe Johanna Konta (cap de serie numărul 6).

„Să ne bucurăm că a învins-o pe această ursoaică cu pui, extrem de periculoasă. În orice moment jocul se putea întoarce. Putem spune că Simona a câştigat meciul în primul set când a rezistat năvalei, asediului Viktoriei Azarenka. Aceasta a venit cum îi e felul de a ataca, a început în trombă şi a presat-o pe Simona, dar Simona i-a trimis suficient de multe mingi înapoi în primul set, pentru ca Viktoria Azarenka să nu poată câştiga repede. Aşa că Azarenka nu a putut face faţă ritmului ei năvalnic”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

„A fost o victorie fără probleme, dar tensiunea s-a menţinut, pentru că Azarenka este o mare jucătoare, dar care nu mai are suficientă susţinere fizică pentru jocul ei de ritm”, a adăugat el.

Jurnalistul a subliniat că meciul din sferturi, când Simona o va întâlni pe Johanna Konta (cap de serie numărul 6) va fi unul foarte greu.

„Se joacă pe iarba extrem de familiară englezoaicei, va avea de partea ei tribuna şi este o foarte bună jucătoare de iarbă, de atac, Urmează un meci greu pentru Simona”, a conchis jurnalistul.